Audacity
Pravidla fóra
co to jako je? nemyslis spis audacity? a jestli neumis pracovat ani s tim, tak sorry, ale to ti nepomuze zadnej navod 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hle ja sem na tohle lama takze se mi nejsmejteNero píše:To se svěř s čím máš teda problém - pokud jde o Audacity, tak tam je ovládání dost intuitivní, takže netušim, kde by mohl být zádrhel...
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
už sem kvůli vám měnil dvakrát název topicu 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych dotaz.. . když zapojím kytaru do Line-In vstupu. . tak nahrávám ale vždycky asi po ř vteřínách se ten zvuk sám ztlumí a zvuk se začne jakoby kymácet. . Prostě jak kdyby mizel a zase se objevoval
Nevíte co si tím. .?
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

By mohla dělat zvukovka(edit: resp. ovladač),viděl sem to někde u máti že když měla silnej vstupní signál,začala se sama regulovat =-OMetallistic píše:Měl bych dotaz.. . když zapojím kytaru do Line-In vstupu. . tak nahrávám ale vždycky asi po ř vteřínách se ten zvuk sám ztlumí a zvuk se začne jakoby kymácet. . Prostě jak kdyby mizel a zase se objevovalNevíte co si tím. .?
Ale taky bych měl dotaz, máte někdo zkušenosti se zvukovkou intel(na desce v noťasu) na linuxu a audacity? Totiž, když do vstupu píchnu výstup z mixu, tak v krecord mi to ukazuje hladinu,tudíž to chytá signál,nahrávat v krecord de taky bez problémů,ale v audacity ať nastavim jakejkoliv vstup tak to nebere nebo hází chybu, teď mi jí zrovna hodit nechce tak nevim jakou
Otevři Audacity, klikni úpravy, nastavení a máš tam kolonku pro vstup. Nejprve zkus jako device vybrat OSS (/dev/dsp). Je to sice jen emulace přes alsu, ale mě to fungovalo.
Pokud chceš pátrat dál, tak kromě toho OSS je tam na výběr několik dalších voleb ALSA: něco. No a jedna z nich by měla bejt správná. U mě je to ALSA:HDA INTEL: ALC883 Analog (0,2). Zkus je postupně vybírat a uvidíš.
Edit: případně ještě můžeš zkusit pustit terminál a zadat příkaz alsamixer a podívat se, jestli nemáš mikrofon ztlumený - tabulátorem přepneš na CAPTURE (záznam) a šipkama doprava doleva vybereš zařízení a šipkou nahoru přidáš hlasitost.
Pokud chceš pátrat dál, tak kromě toho OSS je tam na výběr několik dalších voleb ALSA: něco. No a jedna z nich by měla bejt správná. U mě je to ALSA:HDA INTEL: ALC883 Analog (0,2). Zkus je postupně vybírat a uvidíš.
Edit: případně ještě můžeš zkusit pustit terminál a zadat příkaz alsamixer a podívat se, jestli nemáš mikrofon ztlumený - tabulátorem přepneš na CAPTURE (záznam) a šipkama doprava doleva vybereš zařízení a šipkou nahoru přidáš hlasitost.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Mno zkoušel sem předtim ty vstupy snad všecky, pouštět to pod aoss a tak...v alsamixeru všecko v pohodě,no ale teď sem to zkusil zapnout nastavil svá ALSA: HDA Intel: AD198x Analog (hw0,0) a lítá to...přitom sem si skoro jistej že předtim to se stejnou volbou nešlo,tak doufám že to bude držet...no uvidim,po zkouškovym se možná vrhnu na gentoo a dám tam jenom minimum co bude potřeba,aby se mě tam ty drivery a kdovíco nemohlo hádat,dikimpact píše:Otevři Audacity, klikni úpravy, nastavení a máš tam kolonku pro vstup. Nejprve zkus jako device vybrat OSS (/dev/dsp). Je to sice jen emulace přes alsu, ale mě to fungovalo.
OT: jenom když sme u toho linuxu, nevíš v čem dát zvuk k videu? mám webku(teda nahrává mi naprd,3fps
- Wasserman
- Kontaktovat uživatele:
...
Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Nic si z toho nedělej, mě to taky napřed nešlo ať jsem vybíral cokoliv, mám podezření, že mezí tím proběhl nějaký update a teď už to funguje. Co používáš za distribuci (nemáš teď náhodou Ubuntu)?MrDuck píše:Mno zkoušel sem předtim ty vstupy snad všecky, pouštět to pod aoss a tak...v alsamixeru všecko v pohodě,no ale teď sem to zkusil zapnout nastavil svá ALSA: HDA Intel: AD198x Analog (hw0,0) a lítá to...přitom sem si skoro jistej že předtim to se stejnou volbou nešlo,tak doufám že to bude držet...no uvidim,po zkouškovym se možná vrhnu na gentoo a dám tam jenom minimum co bude potřeba,aby se mě tam ty drivery a kdovíco nemohlo hádat,dik
OT: jenom když sme u toho linuxu, nevíš v čem dát zvuk k videu? mám webku(teda nahrává mi naprd,3fps) ale nemám soft co by nahrával zvuk i video najednou,tak sem to chtěl spojit a bejt drsnej že mám taky video na youtube
ale žádnej program co sem zkoušel se se mnou nebaví
(cinelarra, lives, vivia sem zkoušel)
Co se týká kamery, tak bohužel nevím, pro mou zabudovanou kameru ALI nejsou ovladače, takže nemám možnost jí vyzkoušet. Ve Windows jsem video řešil tak, že jsem nahrával najednou na telefonu a zároveň jsem měl výstup z kytary přes multiefekt píchnutej do počítače a nahrával tam jen audio. Pak jsem video z telefonu stáhl do počítače, převedl na avi, odstranil původní zvukovou stopu nahranou přes mikrofon telefonu a nahradil jí tím, co jsem měl nahraný v počítači. Výsledkem bylo video s průměrným obrazem, ale výborným zvukem... pro Youtube dostačující. V Linuxu to asi budu dělat stejným stylem, ale zatím jsem to nezkoušel.
co jsem tak hledal, tak nahrávání audio+video z webkamery je trochu problém, ale našel jsem xawtv ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=597134 )
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Díky, xawtv sem trochu zkoušel,eště trochu pohraju no...na desktopu mám ubuntu...teda zrovna tam instaluju suse, a po zkouškovym gentoo snadimpact píše:Nic si z toho nedělej, mě to taky napřed nešlo ať jsem vybíral cokoliv, mám podezření, že mezí tím proběhl nějaký update a teď už to funguje. Co používáš za distribuci (nemáš teď náhodou Ubuntu)?
Co se týká kamery, tak bohužel nevím, pro mou zabudovanou kameru ALI nejsou ovladače, takže nemám možnost jí vyzkoušet. Ve Windows jsem video řešil tak, že jsem nahrával najednou na telefonu a zároveň jsem měl výstup z kytary přes multiefekt píchnutej do počítače a nahrával tam jen audio. Pak jsem video z telefonu stáhl do počítače, převedl na avi, odstranil původní zvukovou stopu nahranou přes mikrofon telefonu a nahradil jí tím, co jsem měl nahraný v počítači. Výsledkem bylo video s průměrným obrazem, ale výborným zvukem... pro Youtube dostačující. V Linuxu to asi budu dělat stejným stylem, ale zatím jsem to nezkoušel.
co jsem tak hledal, tak nahrávání audio+video z webkamery je trochu problém, ale našel jsem xawtv ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=597134 )
Mno,co se tejče toho videa,s tim si eště pohraju,a kdyžtak založim topic jinej,abych to nemotal sem k audacity
Re: ...
Vodníku, tam nahoře na liště jsou tlačítka jak na rádiu, tak tam klikni na tlačítko rec a nahrává to....Wasserman píše:Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
- Wasserman
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Právě že když zmáčknu REC tak to nahrává jen prázdnou stopu, jelikož nemůžu nastavit odkud to má ten signál přijmoutMoorth píše:Vodníku, tam nahoře na liště jsou tlačítka jak na rádiu, tak tam klikni na tlačítko rec a nahrává to....Wasserman píše:Hele lidi já to otevřu a vůbec tam nemám možnost nahrávání ... tam kde je ten roler, jak nabízí odkud to bere signál (mic,...) to vůbec nejde rolovat ... je to nějaké jeblé .... poraďte pls ... díky
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)