potřeboval bych pomoct s jedním pazvukem, který se objevuje zejména při hraní na struně E na houslích v nahrávce mikrofonem. Při živém hraní sice je slyšet méně, ale i nehudebník (pan otec
http://php-stranka.php5.cz/sample.mp3
Nejvíc je slyšet ke konci od 26. sekundy. Máte někdo nějaký tip, jak by se dal pazvuk odstranit?
Mě napadlo několik věcí, co to může způsobovat:
1) způsob hraní - to je možné, ale na ostatních strunách se podobný zvuk při zahraných stejných not (samozřejmě o kvintu atd. níž) nevyskytuje nebo je téměř neznatelný, to i na nahrávce.
2) struny G, D, A mám Thomastik Superflexible a E je Piastro Tonica (původní Thomastik E prasklo a někdo měl s sebou sadu Piastro tak mi jí prodal) - ač je struna E nejnovější mohla se nějak už "ohrát"
3) použitá kalafuna - kupuji si v hudebninách tu nejlevnější za 150 Kč (Hidersine 3V- jantarová barva), tady je otázkou, zda je typ kalafuny příčinou pazvuku, nebo zda bych měl vyčistit žíně úplně a znovu nakalafunovat tou samou?
4) nebo je to normální? (to doufám ne)
Pokud jste v problémech se smyčcovými nástroji zběhlejší než já, budu moc rád za nějakou jakoukoli radu ať už zhodnocení mých nápadů nebo něco zcela jiného.
Děkuji
MusicianDalibor