Audacity

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Martin656

Audacity

Příspěvek od Martin656 »

Nevim jestli to patri primo sem ale neumim stim moc pracovat(sem lama).. nevite nekdo o neakem navodu ...?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

co to jako je? nemyslis spis audacity? a jestli neumis pracovat ani s tim, tak sorry, ale to ti nepomuze zadnej navod :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To se svěř s čím máš teda problém - pokud jde o Audacity, tak tam je ovládání dost intuitivní, takže netušim, kde by mohl být zádrhel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Nero píše:To se svěř s čím máš teda problém - pokud jde o Audacity, tak tam je ovládání dost intuitivní, takže netušim, kde by mohl být zádrhel...
Hle ja sem na tohle lama takze se mi nejsmejte :( :oops: ...kdyz mam nahranou stoupu a chci si nahrat druhou tak ¨jak to mam udelat aby kdyz nahravam druhou aby mi ta prvni do toho hrala...?
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Wohma píše:co to jako je? nemyslis spis audacity? a jestli neumis pracovat ani s tim, tak sorry, ale to ti nepomuze zadnej navod :wink:
jj sry myslim Audiacity
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, tak to není zas tak velký problém... Nastavení - a tam v nějaký záložce je přehrávat během nahrávání starou stopu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

A U D A C I T Y

:wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ty písmenka dělaj neplechu... :D :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

už sem kvůli vám měnil dvakrát název topicu :)
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Red Bull píše:už sem kvůli vám měnil dvakrát název topicu :)
Tak to sry :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Nero píše:No, tak to není zas tak velký problém... Nastavení - a tam v nějaký záložce je přehrávat během nahrávání starou stopu...
Jdu to hned zkusit :twisted:
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Měl bych dotaz.. . když zapojím kytaru do Line-In vstupu. . tak nahrávám ale vždycky asi po ř vteřínách se ten zvuk sám ztlumí a zvuk se začne jakoby kymácet. . Prostě jak kdyby mizel a zase se objevoval :( Nevíte co si tím. .?
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Metallistic píše:Měl bych dotaz.. . když zapojím kytaru do Line-In vstupu. . tak nahrávám ale vždycky asi po ř vteřínách se ten zvuk sám ztlumí a zvuk se začne jakoby kymácet. . Prostě jak kdyby mizel a zase se objevoval :( Nevíte co si tím. .?
By mohla dělat zvukovka(edit: resp. ovladač),viděl sem to někde u máti že když měla silnej vstupní signál,začala se sama regulovat =-O

Ale taky bych měl dotaz, máte někdo zkušenosti se zvukovkou intel(na desce v noťasu) na linuxu a audacity? Totiž, když do vstupu píchnu výstup z mixu, tak v krecord mi to ukazuje hladinu,tudíž to chytá signál,nahrávat v krecord de taky bez problémů,ale v audacity ať nastavim jakejkoliv vstup tak to nebere nebo hází chybu, teď mi jí zrovna hodit nechce tak nevim jakou :-) Ale na desktopu to mám,že vedle posuvvníku na ovládání vstupní hlasitosti je výběr vstupu kterej se použije, a to tu nemám :/ Jednou sem si hrál s nastavenim a se to tam zjevilo,ale jak sem restartnul audacity tak je to zas pryč...tudíž otázka zní,tuší někdo jak zjistit kterej vstup nahrává krecord? (já mám teda za to že bere všecko co de dovnitř zapnutý v kmix nebo alsamixer...ale audacity mi to za boha nechce brát :-( Tak budu vděčnej za každou radu/nápad :)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
impact

Příspěvek od impact »

Otevři Audacity, klikni úpravy, nastavení a máš tam kolonku pro vstup. Nejprve zkus jako device vybrat OSS (/dev/dsp). Je to sice jen emulace přes alsu, ale mě to fungovalo.

Pokud chceš pátrat dál, tak kromě toho OSS je tam na výběr několik dalších voleb ALSA: něco. No a jedna z nich by měla bejt správná. U mě je to ALSA:HDA INTEL: ALC883 Analog (0,2). Zkus je postupně vybírat a uvidíš.

Edit: případně ještě můžeš zkusit pustit terminál a zadat příkaz alsamixer a podívat se, jestli nemáš mikrofon ztlumený - tabulátorem přepneš na CAPTURE (záznam) a šipkama doprava doleva vybereš zařízení a šipkou nahoru přidáš hlasitost.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

impact píše:Otevři Audacity, klikni úpravy, nastavení a máš tam kolonku pro vstup. Nejprve zkus jako device vybrat OSS (/dev/dsp). Je to sice jen emulace přes alsu, ale mě to fungovalo.

Pokud chceš pátrat dál, tak kromě toho OSS je tam na výběr několik dalších voleb ALSA: něco. No a jedna z nich by měla bejt správná. U mě je to ALSA:HDA INTEL: ALC883 Analog (0,2). Zkus je postupně vybírat a uvidíš.

Edit: případně ještě můžeš zkusit pustit terminál a zadat příkaz alsamixer a podívat se, jestli nemáš mikrofon ztlumený - tabulátorem přepneš na CAPTURE (záznam) a šipkama doprava doleva vybereš zařízení a šipkou nahoru přidáš hlasitost.
Mno zkoušel sem předtim ty vstupy snad všecky, pouštět to pod aoss a tak...v alsamixeru všecko v pohodě,no ale teď sem to zkusil zapnout nastavil svá ALSA: HDA Intel: AD198x Analog (hw0,0) a lítá to...přitom sem si skoro jistej že předtim to se stejnou volbou nešlo,tak doufám že to bude držet...no uvidim,po zkouškovym se možná vrhnu na gentoo a dám tam jenom minimum co bude potřeba,aby se mě tam ty drivery a kdovíco nemohlo hádat,dik :P

OT: jenom když sme u toho linuxu, nevíš v čem dát zvuk k videu? mám webku(teda nahrává mi naprd,3fps :-() ale nemám soft co by nahrával zvuk i video najednou,tak sem to chtěl spojit a bejt drsnej že mám taky video na youtube :D ale žádnej program co sem zkoušel se se mnou nebaví :-( (cinelarra, lives, vivia sem zkoušel)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
impact

Příspěvek od impact »

MrDuck píše:Mno zkoušel sem předtim ty vstupy snad všecky, pouštět to pod aoss a tak...v alsamixeru všecko v pohodě,no ale teď sem to zkusil zapnout nastavil svá ALSA: HDA Intel: AD198x Analog (hw0,0) a lítá to...přitom sem si skoro jistej že předtim to se stejnou volbou nešlo,tak doufám že to bude držet...no uvidim,po zkouškovym se možná vrhnu na gentoo a dám tam jenom minimum co bude potřeba,aby se mě tam ty drivery a kdovíco nemohlo hádat,dik :P

OT: jenom když sme u toho linuxu, nevíš v čem dát zvuk k videu? mám webku(teda nahrává mi naprd,3fps :-() ale nemám soft co by nahrával zvuk i video najednou,tak sem to chtěl spojit a bejt drsnej že mám taky video na youtube :D ale žádnej program co sem zkoušel se se mnou nebaví :-( (cinelarra, lives, vivia sem zkoušel)
Nic si z toho nedělej, mě to taky napřed nešlo ať jsem vybíral cokoliv, mám podezření, že mezí tím proběhl nějaký update a teď už to funguje. Co používáš za distribuci (nemáš teď náhodou Ubuntu)?

Co se týká kamery, tak bohužel nevím, pro mou zabudovanou kameru ALI nejsou ovladače, takže nemám možnost jí vyzkoušet. Ve Windows jsem video řešil tak, že jsem nahrával najednou na telefonu a zároveň jsem měl výstup z kytary přes multiefekt píchnutej do počítače a nahrával tam jen audio. Pak jsem video z telefonu stáhl do počítače, převedl na avi, odstranil původní zvukovou stopu nahranou přes mikrofon telefonu a nahradil jí tím, co jsem měl nahraný v počítači. Výsledkem bylo video s průměrným obrazem, ale výborným zvukem... pro Youtube dostačující. V Linuxu to asi budu dělat stejným stylem, ale zatím jsem to nezkoušel.

co jsem tak hledal, tak nahrávání audio+video z webkamery je trochu problém, ale našel jsem xawtv ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=597134 )
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

impact píše:Nic si z toho nedělej, mě to taky napřed nešlo ať jsem vybíral cokoliv, mám podezření, že mezí tím proběhl nějaký update a teď už to funguje. Co používáš za distribuci (nemáš teď náhodou Ubuntu)?

Co se týká kamery, tak bohužel nevím, pro mou zabudovanou kameru ALI nejsou ovladače, takže nemám možnost jí vyzkoušet. Ve Windows jsem video řešil tak, že jsem nahrával najednou na telefonu a zároveň jsem měl výstup z kytary přes multiefekt píchnutej do počítače a nahrával tam jen audio. Pak jsem video z telefonu stáhl do počítače, převedl na avi, odstranil původní zvukovou stopu nahranou přes mikrofon telefonu a nahradil jí tím, co jsem měl nahraný v počítači. Výsledkem bylo video s průměrným obrazem, ale výborným zvukem... pro Youtube dostačující. V Linuxu to asi budu dělat stejným stylem, ale zatím jsem to nezkoušel.

co jsem tak hledal, tak nahrávání audio+video z webkamery je trochu problém, ale našel jsem xawtv ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=597134 )
Díky, xawtv sem trochu zkoušel,eště trochu pohraju no...na desktopu mám ubuntu...teda zrovna tam instaluju suse, a po zkouškovym gentoo snad :P Ale na noťasu,kde sem to zkoušel mám suse, a to audacity se mi zdá si dělá co chce. Teď zas vedle nastavení síly vstupu nemám ten výběr vstupů,nicméně nahrává,ale zmizela mi ta pravý volba z výstupu...s ALSA: default to sice hraje,ale proč to sakra mizí a zase se objevuje jak někde na windows :/
Mno,co se tejče toho videa,s tim si eště pohraju,a kdyžtak založim topic jinej,abych to nemotal sem k audacity :-) Díky za pomoc,zatim...:-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Moorth

Re: ...

Příspěvek od Moorth »

Wasserman píše:Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
Vodníku, tam nahoře na liště jsou tlačítka jak na rádiu, tak tam klikni na tlačítko rec a nahrává to.... :)
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Wasserman »

Moorth píše:
Wasserman píše:Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
Vodníku, tam nahoře na liště jsou tlačítka jak na rádiu, tak tam klikni na tlačítko rec a nahrává to.... :)
Právě že když zmáčknu REC tak to nahrává jen prázdnou stopu, jelikož nemůžu nastavit odkud to má ten signál přijmout :wink:
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“