Porovnání aktivních reproboxů The.BOX a Behringer

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
johnie hopper

Porovnání aktivních reproboxů The.BOX a Behringer

Příspěvek od johnie hopper »

Mohl by jste se, prosím, někdo pokusit porovnat následující dvojici aktivních reproboxů:

http://www.thomann.de/cz/the_box_pyrit_15a.htm
a
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... b615d.html

Při dané cenové úrovni dle mého názoru asi na nic "lepšího" nedosáhnu.

Děkuji
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomozte prosím porovnat aktivní reproboxy

Příspěvek od Letho »

Oba boxy nejsou nijak špičkové, obecně "the box" je nějaký thomannův výkřik do tmy, hraje hodně zle, o spolehlivosti nemluvě. Z těchto dvou je menší zlo behringer. Jako PA je používá blanenská ZUŠka, zvuk se na nich udělat dá.
EDIT : Hergot, teď koukám, že Behringer má 126 dB SPL, kdežto The Box má 133 dB...takže záleží, na co to chceš ;-)

Nicméně za tu cenu (10 000 +) se dá pořídit i kvalita. Projdi řadu ART od RCF. Mají mnoho dobře hrajících aktivek.
http://eshop.prodance.cz/search.asp?EXP ... 0&MRK=2559+
Modelem ART 310-A začínaje a někde kolem ART 725-A konče je nabídka opravdu veliká a lze i vybrat pro všechny účely. Záleží na co ten box chceš. Já malé akce jezdím s ART 312-A MKII jako PA, jinak jako pódiové monitory, když chce bubeník dva na klacek do sterea.
i 310-A lze do hlasitých stylů dát jako odposlech.
Na většinu akcí může být 12" bas výhodou oproti 15", jelikož se u většiny beden víc přátelí s mluveným slovem/zpěvem. Pokud ale budeš kroutit nějaký rockovější styl, subbasu se nevyhneš.
LTH
johnie hopper

Re: Pomozte porovnat aktivní reproboxy The.BOX a Behringe

Díky moc, ještě mne někdo navedl na dB Cromo sérii, kde ve 12'' se vlezu pod 10 tis. a v 15'' lehce nad. Je těch pár Herzů rozdílu mezi 12 a 15 v nižších frekvencích podstatných? Rád bych tam alespoň trochu podpořil basy, když zatím nemáme subbasy. (Jsme malá kapelka kytara, basa, sax + bicí ze samplu + všichni zpěv, typu "svatby, pohřby, promoce" :-) s repertoárem od rock n' rollu po současný střední proud + lehce "bigbítu")
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomozte porovnat aktivní reproboxy The.BOX a Behringe

Příspěvek od Letho »

Nu, dB Cromo nejsou zlé, rozhodně lepší než ty The Box a Behringer.
Nicméně se na Prodance nedávno objevily fotky Cromo 10+. Já tu bednu neznám a popravdě jsem ji na rozdíl od těch s 12" neslyšel hrát, ale to provedení je - zdá se u celé série - velice zlé, oproti ART 310-A, která je za podobnou cenu.

ART 315-A MK3 ( http://eshop.prodance.cz/art-315a-mkiii/d-97022/ ) je bez DPH za 11 361,- , takže pokud máte možnost koupit "na firmu", vejdete se lehce za 10 tisíc.
V případě RCF je rozdíl mezi 312 a 315 o jeden decibel větší SPL, frekvenční rozsah je stejný (15" v tomto případě nezahraje níž, ale spodní frekvence o něco hlasitěji, na měření jsem nekoukal)
Pokud ale plánujete investovat do subbasů, tak bych šel do 312-A. V tento okamžik budou lehčí, levnější
a možná si se zpěvem poradí líp.

LTH
johnie hopper

Re: Porovnání aktivních reproboxů The.BOX a Behringer

Děkuju všem, kteří mi pomohli se trochu orientovat.
Přednesl jsem situaci o víkendu kapelníkovi a sponzorovi v jedné osobě a byl mi zvýšen limit tak, aby se k těm aktivním boxům přidaly i nějaké aktivní suby aby to hrálo a nemuseli jsme se stydět ani třeba při hraní na nějakých zahrádkách v hospůdkách apod.
U těch Full-range boxů bych se ve finále přikláněl asi k dB Cromo a to buď ve variantě 12+ či 15+.
Se subem moc nevím. Buďto bych zůstal u stejné firmy a vzal od dB 2 x SUB 05D
http://www.thomann.de/cz/db_technologie ... woofer.htm,
zkombinoval bych je s Cromo 12+. Za stejnou cenu lze ale dostat i Mackie SRM 1801 Refubrished (mám se toho bát?).
http://www.thomann.de/cz/mackie_srm_180 ... bished.htm
Ty bych kombinoval s dB Cromo 15+.
Podotýkám, že na RCF nedosáhnem :-)

Jen abych uvedl naši situaci (ale přitom nechci aby to vyznělo nějak pateticky). Jsme partička, která se schází a hraje především sobě pro radost, případně pro radost jiných. Když z toho časem bude nějaká kačka, budiž, strčíme to sponzorovi aby se mu aspoň trochu té investice vrátilo (podotýkám, že se každý pohybujeme po různých pódiích v různých uskupeních za různými nástroji a v různých žánrech aspoň 20 let - i když to taky nemusí o ničem svědčit :-)).

Pokud bych mohl mít ještě pár dotazů. Jelikož na mne padla ta nevděčná funkce toho co stojí za mixem (do toho má ještě hrát a zpívat), chtěl bych se zeptat na zapojení Subů. Takový výše uvedený Subbas Mackie například, pokud jsem správně pochopil, může linkou ven pouštět už ořezaný signál. Je to výhoda? A je vůbec vhodné a potřebné do Subbasů pouštět všechno (jsou tam k něčemu zpěvy, sax, kytara?) když z toho stejně většinu ořeže? Můžu do subbasů pouštět signál ze skupiny (SUB), kam pustím jen např, basu a bicí? Nebo je výhodnější to vše táhnout jenou linkou a využívat "link out" na aktivních bednách?

Díky Honza
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání aktivních reproboxů The.BOX a Behringer

Příspěvek od Letho »

Jelikož na mne padla ta nevděčná funkce toho co stojí za mixem (do toho má ještě hrát a zpívat)
To bude neuvěřitelnej masakr, já bych se do toho nepouštěl.

Takhle - do subů pouštíš jen to akustické pásmo, které je schopen zahrát a které už nejde do satelitů.
Vyhýbka (rozdělí pásmo na 2/3/víc samostatných pásem) pak krmí nezávisle sub(y)/jeho zesilovač(e) a satelit(y)/jeho zesilovač(e).
Teoreticky můžeš subgrupu na mixu využít pro krmení subu a satelity pak krmit fullrange, ale není to 100% košer - určité pásmo budou hrát satelity i sub.
U obou zmíněných subů je vyhýbka v nich, tudíž L+R přivedeš do nich, výstup z interní vyhýbky pak do satelitů.
Výhodu asi bude mít Mackie, jelikož má 18", ale zato má menší SPL =124 dB (měřených).
V tomto případě bych asi sáhl po dBčkách, když už by se od nich pořizovaly satelity (někdo tady na fóru uvedl užitečný názor, že je lepší stejná značka, než v PA kombinovat dvě různé), 15" by se dala překousnout, pokud nehrajete velké prostory.

LTH
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“