Fender Greta (Lampový aparát) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
DaveFarmer

Fender Greta (Lampový aparát) - diskuze

Příspěvek od DaveFarmer »

Toto je diskuze k recenzi recenze-vasi-vybavy/fender-greta-lampov ... 37733.html

_________

Díky za recenzi, o tomhle rádiu uvažuju už delší dobu, co sem pořídil tele tak bych rád na doma nějakou malinkatou bedýnku, opravdu jen si drnkat po večerech, co by znělo pěkně vintage. 5K bych za to asi nedal, ale za 3000,- už mi to přijde relativně zajímavý.

Jinak může někdo srovnat/doporučit ve stejné cenové relaci nějaký kombíčko s podobným retro nebo vintage zvukem?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
jastud

Re: Fender Greta (Lampový aparát) - diskuze

Příspěvek od jastud »

jen přidám jeden čerstvý poznatek. Narychlo jsem stloukl 2x10 box a zkusil do něj Gretu zapojit. Výsledek je následující: Greta připojená k externímu boxu se chová podobně jako ostatní nízkovýkonové aparáty. Docela příjemný čistý zvuk o nízké hlasitosti, ucházející zkreslení. Zvuk není špatný, ale není to nic z čeho by šel člověk do kolen - ovšem ve srovnání se zvukem co leze z toho interního repráčku je to nebe a dudy. Zabudovaný čtyřpalec zní ve srovnání s normálním reprem otřesně. Na diskusích k tomuhle aparátu občas tvrdí, že se časem rozehraje, ovšem moc tomu nevěřím.

Při přímém srovnání se samodomo vyrobenou kopií mmjuzova mrňůse Greta dost pohořela. Hlavně ve dvou věcech -
1 - Greta prakticky nerespektuje připojenou kytaru, všechno na ní zní stejně, na mrňůsovi je sakra poznat jestli zapojím singly nebo humbuckery
2 - reakce na krabičky taky nestojí za moc - zkoušel jsem to s Big Muffem a ať jsem kroutil s čudlíkama na Muffu jak jsem chtěl tak to pořád hrálo skoro stejně, oproti tomu mrňůs s tou samou krabičkou reagoval skvěle

Ve výsledku bych asi Gretu ke koupi nedoporučil - za trojku na vyzkoušení jakž-takž OK, ale za pět tisíc to nestojí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sajmon

Re: Fender Greta (Lampový aparát) - diskuze

Příspěvek od Sajmon »

Díky za recenzi, nadále už po ní nemusím pokukovat. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“