Problémy v oblasti zvukových karet
Pravidla fóra
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Re: Problémy v oblasti zvukových karet
Napadlo mě ještě jedno řešení. Použít přibalený DAW a využít ASIO ovladače. V tomto případě by to měl být Ableton. V DAW vytvořit projekt 1x stereo stopa s podkladem + 4x mono stopa pro mikrofony. V DAW to normálně smíchat a pustit ven už jen stereo smíchané. Mixpult a Presonus vynechat. Nešlo by to i takto?
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- DaveFarmer
Ahoj, před nedávnem jsem pořídil nový slušné vybavený notebook. Co jsem si ale nepohlídal, je absence USB 2.0 portů. Můj nový notebook má 3x USB 3.1. Samozřejmě hned při prvním spuštění DAW nastal problém, kdy při připojení zvukovky a spuštění nahrávání se objevují neustálé drobné výpadky a praskání audia. U starého notebooku jsem řešil úplně stejný problém, ale ten disponoval 1xUSB 2.0 kde se toto nedělo.
Mám zvukovku M Track Air 192 6
Zkoušel sem:
- přeinstalovat ovladače zvukovky
- aktualizovat ovladače USB portů
- různé DAW (Cakewalk, Reaper, Ableton, Studio One)
- vyměnit USB kabel
- zapojit do USB-C slotu
- snížit/zvýšit buffer i vzorkování
Stále stejný...přemýšlel jsem že teda pořídim zvukovku přímo s podporou USB 3.0 - např Steinberg UR22C, ale lidi na zahraničních forech i v recenzích hlásí stejné problémy. Setkal se s tím někdo z vás nebo našli jste řešení? Předem díky!
Mám zvukovku M Track Air 192 6
Zkoušel sem:
- přeinstalovat ovladače zvukovky
- aktualizovat ovladače USB portů
- různé DAW (Cakewalk, Reaper, Ableton, Studio One)
- vyměnit USB kabel
- zapojit do USB-C slotu
- snížit/zvýšit buffer i vzorkování
Stále stejný...přemýšlel jsem že teda pořídim zvukovku přímo s podporou USB 3.0 - např Steinberg UR22C, ale lidi na zahraničních forech i v recenzích hlásí stejné problémy. Setkal se s tím někdo z vás nebo našli jste řešení? Předem díky!
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Když uzemnis kytaru, deje se to taky?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- DaveFarmer
Uzemněním kytary to nebude, protože jak popisuju výše, na USB 2.0 portu se tato chyba neděje. Navíc to není praskání v signálu, ale vyloženě přerušování signálu...
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Takýto “problém” som mal dneska - nahrával som basu cez DI výstup z Palmer Bass Pocket do mic vstupu zvukovky iD4 a do slúchadiel zo zvukovky mi išiel signál (okolo -18db) aj keď som mal gain úplné stiahnutý na nulu. Je to normálne?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A ten signál z D.I. boxu je mikrofonní nebo linkový? Tipuju to druhé, byl pak moc silný pro vstup zvukovky.
P.
P.
Ono to nie ani tak D.I. box, ale preamp. DI výstup je aký? Povedal by som, že linka. Ale pri úplne stiahnutom gaine?!

- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ten rozdíl jsou zhruba 3 řády (!!), co se síly signálu týče. To by musel být výstupní signál při staženém gainu na 0 vlastně úplně odpojen, aby se nic nedělo, což nikdy není.
P.
P.
Zdravím všechny,
ještě než založím další téma, tak to zkusím zde.
Používám Focusrite solo spolu s programem OBS pro streaming muziky a za boha nemůžu OBS přemluvit aby vnímal výstup ze zvukovky. Vstup pochopí a na indikaci se zobrazí. Výstup však nikoliv. (indikace tohoto zdroje je pro mikrofon zapojený do zvukovky hluchá. Do obs přes tento zdroj zvuku (výstup zvukovky) leze pouze zvuk plochy.
Problém je v tom, že bych rád do OBS dostal upravený zvuk z Reaperu, který používám. To znamená, že do OBS prostě musím dostat výstup ze zvukovky. Už jsem prolezl nastavení windovsů i obs křížem krážem a nic. Někde mi nejspíš uniká nějaká hovadina a já už nemám na to nervy.
Napadá vás něco?
PS: v Reaperu nejspíš problém nebude, jelikož i bez něj se zvuk mikrofonu v tomto zdroji neobjeví.
ještě než založím další téma, tak to zkusím zde.
Používám Focusrite solo spolu s programem OBS pro streaming muziky a za boha nemůžu OBS přemluvit aby vnímal výstup ze zvukovky. Vstup pochopí a na indikaci se zobrazí. Výstup však nikoliv. (indikace tohoto zdroje je pro mikrofon zapojený do zvukovky hluchá. Do obs přes tento zdroj zvuku (výstup zvukovky) leze pouze zvuk plochy.
Problém je v tom, že bych rád do OBS dostal upravený zvuk z Reaperu, který používám. To znamená, že do OBS prostě musím dostat výstup ze zvukovky. Už jsem prolezl nastavení windovsů i obs křížem krážem a nic. Někde mi nejspíš uniká nějaká hovadina a já už nemám na to nervy.
Napadá vás něco?
PS: v Reaperu nejspíš problém nebude, jelikož i bez něj se zvuk mikrofonu v tomto zdroji neobjeví.
Tak jsem přes víkend konečně vzepjal mozkovnu, abych si rozchodil a otestoval SW mixák k nové Motu.
Všechen outboard jsem vytahal z HW mixáku a napíchal do zvukovky, naroutoval jsem výstupy odposlechu do sluch. ampu v zatlumené, rozchodil sem talkback mikrák a simulovanej odposlech kytar, prostě všechno co potřebuju k fungování a mohl jsem konečně vyhodit mixák, abych měl u stolu víc místa, to by bylo fajn...
...tudíž jsem si zkusil nahrávat různé situace a během 2 hodin jsem z toho debilního vícemyšování málem dostal psotník, nas*al jsem se sám na sebe, proč jsem si to udělal a během 20 min. jsem to všechno přepojil zase do Allena.
To byla úleva, svět se rázem projasnil a zkrásněl, skutečné čudle a táhla na mixu jsou TAKOVÁ POHODA!
Všechen outboard jsem vytahal z HW mixáku a napíchal do zvukovky, naroutoval jsem výstupy odposlechu do sluch. ampu v zatlumené, rozchodil sem talkback mikrák a simulovanej odposlech kytar, prostě všechno co potřebuju k fungování a mohl jsem konečně vyhodit mixák, abych měl u stolu víc místa, to by bylo fajn...
...tudíž jsem si zkusil nahrávat různé situace a během 2 hodin jsem z toho debilního vícemyšování málem dostal psotník, nas*al jsem se sám na sebe, proč jsem si to udělal a během 20 min. jsem to všechno přepojil zase do Allena.
To byla úleva, svět se rázem projasnil a zkrásněl, skutečné čudle a táhla na mixu jsou TAKOVÁ POHODA!

| Cruel YT | Cruel sptf
Co dodat... takhle to přesně je.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:

P.
Z těchto důvodů mám velmi ambivalentní vztah k wi-fi mixům. Ty možnosti a komfort! Ale to ovládání!
Dotaz k propojení zvukovky.
Mám u PC externí zvukovku EMU 0202. V manuálu je, že z OUTPUTU R + L (6,3mm) můžu jít na zesilovač a z něj samozřejmě na pasivní repro.
Dotaz zní : Můžu z tohoto R + L výstupu zvukovky jít na baskytarový zesilovač Ampeq Micro-VR do return vstupu z efektové smyčky (neboli mimo předzesilovač hlavy až do koncového zesilovače) ??
Propojení zamýšlím kabelem kdy na jednom konci jsou 2x 6,3mm (strana zvukovky) a na druhém 1x 6,3mm (strana baskytarového zesilovače - retur vstup).
Bude to hrát ? Je to tak možné ? Podle mě by neměl být problém, ale víc hlav víc ví. Díky
Mám u PC externí zvukovku EMU 0202. V manuálu je, že z OUTPUTU R + L (6,3mm) můžu jít na zesilovač a z něj samozřejmě na pasivní repro.
Dotaz zní : Můžu z tohoto R + L výstupu zvukovky jít na baskytarový zesilovač Ampeq Micro-VR do return vstupu z efektové smyčky (neboli mimo předzesilovač hlavy až do koncového zesilovače) ??
Propojení zamýšlím kabelem kdy na jednom konci jsou 2x 6,3mm (strana zvukovky) a na druhém 1x 6,3mm (strana baskytarového zesilovače - retur vstup).
Bude to hrát ? Je to tak možné ? Podle mě by neměl být problém, ale víc hlav víc ví. Díky

- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Svým způsobem ano, return vstup je pro linkovou úroveň signáu, takže ano. Ale zase je to zjevně borčus v popisu kabelu
return vstup je symetrický (pro mono signál) nebo nesymetrický (pro stereo)? Dost podstatná věc to totiž je. V prvním případě je pak nesmysl to táhnout z obou výstupů zvukovky; navíc, pokud by to bylo z těch dvou jacků spojeno do jednoho (typu TRS), tak to hrát nebude, protože se signály fázově prakticky vyruší.
Takže jak vypadají ty detaily? Manuály fakt zkoumat nebudu, od toho je majitel
P.

P.
Tak schvalne, tipuju nesymetricky mono - a na TRS (tzv. stereo jack) bych na kytarove/baskytarove strane muzikantskeho gearu daval bacha - neni neobvkle, ze se nejaka funkce (u apcu obcas routovani jestli jde send/return na zdirky nebo vnitrkem - dratem, typicteji sepnuti napajeni obvodu baterkou) spina spojenim R a S kontaktu v samici pres sleeve TS samce..
A jestli jsem se trefil, vzit obyc nastrojovej kabel (na kazdy strane “velky (6,3 neboli 1/4) mono jacky”)
A jestli jsem se trefil, vzit obyc nastrojovej kabel (na kazdy strane “velky (6,3 neboli 1/4) mono jacky”)
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
na tom returnu je nesymetrický.pavlii píše: ↑14.10.2023 20:56 Svým způsobem ano, return vstup je pro linkovou úroveň signáu, takže ano. Ale zase je to zjevně borčus v popisu kabelureturn vstup je symetrický (pro mono signál) nebo nesymetrický (pro stereo)? Dost podstatná věc to totiž je. V prvním případě je pak nesmysl to táhnout z obou výstupů zvukovky; navíc, pokud by to bylo z těch dvou jacků spojeno do jednoho (typu TRS), tak to hrát nebude, protože se signály fázově prakticky vyruší.
P.
V manuálu doslova : [iUse
this 1/4" TS unbalanced input to return
the processed line level output of an
external effects processor, for example.
The processor could be fed by signals
from the Effects Loop Send][/i]
Na výstupu ze zvukovky je ještě OUTPUT stereo 3,5mm jack jako samostatný výstup.

Chápu to tak že:José píše: ↑15.10.2023 0:09 Tak schvalne, tipuju nesymetricky mono - a na TRS (tzv. stereo jack) bych na kytarove/baskytarove strane muzikantskeho gearu daval bacha - neni neobvkle, ze se nejaka funkce (u apcu obcas routovani jestli jde send/return na zdirky nebo vnitrkem - dratem, typicteji sepnuti napajeni obvodu baterkou) spina spojenim R a S kontaktu v samici pres sleeve TS samce..
.....propojit klasickým nástrojovým pouze z R výstupu zvukovky do RETURNU na hlavě a na zvukovce zapnout mono ??

joop, teda tradičně se používá L/mono, ale mělo by to být šumák, jen hlasitost bych měl na PC i na ampegu staženou a přidával postupně.
Hills Next HNB5n - BSS AR133 - JHS p’n’p - Echolette M120 - Soundelirium NY 121 (B&C 12HPl64)
Vyzkoušeno. Funguje perfekně.
Díky.
Díky.