Orange PPC412 (porovnání s jinými 4x12)
Pravidla fóra
Orange PPC412 (porovnání s jinými 4x12)
Ahoj,
chci si koupit box pro můj Orange TH30 a oko padlo na Orange PPC412. Z doslechu vím, že jsou to kvalitní boxy, ale vyrovná se jim něco třeba z nižší cenový hladiny? Nebo je dokonce překoná?
chci si koupit box pro můj Orange TH30 a oko padlo na Orange PPC412. Z doslechu vím, že jsou to kvalitní boxy, ale vyrovná se jim něco třeba z nižší cenový hladiny? Nebo je dokonce překoná?
Re: Orange PPC412 (porovnání s jinými 4x12)
Ahoj.
Hodně asi záleží, jaký zvuk se ti líbí.
Ale jelikož plánuješ Orange s Orange , tak hádám, že víš co chceš.
Na druhou stranu, kdybys chtěl víc british zvuk, tak nejsou úplně špatný ty Marshally 1960AV / BV / AX / BX. Pokaždé je tam jiné repro a pokaždé to hraje trochu jinak, je to dobré vyzkoušet. Na druhou stranu za sebe můžu říct, že mi Marshally nepřišly tak ostry a pevny jak Orange. Ale zase mi přijdou takové víc rozplázlé po celém zvukovém spektru.
Za to ale asi můžou ty V30, co jsou v Orange. Záleží na uchu.
Pokud bys chtěl hrát něco víc moderního, tak mě ještě velmi mile překvapily EVH boxy, které jsou za celkem dobry peníze k dostání v music-city .
EDIT: Jinak souhlasím s Demilichem, taky můžu říct, že podle mého názoru je to v té cenové hladině to nejlepší.
Hodně asi záleží, jaký zvuk se ti líbí.
Ale jelikož plánuješ Orange s Orange , tak hádám, že víš co chceš.
Na druhou stranu, kdybys chtěl víc british zvuk, tak nejsou úplně špatný ty Marshally 1960AV / BV / AX / BX. Pokaždé je tam jiné repro a pokaždé to hraje trochu jinak, je to dobré vyzkoušet. Na druhou stranu za sebe můžu říct, že mi Marshally nepřišly tak ostry a pevny jak Orange. Ale zase mi přijdou takové víc rozplázlé po celém zvukovém spektru.
Za to ale asi můžou ty V30, co jsou v Orange. Záleží na uchu.
Pokud bys chtěl hrát něco víc moderního, tak mě ještě velmi mile překvapily EVH boxy, které jsou za celkem dobry peníze k dostání v music-city .
EDIT: Jinak souhlasím s Demilichem, taky můžu říct, že podle mého názoru je to v té cenové hladině to nejlepší.
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 23.09.2014 12:31, celkem upraveno 1 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
No slyšel jsem hodně boxů a za sebe mohu jasně odpovědět, že NE.griper píše:Ahoj,
... vyrovná se jim něco třeba z nižší cenový hladiny? Nebo je dokonce překoná?
...Teda až na jeden Hughes&Kettner na akci u Fadea, ale ten byl vyhraný a bůhví co to bylo za model
Za ty prachy je to jeden z nej boxů, toť názor mého ucha. Já mám ale svoji PPC412ku už starší, má roky nahráno, takže se repráky už zbavily možná trochu syčivých výšek, které mohou mít nové kousky. Ale to, že se box musí zahrát, platí podle mě skoro u všech. Zkrátka a dobře, hlasitým hraním ten Orange zraje k lepšímu
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Díky. Nic moderního hrát nechci. Líbí se mi hutnej, velkej zkreslenej zvuk ve stylu Doom/Drone metalu a tak. Mám box 1x12 s V30 co jsem stavěl sám, ale příjde mi, že to přes něj tak netlačí, proto 4x12. Jinak s V30 jsem spokojenej.
Tak jo, našetřim prašule a budu hlídat bazary.
Tak jo, našetřim prašule a budu hlídat bazary.
Jó, tak ten to přesně zvládne
Odzkoušeno.
Jinak se nestyď až budeš mít prachy, a napiš na bazar poptávku, že ho chceš koupit. Tento rok se nějaké Orange boxy na bazáči protočily a zase zmizly. Myslím, že je solidní šance, že ti někdo napíše na poptávku
Jinak se nestyď až budeš mít prachy, a napiš na bazar poptávku, že ho chceš koupit. Tento rok se nějaké Orange boxy na bazáči protočily a zase zmizly. Myslím, že je solidní šance, že ti někdo napíše na poptávku
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jasný. Konkrétně bych chtěl zkosenej. Tak kdyby někdo uvažoval o prodeji, tak ještě vydržte měsíc 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bych měl přidat vlastní názor, tak moc nejsem fanda 4x12 Orange boxů, vzhledem k tomu hypu kolem nich (u 2x12 je to naopak). Přijde mi, že nemá takové ty ''zdravé'' kytarové středy, spíš je tight&bright. V tom se mi víc líbí 1960AV, což je léty ověřená klasika, ale zase není moc vhodný na ty moderní djent/ubermetal styly, kde se ladí dost hluboko. Osobně bych za ten box víc než nějakých 12-13 tisíc a to teda moc nekoresponduje s cenami, co za ně chtějí na bazarech. Kolem 17 tisíc se dá sehnat Mesa 4x12 a to je ikona, která se těžko překonává a imho hraje o třídu líp než ten Orange.
Pokud bych měl doporučit něco levnějšího kolem 10k, co je na podobné úrovni, tak ten Marshall 1960AV a nebo třeba Randall RA412CV (ten je na bazaru dokonce za 8, což je super kup).
Já bych viděl jako ideální řešení Orange 212 a na hlavu si udělat pevný case, na který si budeš na koncertě/zkoušce stavit box. Repro máš ve výšce horních dvou u 4x12 a nedělá to na pódiu takový bordel.
Pokud bych měl doporučit něco levnějšího kolem 10k, co je na podobné úrovni, tak ten Marshall 1960AV a nebo třeba Randall RA412CV (ten je na bazaru dokonce za 8, což je super kup).
Já bych viděl jako ideální řešení Orange 212 a na hlavu si udělat pevný case, na který si budeš na koncertě/zkoušce stavit box. Repro máš ve výšce horních dvou u 4x12 a nedělá to na pódiu takový bordel.
Mesa 4x12 za 17? To mi teda ukaž kde. Pokud teda myslíš Rectifier box a ne nějaký "horší". O tom dost pochybuju. Na bazáči jsem mesa box viděl jen velmi zřídkakdy a většinou dráž. Minimálně kolem 20. Hrát možná bude lépe, to nevím, na Mesa box jsem zatím neměl tu čest hrát. Ale čekal bych, že bude hrát lépe, když stojí dvojnásobek. Byl bych zklamaný, kdyby ne 
Jinak Tight and Bright, to sedí. To je taky přesně to, co mnoho lidí hledá. Proto ten hype. Toť vše.
Že je 2x12 na pódium lepší nez 4x12 kvůli dělání nějakého "bordelu" se já nestotožním. Ale to je věc názoru, ucha, a toho, co a jak člověk hraje.
Jinak Tight and Bright, to sedí. To je taky přesně to, co mnoho lidí hledá. Proto ten hype. Toť vše.
Že je 2x12 na pódium lepší nez 4x12 kvůli dělání nějakého "bordelu" se já nestotožním. Ale to je věc názoru, ucha, a toho, co a jak člověk hraje.
Když jsem před pár lety vybíral adidas box s V30, vyzkoušel jsem jich docela dost a věnoval jsem tomu hodně času.
Orange byl úplně v pohodě, ale do top levelu podle mě nepatří a cena 24.000 pro mě spíš značí momentální tržní oblíbenost značky. Zvukem je reálně v levelu, ve kterém je na výběr nejvíc dobrých boxů od všemožných výrobců a neměl by stát přes 20 tis. Z příjemných překvapení a zajímavých kupů bych vypíchnul tento tenhle Lanýž (ač je dělaný v Číně). Jako druhý zajímavý kup s fajn poměrem cena/kvalita byl překvapivě Line6 s V30
, ale nevím, zda ho ještě vyrábějí, byl asi za 14 tis.
Mesy jsem na bazaru už pod 20 tis. párkrát viděl, bohužel v období mého shánění zrovna byly na prodej jen dva příliš jeté, byl jsem je zkusit a stály za h... chce to trpělivě číhat s penězi na účtu a dřív či později se na bazaru nějaký pěkný objeví. A Mesa je dalo by se říct "referenční" kvalita.
Nakonec jsem koupil Riveru, v přímém porovnání zněl cca stejně jako Mesa. Zde je možnost. A zde. Na Mesa level se dostal ještě nějaký dražší Kettner, ale stál nějak 30 tis., to mi za totální audio-designovou prasečinu jako je kytarová bedna už přijde dokonale za rohem, nas*at. Ale jsou to moje uši, takže bez záruky a nevnucuju.
Takže zpět k Orange.
Ruku na srdce a rozum do hlavy - kdo zde je takový kytarista, aby mu Orange bohatě nestačil, či skutečně ocenil, či dokonce dejbože smysluplně využil
zvukové rozdíly boxů na této kvalitativní úrovni?
Prostě když se najde PPC412 za peníze, které jsou zkousnutelné (což je silně subjektivní že
), tak proč ne, box je úplně v pohodě. A navíc mít zesik Orange na Orange boxu bude pro spoustu lidí cool. Beztak si dneska většina lidí za svoje peníze kupuje hlavně pocit, dojem, emoci, ne? 
Orange byl úplně v pohodě, ale do top levelu podle mě nepatří a cena 24.000 pro mě spíš značí momentální tržní oblíbenost značky. Zvukem je reálně v levelu, ve kterém je na výběr nejvíc dobrých boxů od všemožných výrobců a neměl by stát přes 20 tis. Z příjemných překvapení a zajímavých kupů bych vypíchnul tento tenhle Lanýž (ač je dělaný v Číně). Jako druhý zajímavý kup s fajn poměrem cena/kvalita byl překvapivě Line6 s V30
Mesy jsem na bazaru už pod 20 tis. párkrát viděl, bohužel v období mého shánění zrovna byly na prodej jen dva příliš jeté, byl jsem je zkusit a stály za h... chce to trpělivě číhat s penězi na účtu a dřív či později se na bazaru nějaký pěkný objeví. A Mesa je dalo by se říct "referenční" kvalita.
Nakonec jsem koupil Riveru, v přímém porovnání zněl cca stejně jako Mesa. Zde je možnost. A zde. Na Mesa level se dostal ještě nějaký dražší Kettner, ale stál nějak 30 tis., to mi za totální audio-designovou prasečinu jako je kytarová bedna už přijde dokonale za rohem, nas*at. Ale jsou to moje uši, takže bez záruky a nevnucuju.
Takže zpět k Orange.
Ruku na srdce a rozum do hlavy - kdo zde je takový kytarista, aby mu Orange bohatě nestačil, či skutečně ocenil, či dokonce dejbože smysluplně využil
| Cruel YT | Cruel sptf
neopomínaje fakt že co může tobě jako hudebníkovi přijít dokonalé, posluchači (čti laikovi) může znít jako h***o :/...
jak už se zde psalo, existují referenční modely a každá nuance je sice poznatelná ale stejně se kupuje z minimálně 70% kvůli značce ^^
jak už se zde psalo, existují referenční modely a každá nuance je sice poznatelná ale stejně se kupuje z minimálně 70% kvůli značce ^^
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé...a budu si teda kupovat aparát pro lidi nebo sebe ? Pokud teda odhlédnu od toho, že většina ''problémů'' je řešitelná vhodným nastavením daného aparátu (a né klasické klišé, kdy chci z jednoho aparátu vytřískat zvuk jako má celá Metallicaanmelden píše:neopomínaje fakt že co může tobě jako hudebníkovi přijít dokonalé, posluchači (čti laikovi) může znít jako h***o :/...
To záleží jenom na tom, kolik má daný člověk zkušeností s muzak gearem. Pokud kupuješ/posloucháš očima, tak je pravděpodobné, že si vybereš aparát podle vzhledu, popř. že na něj hrají tvé oblíbené kapely. Ale zase na druhou stranu nevidím problém v tom, když má člověk např. Orange hlavu a chce k ní mít Orange box. Když už pominu vizuální stránku, tak výrobce ladí zesilovače se svými boxy, takže budou hrát nejlíp (rozuměj nejvěrněji představě výrobce) s jejich boxy.jak už se zde psalo, existují referenční modely a každá nuance je sice poznatelná ale stejně se kupuje z minimálně 70% kvůli značce ^^
A co říkáte na PPC412 Compact?