Ideální black metal aparát

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
o.p.a.t

Ideální black metal aparát

Příspěvek od o.p.a.t »

Čau, je tu někdo zapálenej do black metalu? Rozhodl jsem se koupit nový aparát, ale moc se v tom nevyznám. Věnuju se hlavně black metalu a rád bych si koupil nějaký aparát, který by se na to zvukově hodil (bez nějakých efektů atd.). Takový ten klasický skandinávský zvuk. Věděli byste o něčem? Kdyby se cena zesilovače pohybovala kolem 30.000, bylo by to ideální. Díky za případné tipy. :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Ideální black metal aparát

Příspěvek od McKozias »

tak se zkus podívat na svoje skandinávské oblíbence, určitě vygooglíš co používají:)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak třeba zvuk starých Burzum vykouzlíš třeba na tomhle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lifier.jpg
a ani to není tak drahý.
Klasický skandinávský zvuk?
o.p.a.t

Příspěvek od o.p.a.t »

McKozias: Děkuji za úžasnou radu, myslel jsem, jestli tu má někdo nějakou osobní zkušenost.

Arcilucifer: Dobře, napsal jsem to blbě. Prostě bych na to rád hrál black metal, ale nemusí to znít jako starý Burzum :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tak např.z wiki
Euronymous played a Standard sunburst Gibson Les Paul guitar, which can be seen in many pictures of him playing.He played through a slightly modified 1981 Marshall "Plexi" Super Lead tube amp and used an Ibanez Tube Screamer pedal as well as an Arion Metal Master distortion pedal
Můžeš použít spoustu zesilovačů a na nich nakroutit zvuk ala BM, spíš to je na tobě zajít si to vyzkoušet
Tipy a hádka o ten nejidealnější ale ještě určitě příjde :-)
o.p.a.t

Příspěvek od o.p.a.t »

Zrovna dneska jsem několik aparátů zkoušel, od Engla Screamera 50, ale ten mi úplně nesedl, ačkoliv Engl mám jinak rád. Možná by mi právě mohl poradit, zda nějaký z Englů v nahoře zmiňované cenové relaci by se na to třeba hodil. Zkoušel jsem také Bugeru 333XL Infinium a ta mi přišla zvukově hodně fajn při značném zkreslení, jenže jsem právě tady četl něco o vysoké poruchovosti. :/
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Na Engl Blackmore údajně hraje Abbath http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Po nas na jednom koncerte v Blansku hrali nejaci blackari, a ti valili pres Fender EVH 5150 III aparaty a znelo to dobre jak cip :). Na poradny blackovy vcelin bych kouknul po vyssich verzich Laney zesiku, pripadne klasiky Peavey 5150 a 6505. Pro zvuk starsiho razeni pak nejaky gainem doprava vytoceny Marshall...
Zalezi jak lezi...
Zavisi jak visi...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

V první řadě musí být černý! :)

Jinak v podstatě každý moderní higain zesilovač, popř nakopnutý nebo modnutý Marshall. Spíš než hlavu bych v první řadě řešil dobrý box, pokud ho teda ještě nemáš. No a když se ti líbí zvuk Bugery (???), tak proč si nepořídit Peavey XXX ? A da se sehnat za polovinu tvého rozpočtu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

o.p.a.t píše:McKozias: Děkuji za úžasnou radu, myslel jsem, jestli tu má někdo nějakou osobní zkušenost.

Arcilucifer: Dobře, napsal jsem to blbě. Prostě bych na to rád hrál black metal, ale nemusí to znít jako starý Burzum :D
Dobře, tak teda 5150, nic jiného!
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Otázkou je, zda-li tuzemští zvukaři mají také stojánky pro mikrofony vybavené kolejnicemi, jako ten na obrázku. Ono by se mohlo stát, že by mu při tom řízném black metalu z Peavey třeba ulítly až někam do Skandinávie.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

mmjuz píše:Otázkou je, zda-li tuzemští zvukaři mají také stojánky pro mikrofony vybavené kolejnicemi, jako ten na obrázku. Ono by se mohlo stát, že by mu při tom řízném black metalu z Peavey třeba ulítly až někam do Skandinávie.
Pobavil.
Unavil.
:lol:

Ma tam volume jen tak na 3, takze bych se nebal :) Ale ta kolejnice tomu urcite dodava poradne hutny kovovy nadech, to bezesporu.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Marshall 8100..Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

wolf píše:Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...
Tolik kvalitních aparátů a zajímavých krabiček, tak proč zvuk prznit těmahle šílenejma Bossama?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kos99

Příspěvek od kos99 »

osobně bych vsadil na aparáty Laney v lampě má to ten správný chlup ve zvuku dobře se to prosazuje v kapele a není to až tak drahé navíc konstrukce je naprosto celolampová což se u jiných stejně drahých kusů říci nedá tudíš bych já osobně vyrazil pro tohle Laney TI
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
torchie!

Příspěvek od torchie! »

TI je sice super apec, ale na black metal, no nevím nevím... Zas tak high gain to není.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nero píše:
wolf píše:Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...
Tolik kvalitních aparátů a zajímavých krabiček, tak proč zvuk prznit těmahle šílenejma Bossama?
protoze to cemu ty rikas silene przneni je právě ta true severska včelí vichrice :)
takze ono je to vlastne jedno, protoze kazdy dnesni higain aparat umoznuje prehnany gain a scoop (a o to v tomhle pripade jde) vsechny jmenovane moznosti budou fungovat.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

5150, jen si prostě nastavíš brutální cirgulu.
kos99

Příspěvek od kos99 »

torchie! píše:TI je sice super apec, ale na black metal, no nevím nevím... Zas tak high gain to není.
black metal ....... by mělo být rovnítko k Black Sabat.... nikdy se nehrál black metal na higain to už potom není black metal .... ale jde spíše o obsah muziky .....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“