Line 6 Spider Valve HD 100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Line6 Spider Valve

Příspěvek od Prejdák »

Zdravím Vás lidi, má někdo z Vás zkušenost s touhle mašinou?

http://www.musiccenter.cz/Line6-SPIDER-VALVE-112-:26922

[je mi jedno jestli 1x12 nebo 2x12 ]

Celkem mě to zaujalo, a zvažuju, že buď prodám VOXe za ČEŠTĚJŠÍ cenu :) , nebo počkám do Vánoc a připlatím si ho... Vypadá hodně zajímavě :) Koukal jsem na ukázky na youtube, ale tam všichni mají samé pro mne nepoužitelné videa...

Zajímá mne kvalita efektů, čistého zvuku a zkreslených zvuků, plus nějaké Vaše osobní dojmy

Děkuji předem
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

o line6 jsem slyšel, že je to pěkná chemie, tak jsem to radši ani nezkoušel...
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

dlouhovlasac píše:o line6 jsem slyšel, že je to pěkná chemie, tak jsem to radši ani nezkoušel...
to tu říká každej, ale kdo na to hrál?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
dlouhovlasac

koneckonců, to by mi taky zajímalo...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak je to amp modeling, ale tohle má být lampáč...
Kdoví jak na tom tato mašinka je :)
Sám mám amp-modeling kombo a čistej zvuk je pěknej- zřetelnej, atd... ten který používám a ten ,,hi-gain" či jak to tam nazývají zní taky celkem dobře, ale tato Line6 mi padla do oka, ty nelampové spidery se mi nelíbí, a to ostatní co mají je moc drahý :)
skye

Příspěvek od skye »

Prejdák píše:Tak je to amp modeling, ale tohle má být lampáč...
Sám mám amp-modeling kombo a čistej zvuk je pěknej- zřetelnej, atd... ten který používám a ten ,,hi-gain" či jak to tam nazývají zní taky celkem dobře, ale tato Line6 mi padla do oka, ty nelampové spidery se mi nelíbí, a to ostatní co mají je moc drahý :)
niekde som cital ze to nieje košer celolampa
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

skye píše:
Prejdák píše:Tak je to amp modeling, ale tohle má být lampáč...
niekde som cital ze to nieje košer celolampa
To je možný, ale maj v tom být kromě předzesilovacích lamp i koncové...
Třeba je ten obvod podobný jak v mém valvetronixu... Zvláštní kombinace tohle... lampa, digitální technologie :)
Kdybych bydlel v jiným městě, [větším městě] tak ho jdu hned ozkoušet :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Teď jsem se koukal... Ve všech obchodech nemají rozdíly ve výkonu této hračky...
1x12- 40 W
2x12- 40 W
... to se mi nějak nezdá... Na co 2, když 40 utáhne jeden... V tom bude nějaká chyba ne?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

romcx75 píše:
dlouhovlasac píše:o line6 jsem slyšel, že je to pěkná chemie, tak jsem to radši ani nezkoušel...
to tu říká každej, ale kdo na to hrál?
Třeba já jsem na to hrál. Mi je jedno chemie/nechemie hlavně když je to good a líbí se mi to. Ale ty zvuky se mi nelíbily. Ať jsem kroutil jakkoli, vždycky to buď bylo takzvaně "přejebané" nebo to zas nemělo koule....
A taky vím na 100% že kdyby to někdo tady z těch četných lampovců zvukových čistomilů slyšel jak jsme na to s kámošem pařili, že by se z té "chemie" zblil :lol: (nic proti)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Hm... A co bys mi ty doporučil v této cenové relaci?
[mno, někdy si ho samozřejmě půjdu vyzkoušet toho S. Valva]
- Chtěl bych něco univerzálnějšího (respektive... Chci ať to má pěkný čistý zvuk a aby to mělo pořádný zkreslení, reverb a když tak ještě něco uvnitř [efekty] navíc... (hlavně čistej a zreslení)
- Radši bych lampu ;)
tzn. Výběr se hodně zkrátil :)
dlouhovlasac

Prejdák píše:Hm... A co bys mi ty doporučil v této cenové relaci?
- Chtěl bych něco univerzálnějšího (respektive... Chci ať to má pěkný čistý zvuk a aby to mělo pořádný zkreslení, reverb a když tak ještě něco uvnitř [efekty] navíc... (hlavně čistej a zreslení)
- Radši bych lampu ;)
http://www.musiccenter.cz/Hughes-Kettne ... sman:30449
tenhle mazlík se mi líbí. anebo zkus bazar.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Prejdák píše:Hm... A co bys mi ty doporučil v této cenové relaci?
- Radši bych lampu ;)
Hej já na lampy nehrál, jen myslím slyšel hrát nějakého blackhearta. Já se soustředil na trandy a pozkoušel je to jo, ale jinak moc nee. U nás v Ově toho moc nemaj a navíc tu ty levné lampy neměli a já se zaměřoval na svou cenovou kategorii :-) Kdybych zahrál na něco dražšího tak bych si nikdy nic nekoupil :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Když tak přemýšlím, tak v úvahu připadá i Engl Screamer kombo... [škoda, že se špatně shání na ebayi... - a nebo to vyjde hodně draho]
Nebo v úvahu připadaj jiné Engly v této cenové relaci.

Fakt je, že myslím hodně dopředu :) , ale aspoň budu mít jasno o tom co chcu. Takhle budu aspoň mít větší přehled.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

co rikate na tohle http://www.musiccenter.cz/Tech-21-Trade ... tary:29403 to musi hrat megozne...
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

zajimalo by me jak by jste videly jako kombo do zacatku http://kytary.cz/line6-spider-iii-15/89 ... 50:0:0:1:0
preci jen ma i vestavenou ladicku a ty efekty taky nebudou na skodu..
byl jsem odhodlan poridit si http://kytary.cz/crate-kytarovic-kombo- ... 92:0:0:1:0
a ted sem mrte na pochybach co.. prebiham ze strany na stranu xD..
jedna vec je mit efekt + ladicku + kombo a druha koupit si ladicku kombo crate s 12palcovym reprem a hrat zatim bez efektu jen s kreslenim .. no a babo rad :D :D
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Ja si teda myslim ze ta Line6 nehraje zas tak uplne spatne..spis co od toho clovek ceka..treba cisty zvuky celkem good i kdyz jaktu padlo bud je to az moc prekombinovany nebo zase uplne mrtvy to je pravda..co mi na tom dost vadi je ze jednotlivy presety maji jinou hlasitost a kdyz u toho clovek stoji a nejakej "messa" preset mu skoro urazi hlavu to neni zrovna prijemny...za ty penize bych si to asi nekoupil ale zase nekomu to bude vyhovovat a je to urcite zajimava masinka pro hracicky co se vyblbnou
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
88JAY

Line 6 Spider Valve HD 100

Příspěvek od 88JAY »

Čau,

řeším momentálně výměnu mého Randallu V2 za tuto Line 6 hlavu, jedná se o první verzi, rád bych znal Vaše postřehy a názory. Na tom Randallu mi vadí, že je ten zvuk hodně roztříštěný, zkoušel jsem to nastavit asi tak milionkrát, nezní to úplně špatně, ale přemýšlím o změně. Díky za každý názor.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“