Který workstation do 30 000? (Kurzweil vs Yamaha)
Pravidla fóra
-
foveabovis94
Který workstation do 30 000? (Kurzweil vs Yamaha)
Čau,
Tak jsem si udělal jasno, a rozhodl jsem se, že si pořídím workstation. Vzhledem k tomu, že dnes je pro mne poslední možnost, jak si ho nechat dopravit domů, abych ho měl na Vánoce pod stromkem, tak na to spěchám, tak budu rád, když mi poradíte opravdu jasně a srozumitelně. Objevil jsem tyto 2, které se mi zamlouvají :
http://www.muziker.cz/klavesy/syntezato ... l-PC3-LE-7
http://www.muziker.cz/klavesy/syntezato ... aha-MO-X-6
Který by jste zvolili ? Nebo by jste v ceně 30 000 kč zvolili jinčí ? Ta polovyvážená mechanika/klaviatura, je třeba z toho mít strach ? Znamená to tedy, že když není plně vyvážená, že to není k hraní na vysoké úrovni (kdyby se mi na ni jednou náhodou povedlo dostat).
Předem děkuji za vaše reakce.
Tak jsem si udělal jasno, a rozhodl jsem se, že si pořídím workstation. Vzhledem k tomu, že dnes je pro mne poslední možnost, jak si ho nechat dopravit domů, abych ho měl na Vánoce pod stromkem, tak na to spěchám, tak budu rád, když mi poradíte opravdu jasně a srozumitelně. Objevil jsem tyto 2, které se mi zamlouvají :
http://www.muziker.cz/klavesy/syntezato ... l-PC3-LE-7
http://www.muziker.cz/klavesy/syntezato ... aha-MO-X-6
Který by jste zvolili ? Nebo by jste v ceně 30 000 kč zvolili jinčí ? Ta polovyvážená mechanika/klaviatura, je třeba z toho mít strach ? Znamená to tedy, že když není plně vyvážená, že to není k hraní na vysoké úrovni (kdyby se mi na ni jednou náhodou povedlo dostat).
Předem děkuji za vaše reakce.
Re: Který workstation ?
Já jsem za Kurzweil
. Pokud jsi klavírista, tak ti mechanika vadit nejspíš bude, ale pokud ne, tak je to v pohodě.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
-
foveabovis94
Děkuji, taky mám více nakloněno ke Kurzweil, spíše to sem bylo hozeno orientačně, jestli není něco do těch 30 000 ještě lepšího ..
Pokud bys chtěl i s bazaru, tak určitě jo, jinak nejspíš ne.. Je ještě volba KORG Krome, ale myslím, že Kurzweil je trochu lepší.
Každopádně není nic lepšího si to jít do obchodu vyzkoušet.
Každopádně není nic lepšího si to jít do obchodu vyzkoušet.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
-
foveabovis94
Dobrá tedy, děkuji moc.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V porovnání s MOX určitě lépe vyjde Kurz - předem gratuluju k pořízení!
P.
P.
Ja som stál tiež pred voľbou Krome vs Kurzweil PC3LE7 a zvolil som si Kurzweil. Ak sa obávaš klaviatúry, nemáš sa čoho - všetky Kurzweily majú klávesnice od firmy Fatar, takže bez obáv do toho choď. V celej rade PC3 okrem 88-klávesových modelov sa používa mechanika typu waterfall (teda niečo ako organová, typická napr. pre Hammondy). Klávesy majú (na rozdiel od polovyvážených klávesníc Korgov, Yamáh a Rolandov) plnú piánovú veľkosť a sú patrične tuhé, takže na rozdiel od polovyvážených klaviatúr iných výrobcov tu skutočne cítiť odpor klávesov pri hraní. Typického "synťákového blata" sa tak nedočkáš a nebude tak problém zahrať ani expresívnejšie pianové party, pritom si ale neutrhneš prsty pri glissoch na zvuku hammondiek, či pri rýchlejšej hre na synťákových leadoch. Dobrý a citlivo nastavený kompromis.
Zvukovo je PC3LE niekde úplne inde ako Krome, čo ale vynikne naplno hlavne pri hre v kapele, kde je Kurzweil schopný neuveriteľne účinne prekúsať sa aj hlučnými gitarami a tvrdou rytmikou. Zvuky sú posadené viacej do stredov a samy o sebe nepôsobia možno omračujúcim "wau!" dojmom, ale majú zvláštny "analógový" hrejivý charakter, sú skôr "tradičného" vyznenia, a dobre sa spájajú ako medzi sebou navzájom, tak aj s ostatnými nástrojmi v kapele. Skutočne výdatný a hutný zvuk!
Čo sa týka možností nástroja pri live hre, sú úžasné, nástroj obstojí aj ako jediný kláves na pódiu a nikdy ti nebudú chýbať ďalšie klaviatúry - je možné robiť ľubovoľné mnohonásobné splity, layery a ich kombinácie, je tu hromada možností ovplyvňovať zvuk v reálnom čase, je možné tiež používať súbežne sekvencer, arpegiátory a dynamické pady, na ktoré možno prihodiť takmer ľubovoľné funkcie, dá sa namapovať ovládanie na konkrétne ovládacie prvky podľa potreby atď atď ... ale to si žiada ponoriť sa do manuálu (programovanie je dosť zložité, daň za ultimatívnu flexibilitu nástroja) a hlavne skúšať, skúšať a ešte raz skúšať. Ak si ale túto zložitú mašinu skrotíš a urobíš nastavenia "na svoj obraz", výsledok poteší všetkých - teba, kapelu aj divákov.
Zvukovo je PC3LE niekde úplne inde ako Krome, čo ale vynikne naplno hlavne pri hre v kapele, kde je Kurzweil schopný neuveriteľne účinne prekúsať sa aj hlučnými gitarami a tvrdou rytmikou. Zvuky sú posadené viacej do stredov a samy o sebe nepôsobia možno omračujúcim "wau!" dojmom, ale majú zvláštny "analógový" hrejivý charakter, sú skôr "tradičného" vyznenia, a dobre sa spájajú ako medzi sebou navzájom, tak aj s ostatnými nástrojmi v kapele. Skutočne výdatný a hutný zvuk!
Čo sa týka možností nástroja pri live hre, sú úžasné, nástroj obstojí aj ako jediný kláves na pódiu a nikdy ti nebudú chýbať ďalšie klaviatúry - je možné robiť ľubovoľné mnohonásobné splity, layery a ich kombinácie, je tu hromada možností ovplyvňovať zvuk v reálnom čase, je možné tiež používať súbežne sekvencer, arpegiátory a dynamické pady, na ktoré možno prihodiť takmer ľubovoľné funkcie, dá sa namapovať ovládanie na konkrétne ovládacie prvky podľa potreby atď atď ... ale to si žiada ponoriť sa do manuálu (programovanie je dosť zložité, daň za ultimatívnu flexibilitu nástroja) a hlavne skúšať, skúšať a ešte raz skúšať. Ak si ale túto zložitú mašinu skrotíš a urobíš nastavenia "na svoj obraz", výsledok poteší všetkých - teba, kapelu aj divákov.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
-
foveabovis94
Děkuji za popsání, už se nemohu dočkat až bude úterý.
Re: Který workstation do 30 000? (Kurzweil vs Yamaha)
Ešte snáď jednu radu mám, čo sa môže hodiť ... mašina je dosť veľká a ťažká (má 17 kg a 127 cm na dĺžku, takže odporúčam masívny, veľký a stabilný stojan, ktorý stroj udrží a neprevrhne sa, najmä na live, kde sa človek rád vyblázni. Žiadne ľahké a lacné X-ko by som tu nepoužil, takže buď poriadne masívne dvojité X-ko, alebo niečo iné rovnako stabilné a pevné. Ja som to riešil výrobou vlastného mohutného stojanu z oceľových profilov s otáčavým lôžkom pre kláves (podobný typ, ako používa Jordan Rudess z DT), ktorý je mimoriadne stabilný, takmer neprevrhnuteľný, a pritom nijako neobmedzuje vychutnať si pódiovú show.
Momentálne bez kapely, stále hľadám