Nářadí všeho druhu

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Nářadí všeho druhu

Příspěvek od Mjkl »

chmelda píše:To Moleek: jj normálně na stojanofce ale místo vrtáku sem požil tuhle věc, nevim jak se to jmenuje :D
http://img238.imageshack.us/img238/134/49154514.jpg
Pak už jen rašple, pilník, smirgl, dláto....

To MrBl14ck: díkezz, sám sem zvědavej jak to bude vypadat :D

To NOOKA: super práce :wink:

To Mastr: už máš ten krk ??
říká se tomu fréza myslím :D jo nemohl by si prosím udělat fotku celku :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kua hoši kde se dá takováhle násada koupit??? mám známého co tohle používá na horní frézce a byl jsem ve speciálce na vrtačky a frézky. Tam mi ukázala frézky na horní frézu a byly úplně jiné. Chtěl bych sehnat to samý co má chmelda poradte pls.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mastr píše:Kua hoši kde se dá takováhle násada koupit??? mám známého co tohle používá na horní frézce a byl jsem ve speciálce na vrtačky a frézky. Tam mi ukázala frézky na horní frézu a byly úplně jiné. Chtěl bych sehnat to samý co má chmelda poradte pls.
Dá se použít libovolný typ frézy do dřeva (pokud se dá upnout), a vybírá se to podle požadavků na čistotu řezu a rychlost práce. Ale hledej, určitě to někde budou mít, to není tak vzácná věc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

a cena přibližná?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
xkuncar

Příspěvek od xkuncar »

Takovýhle věci sou drahý...Kolem 200 za jednu delší kvalitnější...
Já platil 400 za dlouhou pěticentimetrovku s vodítkem :)
Pikus

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Pikus »

Mastr píše:Jestli mě zrak nešálí a je ten strat opravu z jednoho kusu jasanu a ještě k tomu tak pěkného, tak to klobouk dolů!!! Já už taky nelením a už mám skoro hotovo další tělo.

Edit: Chlapi poraďte mi pls. Chlápek, u kterého si na srovnávačce nechávám formátovat těla má takový malý problém, i když má ostré nože tak to tvrdší dřeva trochu vyštipuje. Tzn když mi srovná fošnu na 4cm šířky občas je nějaké vlákno cca 1mm do hloubky vyštípnuté. Z toho plyne, že pak sám musím tělo ještě z obou stran tak o 1- 1,5 mm zbrousit abych odstranil ty odštěpy. Teďka jsem to dělal ručně... a je to pěkná pakárna. Uvažuju, že si na to pořídím excentrickou brusku. Myslíte, že je exc bruska je dobré řešení? nebo vás napadá něco lepšího?
Díky
Měl jsem podobnej problém... vyřešil jsem to tak, že jsem tam dal srovnat celou fošnu ještě před začátkem výroby a protože mi to štíplo to dřevo jen na koncích a měl jsem tam pár cm rezervu, tak mi to nevadilo.

Jinak pásovou bruskou se to brousí a dorovnává krásně, jen je problém si uhlídat, aby to bylo rovné :D.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

taky srovnávám před začátkem výroby, ale dělá to odštěpy i uprostřed fošny. Tzn. další zarovnání neřeší můj problém - zarovnávačka mi to sice zas ubere o 1mm ale zas vytvoří nové odštěpy :D. Takže to prostě nejspíš musím nějak obrousit. Jinak o pásovce jsem taky uvažoval, co si ale mysíš o té excentrice? Mi příjde jako víc multifunkční nástoj narozdíl od pásovky.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Excentr je mnohem univerzálnější ale holt nebere tak jako pásovka. Bude to chtít více trpělivosti. Nebo najít stolaře co má velkou pásovou nebo válcovou brusku. Tož tak...
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Hledej dílnu, kde mají protahovací válcovou brusku.
V zahraničních fórech jsem už viděl několik machrů, kteří si celkem levně brusku postavili.
Google:
drum sander plans
YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=R9DVDZBd0s0
PS: Tengli byl rychlejší :mrgreen:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Excentr je v pohodě, s dostatečně hrubým kotoučkem to srovnáš vcelku rychle. Ruční pásovku bych neriskoval. Protahovačka vyštipuje a když do ní dáš vlnkovej javor, tak vyštípe celý ty vlny. Luby na akustiku z žíhanýho javoru, to úplně rozsekalo. Nejlepší je najít v okolí truhlárnu s dobrou egalizační bruskou. Protažení pár fošen nebo desek trvá několik sekund a povrch je krásně rovnej a hladkej s přesností výšky na desetiny milimetru. Hodina práce na egalizačce stojí u nás v okolí cca 600 Kč, takže těch několik vteřin max. minut mě nestálo nic a potřetí mi to už bylo trapný, tak jsem jim nechal 50 Kč na kafe.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Díky moc Jaji vždycky pmáš dobrou radu :-). Jinak doporučuju všem zkouknout kanál tohohle blázna https://www.youtube.com/user/elams1894/videos
Myslím, že jsem snad ještě nikdy neviděl lepší videa stavění kytary. Ten chlap je šílenec...
Určitě zkukněte třídilný footage stavby les paula. Je to les paul z 1 kusu myšleno, že celá kytara je jeden obrovský kus prostě tělo krk všechno... fakt mazec

Co se toho excentru týče chtěl bych koupit toto.
http://brusky.heureka.cz/bosch-pex-400-ae/
Obrázek
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Mastr píše:taky srovnávám před začátkem výroby, ale dělá to odštěpy i uprostřed fošny. Tzn. další zarovnání neřeší můj problém - zarovnávačka mi to sice zas ubere o 1mm ale zas vytvoří nové odštěpy :D. Takže to prostě nejspíš musím nějak obrousit. Jinak o pásovce jsem taky uvažoval, co si ale mysíš o té excentrice? Mi příjde jako víc multifunkční nástoj narozdíl od pásovky.
Štosování i tloušťování se dělá vždy po směru, tedy ta fošna nesmí jít do mašiny z obou stran jedním směrem. Pokud směr neodhadneš, tloušťkuj na 1 mm před finálovkou a načisto to lízni ze správného směru, podle naposled vyštípaného to uvidíš. Nu, a pokud máš někde uprostřed sval, kde se směry střídají, nejni co řešit a vyřešit.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Mastr

Ruční el. nářadí

Příspěvek od Mastr »

Ještě k té excentrice: Myslíte, že se vyplatí kupovat nějakou dražší kolem 2500 nebo na mé potřeby stačí nějaká obyč kolem 1000. Je u dražších výdrž nějak výrazně vyšší, nebo je to spíš o značce a o výkonu a nakonec to bude všechno stejná čína?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Já si kupuji levný vercajk nejlépe v nějakém větším řetězci,kde není problém s reklamacemi(Hornbach a spol.). Zatím mi odešla jen jedna horní frézka a bez problému jsem ji reklamoval. Jinak mi všechen vercajk(vibračka,pásovka,vrtačky,okružní pila,pokosová pila,přímočarka,horní frézky atd.) slouží léta a za žádný kus jsem nedal více jak 1500,- Ale je to samozřejmě na každém jak se k tomu postaví. Taky by se mi líbilo mít komplet dílnu od Boshe ale to bych musel krást... Možná mám jenom štěstí,že mi vše drží... Ťuk ťuk na dřevo :wink:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Dá se takovýhle stojan koupit i na nějakou jinou mikrovrtačku než dremel abych si vyrobil takovou mikrofrézku? Protože mi příjde, že všecko od dremelu je dost předražené.
http://www.rucni-naradi.cz/dremel-3352
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Na Proxxon je něco podobného ale cenově zhruba na stejno. Na co to má být? Na výložky hmatníku? Pokud to má být jednoúčelové tak bych si to asi zbastlil. Kousek plexi,dva šrouby se zápustnou hlavou,nějaká matka,možná křídlovka...? Upnutí přes tu plastovou matku na mikrobrusce a nebo objímkou ručku toho bovdenového prodloužení? Tam by šlo asi i výhodněji nastavovat ponor frézy... To by šlo,ne?
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

Mastr: mám exentrickou brusku bosch (na mall.cz 1500,- tuším) a naprostá spokojenost.
Jinak ten stojan na tu mirkobrusku se dá v pohodě vyrobit (dělal jsem ho před nějakou dobou ale moc to nepoužívám)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Kdyby jste našli Bosch PEX 400 ae za cca. 1500,- tak dejte,prosím,vědět. Skočil bych po ní jak po uzeném!!! Díky
Mastr

Příspěvek od Mastr »

přesně tuhle chci ale stojí 2300
lathur

Příspěvek od lathur »

na jednom fóru pro "stavitele" nástrojů byl plánek pro tady tohle:Obrázek. Pro inspiraci jsem si stáhl obrázek s tím, že si časem stáhnu i plánek, no a oni mezitím zpoplatnili celé fórum a nejde se na něj dostat. Nicméně obrázek je i tak dost přehledný a mohl by se podle něj ten unašeč zbastlit.
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“