Jolana

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Jolana

Příspěvek od džetro »

Ony bohužel ty šrouby nebývají stejné u všech kytar, vím že mi u některých fungovalo otočit nástrčkový bit, na tom druhém konci je čtyřhran a do klíče zastrčit inbus a točit, je třeba to vyzkoušet.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Diky za rady panove, vyzkousim! :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Hoj kluci, sháním kobylku na Jolana Vikomt Bass, Iris Bass ;-)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Moon

Příspěvek od Moon »

pavel68 píše: 30.01.2021 16:59 Hoj kluci, sháním kobylku na Jolana Vikomt Bass, Iris Bass ;-)
Teď je na bazaru. Vezmi si 800 a jeď do Berouna :idea:
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Sakryš, už je fuč :-(
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Moon

Příspěvek od Moon »

pavel68 píše: 6.02.2021 1:14 Sakryš, už je fuč :-(
Asi máš jinej program :) Já ji tam vidím :!:
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Není ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Moon

Příspěvek od Moon »

GK MB 150 S, GK MB 800
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

já ji teda taky vidím :D
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Ahoj, objevil jsem pro sebe monografii o kytarách Jolana a usoudil jsem, že bych asi nutně potřeboval nějakou pololubovku na domácí drnkání. Má smysl o ní uvažovat na seriozní hraní nebo to je neseřiditelná záležitost na okrasu na zeď? Vlastně se mi asi nikdy jiný model než Tornado, Neoton a trochu Marina nelíbíly, vše ostatní včetně Diamantky mi zpětně přijde jako hra na něco a snaha znovu vynalézat kolo. Možná kdybych na nějakou Jolanu začínal, že bych toužil mít přesně takovou, ale tuhle fázi jsem jaksi v pubertě strávil kotlíkárnami. :mrgreen:
Kdyby na to přišlo, přemýšlím že asi radši zalovím v maďarských a polských vodách, u nás vyhnala retro vlna ceny docela do nesmyslna.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
starypard

Příspěvek od starypard »

Z Jolan má smysl jediná kytara. Tornado. Je krásná na pohled, je technicky až přešlechtěná a zajímavá (hodně zvukových možností), docela dobře hraje, po řádném seřízení v podstatě všeho, co ona jest. Zklame tě nepohodlný krk z blbého materiálu (lze vylepšit profil, ale přijdeš o původní lak), slabý zvuk (mírně jalový, ale dá se vylepšit, třeba výměnou snímačú, s tím, že bys měl zachovat původní krytky, vzhled).), míííírné rozlaďování (jistě lze značně vylepšit, vyštelovat, tremolo, kobylu a mechaniky - ty spíše vyměnit..... ), nespolehlivé přepínače (dají se hooodně vylepšit rozebráním a seštelováním). Lze i vylepšit elektroniku, opět s tím, že navenek musí kytara vypadat jako dřív (to je priorita).
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Japhy píše: 20.02.2022 15:38 Ahoj, objevil jsem pro sebe monografii o kytarách Jolana a usoudil jsem, že bych asi nutně potřeboval nějakou pololubovku na domácí drnkání. Má smysl o ní uvažovat na seriozní hraní nebo to je neseřiditelná záležitost na okrasu na zeď? Vlastně se mi asi nikdy jiný model než Tornado, Neoton a trochu Marina nelíbíly, vše ostatní včetně Diamantky mi zpětně přijde jako hra na něco a snaha znovu vynalézat kolo. Možná kdybych na nějakou Jolanu začínal, že bych toužil mít přesně takovou, ale tuhle fázi jsem jaksi v pubertě strávil kotlíkárnami. :mrgreen:
Kdyby na to přišlo, přemýšlím že asi radši zalovím v maďarských a polských vodách, u nás vyhnala retro vlna ceny docela do nesmyslna.
Jolanu Neoton, mojí první elektriku, považuju dodnes za vzor elegance pololubovek. Konstrukčně měla pár problémů vzhledem k dnešnímu standartu (krk bez výztuhy a jeho uchycení jedním šroubem, slabé snímače, nespolehlivou kobylku). Podle ní jsem si postavil svou první "Fošnu".
Když jsou retro ceny vysoko, tak si vyrob repliku Neotonky vlatníma rukama. Inspiraci najdeš tady:
https://www.gitarren-navigator.info/cs/home
Český překlad zdarma - strana 37
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Japhy

Příspěvek od Japhy »

Replika by neměla smysl, to už si můžu rovnou za stejné peníze vybrat přehršel levných jakože ES 335. Spíš že se mi nechce dávat za víceméně hračku peníze, které bych radši dal do skutečně užitečného gearu. Myslím, že po drobné rekognoskaci trhu si naplánujem s družkou maďarský wellness a cestou si skočím pro nějaké kutilem nenapadené Tornado. To překomplikované ovládání mě začíná fakt lákat. :)
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

lol, prej blbej profil krku. ten je naopak na Tornadu to zadouci proc ho vsichni chtej, placka ala 60s strat. Priprav se na to, ze to prekomplikovany ovladani spis nebude nez bude fungovat - jsou s tim notoricke problemy kvuli neprilis povedenemu zpusobu prepinani kontaktu. Dalsi oblibena modifikace je vymena kobylky za tune o matic, dramaticky to zlepsi zvuk a stabilitu ladeni - nekolik kamaradu to takhle uspesne pouziva (Kuba Cervinka dokonce profesionalne, viz 100 zvirat nebo Lubos Pospisil) a ty kytary jsou super. Nejvetsi past je odrolene lemovani - obnova je velmi draha (prakticky v cene neodrolenyho kusu), protoze se na puvodni lem pouzivala oproti dnesku nestandardni velikost lemovky a tim padem se to spatne obnovuje. Blbe se taky shani paka vibrata. Prazce pocitej ze budes menit, material moc nevydrzel a neohranych je fakt malo (a ty se stejne brzo ohrajou). Takze nejdulezitejsi veci jsou imho: lemovani v dobrem stavu, kompletnost (paka atd). S tim zbytkem se da vzdy celkem jednoduse pohnout, nebo neco dokoupit / dovyrobit.

Trochu vic "bezstarostny" jsou ty pozdejsi lubovky jako Kolor ci Rubin, ty maj navic super alnico snimace (alnico byla strategicka surovina, takze se z toho delaly v cssr snimace jen velmi kratkou dobu). ty jsou po serizeni za me hratelny i v stock stavu, jeden Kolor zrovna kamaradovi davam dokupy a bude na prodej.

Neoton / Diskant / Marina (vsechno stejna baze, jen Marina mela trochu hlubsi luby) - s tema je to v praxi uz o dost horsi. Zminovanej debilni system uchyceni krku (oproti kocourovym vzpominkam teda vsechny co jsem videl vyztuhu mely, byt z diskutabilniho materialu), vazba kam se podivas, krk s radiusem jak noha u stolu. Ale charakter to ma skvelej, Diskant jsem hodne pouzival na nahravkach na dobarveni jinejch, vic mainstream kytar. Problem je docela ladeni, to castecne resi vymena prazcu a kobylky, nekoho muzou stvat Brilant snimace, me naopak bavej moc. Jsou to moc krasny kytary, ale spis na zed nebo na obcasny pouziti do studia - v puvodnim stavu bych s tim nazivo hrat nechtel, byt jsem to mel puvodne v planu - nakonec jsem si to vyresil nakupem Musimy Record, ktera vypada podobne, ale je to o nekolik trid lepsi nastroj.

Btw mame v kapele z tohohle obodbi dve pololubove basy (Alexis a Pampero) a ty jsou fakt super i v puvodnim stavu. S klidem bych je postavil vedle dobovejch Framusu nebo Hofnerek.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Potřeboval bych poradit. Kamarád se zbavuje staré Cremony “gibson”. Je to +/- ta na obrázku (odcizeno z Aukru pro ilustraci). Vyčištěná, mírně restaurovaná, opticky celkem jde - “intarzie” ve stavu lepším než vydrolené půdovky, pi(tch)ka a lemy na hlavě absentují (asi přetřené), hmatník barevně sjednocen. V rámcí možností a konstrukční nedokonalosti jakž takž hratelná. Už jsem měl v pazouře daleko horší. Na hraní to ani nechci, spíš jako nostalgickou dekoraci. Jak jsem říkal, je to kámoš, tak nechci vypadat jako vydřiduch, ale moc přeplatit se mi nechce. Co byste řekli na 2000,-? Dík. J.
E0FEBB13-48D5-4AC5-99BE-5E00F7737D75.jpeg
starypard

Příspěvek od starypard »

Já tu věc doma mám a za dva litry bych ji klidně pustil. Problém je ten (i když, nemám s tím problém, neprodávám ji) mi nikdo dva litry nenabízí. Pokud bych měl dva litry zbytečné a udělalo by mi to radost, koupil bych si ji. Udělal jsem podobnou věc mnohokrát za život. Má se tak žít.
Na hraní to není, je to dekorace .....
Kup si ji .....
torst

Příspěvek od torst »

za tu cenu, když bude vše v pořádku, snad ano. I časem pro sběratele, který si rád připlatí. Ale nesmí být nic rozklíženo, uvolněné pražce naprasklá hlava a td. Bacha na spoj krk-tělo. Pokud budou defekty, tak opravdu jen na zeď za pětikilo.
Koupil jsem takovou v ´90 tých za 200, s cutawayem, právě rozlepenou, ale nějak jsem jí poslepil a byla to klasika na čundry. Takže nostalgie vzpomínka. No a prodával jsem jí ještě výhodně (?).
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Není to úplná šlupka ale ani tip top renovace. Primárně nechci vypadat jako nenažran, a klidně něco málo přeplatím. Dík za názory. J.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za dvojku uplne v pohode. casem ji muzes zrenovovat poradne, nejhorsi je ten binding, jestli je ten v pohode, zbytek je relativne nenarocny.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jen jí kup. Věřím, že po servisu bude slušná. Já takhle před pár lety koupil za pár korun předválečnou kytaru ze Schonbachu, která byla v dost hrozném stavu. Našel jsem v ČB pana Vokouna, kterej jí za 10K celou opravil a vůbec těch peněž nelituju. Ta kytara fakt hraje dobře, jen ty 13tky struny na moje prsty moc nejsou, slabší prej dávat nemám :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“