Kombo a hraní do mixu přes sluchátkový výstup

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
wifi112

Kombo a hraní do mixu přes sluchátkový výstup

Příspěvek od wifi112 »

Zdravíčko. Zajímalo by mě, zda-li z výstupu komba na sluchátka by byl dostatečný signál při hnaní kombo - mixák - repra.
Druhá otázka jest, zdali byste mi doporučili nějaké kytarové komba s možností line-out (dejme tomu do 5000,-).
Předem děkuji :).
MIran

Re: Kombo a hraní do mixu přes sluchátkový výstup

Příspěvek od MIran »

wifi112 píše:Zdravíčko. Zajímalo by mě, zda-li z výstupu komba na sluchátka by byl dostatečný signál při hnaní kombo - mixák - repra.
Druhá otázka jest, zdali byste mi doporučili nějaké kytarové komba s možností line-out (dejme tomu do 5000,-).
Předem děkuji :).
A proč chceš posílat zvuk komba do mixu linkou ?
José

Příspěvek od José »

wifi112 píše:kombo - mixák - repra.
Ne, pokud nemáš powermix, za mix potřebuješ ještě zesilovač. Pokud ti zesík jen vypadl viz parisův odkaz.
wifi112

Příspěvek od wifi112 »

José píše:
wifi112 píše:kombo - mixák - repra.
Ne, pokud nemáš powermix, za mix potřebuješ ještě zesilovač. Pokud ti zesík jen vypadl viz parisův odkaz.
Ha. Ano. Zesík mi vypadl :).
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Signál ze sluchátkového výstupu bude dostatečný a dá se využít třeba pro živé hraní, když není požadavek na extra kvalitu. Je možné, že to bude trochu šumět, protože sluchátkové výstupy jsou dělané primárně na výkon a méně na nízký šum. Pokud by to mělo být na nahrávání, tak bych hledal jiné řešení.
Jestli to kombo ještě nemáš, tak možná bude lepší ta druhá varianta, kterou zvažuješ - výstup LINE OUT. Ten je dělaný právě na zapojení do mixu.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Bacha na to, line out je sice na hraní do mixu, úroveň signálu bude v pohodě, ale pro hraní zkreslených zvuků je třeba aby měl i nějakou emulaci repra (nebo byla použita nějaká externí), v levných kombech bývají většinou dost mizerné nebo vůbec a pak to zní jen jako vosí roj
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
wifi112

Příspěvek od wifi112 »

Stanley06 píše:Bacha na to, line out je sice na hraní do mixu, úroveň signálu bude v pohodě, ale pro hraní zkreslených zvuků je třeba aby měl i nějakou emulaci repra (nebo byla použita nějaká externí), v levných kombech bývají většinou dost mizerné nebo vůbec a pak to zní jen jako vosí roj
Můžeš mi prosím více přiblížit tu emulaci repra? Se zkresleným zvukem hrát také chci.
Mimochodem se teď (doufám) po reklamaci zbavím svého dosavadního komba a poté bych si chtěl kombo s možností line-out pořídit. Mám vyhlídlou plzeňskou firmu Fidek, konkrétně http://elektronika.baracudaweb.cz/index ... m=kombosmc . Vzhledově je to skromné, ale asi to za tu cenu a s možnostmi je ta nejlepší varianta. Mám od této firmy i basové kombo a line-out si s aparaturkou rozumí skvěle.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

wifi112 píše:Mám vyhlídlou plzeňskou firmu Fidek
Ojoj! :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Člověče, s tím Fídkem radši neblbni. Zkus si tu najít thready o jeho výrobcích, není to zrovna sláva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wifi112

Příspěvek od wifi112 »

Jop... Přiznám, že u toho basovýho komba mám podezření na drnčení repráku. Doufal jsem, že to bude jen náhodná kusová chybka, která se vyřeší při brzké reklamaci, ale asi to je u jeho produktů epidemické °°. Pročetl jsem si jednu stránku a díky za upozornění. Jeho emaily mě zlákaly až až, ale jak jsem koukal, tak každému psal jedno a to samé.
Doporučil by prosím někdo nějaké komba s možností line-out? Vyhledával jsem a moc jsem nevykoumal. Do takových 5000,- by to bylo nejpřitažlivější.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Roland Cube 30?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“