Měl bych prosbu/ dotaz na lidi, co měli někdy mid boost nebo se aspoň vyznají v elektronice.
Malý popis situace. Dlouho mě lákal Clapton strat ale rozhodl jsem se to zkusit vyřešit levnější alternativou aspoň na zkoušku, jestli mě to bude bavit. Pořídil jsem Lee Hooker RH+ s midboostem. Plánuju sehnat bazarový vintage noiseless, koupit TB/X a narvat to do kytary. Momentálně jsou v kytaře tři singly EMG HZ. Jelikož jim jdou vidět pólové nástavce, tak jsem to ze současné nabídky omezil na S1, S2 a SC1. Mám ale kytaru z roku 2003 a nevím, jestli se nabídka EMG od té doby nezměnila, nikdy jsem tuhle firmu nijak nesledoval. Nevím ani, jestli jsou to aktivy či pasivy, protože u série HZ na stránkách je nadpis passive, ale hned popis S1 snímače uvádí active single coil.
Co mě trápí (a na co se chci zeptat) je baterka. Vychází mi to v průměru, že ani ne jednou do měsíce je v čudu. Ale to trávím víc jak půl týdne mimo domov a byl jsem teď ve fázi, že jsem poprodával kreslítka a sháněl brzdu, tudíž jsem nějakou dobu z toho hrál přes aparát třeba jen jednou týdně. Midboost by měl baterku sežrat minimálně po pár měsících, tak nevím, proč mě ho zežere po pár hodinách hraní. Zvláštní i je, že se baterka vybila i mezi hraním, kdy byl odpojený kabel, takže jakoby baterka brala furt a ne jen v případě, kdy se do kytary dá kabel.
Bývalý majitel se v tom vůbec nevyzná, protože je primárně bubeník. Byl druhý majitel a od prvního se mu podařilo dostat pouze:
Midboost je zapojenej, odpojenej je bypass. Takže vlastně midboost běží pořád a kytara bez baterie nehraje. S bypassem by to mělo hrát jako klasickej strat.
Z toho jsem moc nepochopil a víc nejsem schopen zjistit. Pokud vím, tak midboost je zapojenej tak, že bez baterky kytara nikdy nehraje, ani v případě pasivních snímačů. Clapton strat s pasivama to má stejně.
Jde mi o to, jestli někdo z popisu dokáže aspoň zkusit odhadnout, zda-li je boost jen nějak blbě pozapojovanej či je pokaženej. Jde mi o to, jestli si mám zároveň se snímači shánět i midboost kit než půjdu elektroniku k někomu překopat.
Budu rád za jakoukoliv radu a omlouvám se za takovou slohovku.

Díky moc.