Ideální black metal aparát
Pravidla fóra
Ideální black metal aparát
Čau, je tu někdo zapálenej do black metalu? Rozhodl jsem se koupit nový aparát, ale moc se v tom nevyznám. Věnuju se hlavně black metalu a rád bych si koupil nějaký aparát, který by se na to zvukově hodil (bez nějakých efektů atd.). Takový ten klasický skandinávský zvuk. Věděli byste o něčem? Kdyby se cena zesilovače pohybovala kolem 30.000, bylo by to ideální. Díky za případné tipy. 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ideální black metal aparát
tak se zkus podívat na svoje skandinávské oblíbence, určitě vygooglíš co používají:)
-
arcilucifer
Tak třeba zvuk starých Burzum vykouzlíš třeba na tomhle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lifier.jpg
a ani to není tak drahý.
Klasický skandinávský zvuk?
a ani to není tak drahý.
Klasický skandinávský zvuk?
McKozias: Děkuji za úžasnou radu, myslel jsem, jestli tu má někdo nějakou osobní zkušenost.
Arcilucifer: Dobře, napsal jsem to blbě. Prostě bych na to rád hrál black metal, ale nemusí to znít jako starý Burzum
Arcilucifer: Dobře, napsal jsem to blbě. Prostě bych na to rád hrál black metal, ale nemusí to znít jako starý Burzum
-
arcilucifer
tak např.z wiki
Euronymous played a Standard sunburst Gibson Les Paul guitar, which can be seen in many pictures of him playing.He played through a slightly modified 1981 Marshall "Plexi" Super Lead tube amp and used an Ibanez Tube Screamer pedal as well as an Arion Metal Master distortion pedal
Můžeš použít spoustu zesilovačů a na nich nakroutit zvuk ala BM, spíš to je na tobě zajít si to vyzkoušet
Tipy a hádka o ten nejidealnější ale ještě určitě příjde
Euronymous played a Standard sunburst Gibson Les Paul guitar, which can be seen in many pictures of him playing.He played through a slightly modified 1981 Marshall "Plexi" Super Lead tube amp and used an Ibanez Tube Screamer pedal as well as an Arion Metal Master distortion pedal
Můžeš použít spoustu zesilovačů a na nich nakroutit zvuk ala BM, spíš to je na tobě zajít si to vyzkoušet
Tipy a hádka o ten nejidealnější ale ještě určitě příjde
Zrovna dneska jsem několik aparátů zkoušel, od Engla Screamera 50, ale ten mi úplně nesedl, ačkoliv Engl mám jinak rád. Možná by mi právě mohl poradit, zda nějaký z Englů v nahoře zmiňované cenové relaci by se na to třeba hodil. Zkoušel jsem také Bugeru 333XL Infinium a ta mi přišla zvukově hodně fajn při značném zkreslení, jenže jsem právě tady četl něco o vysoké poruchovosti. :/
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Na Engl Blackmore údajně hraje Abbath http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Po nas na jednom koncerte v Blansku hrali nejaci blackari, a ti valili pres Fender EVH 5150 III aparaty a znelo to dobre jak cip
. Na poradny blackovy vcelin bych kouknul po vyssich verzich Laney zesiku, pripadne klasiky Peavey 5150 a 6505. Pro zvuk starsiho razeni pak nejaky gainem doprava vytoceny Marshall...
Zalezi jak lezi...
Zavisi jak visi...
Zalezi jak lezi...
Zavisi jak visi...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě musí být černý!
Jinak v podstatě každý moderní higain zesilovač, popř nakopnutý nebo modnutý Marshall. Spíš než hlavu bych v první řadě řešil dobrý box, pokud ho teda ještě nemáš. No a když se ti líbí zvuk Bugery (???), tak proč si nepořídit Peavey XXX ? A da se sehnat za polovinu tvého rozpočtu.
Jinak v podstatě každý moderní higain zesilovač, popř nakopnutý nebo modnutý Marshall. Spíš než hlavu bych v první řadě řešil dobrý box, pokud ho teda ještě nemáš. No a když se ti líbí zvuk Bugery (???), tak proč si nepořídit Peavey XXX ? A da se sehnat za polovinu tvého rozpočtu.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, tak teda 5150, nic jiného!o.p.a.t píše:McKozias: Děkuji za úžasnou radu, myslel jsem, jestli tu má někdo nějakou osobní zkušenost.
-
arcilucifer
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou je, zda-li tuzemští zvukaři mají také stojánky pro mikrofony vybavené kolejnicemi, jako ten na obrázku. Ono by se mohlo stát, že by mu při tom řízném black metalu z Peavey třeba ulítly až někam do Skandinávie.
Pobavil.mmjuz píše:Otázkou je, zda-li tuzemští zvukaři mají také stojánky pro mikrofony vybavené kolejnicemi, jako ten na obrázku. Ono by se mohlo stát, že by mu při tom řízném black metalu z Peavey třeba ulítly až někam do Skandinávie.
Unavil.
Ma tam volume jen tak na 3, takze bych se nebal
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Marshall 8100..Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tolik kvalitních aparátů a zajímavých krabiček, tak proč zvuk prznit těmahle šílenejma Bossama?wolf píše:Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
osobně bych vsadil na aparáty Laney v lampě má to ten správný chlup ve zvuku dobře se to prosazuje v kapele a není to až tak drahé navíc konstrukce je naprosto celolampová což se u jiných stejně drahých kusů říci nedá tudíš bych já osobně vyrazil pro tohle Laney TI
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
TI je sice super apec, ale na black metal, no nevím nevím... Zas tak high gain to není.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
protoze to cemu ty rikas silene przneni je právě ta true severska včelí vichriceNero píše:Tolik kvalitních aparátů a zajímavých krabiček, tak proč zvuk prznit těmahle šílenejma Bossama?wolf píše:Nebo cokoliv s cistym kanalem + MT-2 popripade HM-2...
takze ono je to vlastne jedno, protoze kazdy dnesni higain aparat umoznuje prehnany gain a scoop (a o to v tomhle pripade jde) vsechny jmenovane moznosti budou fungovat.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
5150, jen si prostě nastavíš brutální cirgulu.
black metal ....... by mělo být rovnítko k Black Sabat.... nikdy se nehrál black metal na higain to už potom není black metal .... ale jde spíše o obsah muziky .....torchie! píše:TI je sice super apec, ale na black metal, no nevím nevím... Zas tak high gain to není.
apráty: