Kombo do zkusebny do 8,5K
Pravidla fóra
Kombo do zkusebny do 8,5K
Ahoj lidi,chtěl bych nějaký kombo,který by postačovalo do zkušebny,mělo by v celku dobrý zvuk a hodilo se i na tvrdší žánry,kytaru mam sh*t ale bude se kupovat nová...finanční rozpočet max. 8,500 kč.Neni to moc ale prachy nejsou no...předem díky
EDIT by Wohma - za ten nazev threadu se styd....
EDIT by Wohma - za ten nazev threadu se styd....
Jednoznacne mohu doporucit Peavey Bandit, je to sice trandak, ale dynamikou se to velice blizi lampe a hraje opravdu dobre... Kdybych mel penize, sam si ho koupim ;] Novy je lehce pod 10, ale pouzity urcite za 8,5 poridis [rozumna cena je tak 7 nebo 7,5], tak staci mit oci otevrene.. .zrovna nedavno tady na bazaru nekdo daval na Bandita inzerat.
Co se tyce dalsich moznosti, zajimave mi prijde Laney TF200 a TF300, ale nikdy jsem na to nehral a nevim, jak je to tam cenove, takze to ber spis jako upozorneni, ze neco takoveho existuje bez jakychkoli zaruk ;] Zkus se taky mrknout na Hughes/Kettner, od Marshalla ber jen veci mimo MG radu [ale obecne je Marshall dost predrazenej, podle me se nevyplati kupovat], u VOXe se taky zkus podivat, ale tam se taky dost plati za znacku , od Fenderu mozna FM212ku, je tu o ni vedle thread...
Co se tyce dalsich moznosti, zajimave mi prijde Laney TF200 a TF300, ale nikdy jsem na to nehral a nevim, jak je to tam cenove, takze to ber spis jako upozorneni, ze neco takoveho existuje bez jakychkoli zaruk ;] Zkus se taky mrknout na Hughes/Kettner, od Marshalla ber jen veci mimo MG radu [ale obecne je Marshall dost predrazenej, podle me se nevyplati kupovat], u VOXe se taky zkus podivat, ale tam se taky dost plati za znacku , od Fenderu mozna FM212ku, je tu o ni vedle thread...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Dobře hraje Laney Hardcore 120W 2x12" ... má i digitální efekty a solidní zvuk... cenově se starší dá kolem 7-8tis sehnat...
ten Peavey by Wohma taky není špatný, s tou lampou bych to bral s rezervou, ale jinak solidní věcička...
další variantou je třeba nový Mini-Halfstack by Hartke... ale k tomu jedině s krabičkou, vlastní efekty jsou děs a hrůza... starší na bazáči se pohybuje kolem 6tky, hraje solidně, má fakt parádní dynamiku, ale díky 4x8" reproboxu hraje spíš do výšek, ale je to hybrid (lampový předzesík, tranzistorový konec)
Na závěr mě ještě napadá Fender FM100 - 212, vypadá pěkně, 2x12" repro, ale zase jen s krabkou, zkreslenej zvuk by ti asi nesedl... jo a ten se dá sehnat do 7dmi tisíc
Možná ještě VOX AD .. ale to už lítáme v oblacích a vaříme z vody...
ten Peavey by Wohma taky není špatný, s tou lampou bych to bral s rezervou, ale jinak solidní věcička...
další variantou je třeba nový Mini-Halfstack by Hartke... ale k tomu jedině s krabičkou, vlastní efekty jsou děs a hrůza... starší na bazáči se pohybuje kolem 6tky, hraje solidně, má fakt parádní dynamiku, ale díky 4x8" reproboxu hraje spíš do výšek, ale je to hybrid (lampový předzesík, tranzistorový konec)
Na závěr mě ještě napadá Fender FM100 - 212, vypadá pěkně, 2x12" repro, ale zase jen s krabkou, zkreslenej zvuk by ti asi nesedl... jo a ten se dá sehnat do 7dmi tisíc
Možná ještě VOX AD .. ale to už lítáme v oblacích a vaříme z vody...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Ten bandit je asi nejbliz simulaci lampy, co jsem slysel
Je to taky prvni kombo, u kteryho se mi libilo zkresleni [a to uz jsem zvyklej hrat pres ten lampovej preamp a zkresleni jsem hledal docela dlouho]... Kdo neuslysi, neuveri, ja jsem byl sam velmi prekvapen - mel jsem primy porovnani s Peavey Classic 30 a Bandit byl jednoznacne lepsi

S Hartke bych byl opatrnej, PiggyBack neni zlej, ale dal bych za nej tak 5K za jetej, za vic prachu uz je lepsi poohlednout se jinde...
S Hartke bych byl opatrnej, PiggyBack neni zlej, ale dal bych za nej tak 5K za jetej, za vic prachu uz je lepsi poohlednout se jinde...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Laney TF200 má kytarista z kapely...je to dobrý kombo, ale já bych do něj nešel, nelíbí se mi zvuk..takový rozplizlý.
Hardcore 120W má zase jiný známej má k tomu ještě box Peavey a je to hustý...
Hardcore 120W má zase jiný známej má k tomu ještě box Peavey a je to hustý...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš, ten Gainiac co máš v podpisu, tak jsou standardní krabky co tomu nakopou zadek, tedy co se týče zkreslení, s tím že Bandit hraje lépe než Classic, tak to se mi moc nechce věřit, ale nebudu nad tím polemizovat...
Ale když to vezmu kolem a kolem, tak je fakt, že Classic je víc Vintage a Bandit je víc Modern, takže ti spíš možná víc sedí typ zkreslení...
Jinak to s tím gainiacem neber zle, taky jsem přemýšlel o jeho koupy... avšak moc mě nepřesvědčil, ale mě nepřesvědčily ani jiný lampový kreslítka
možná jsem prostě zvyklej na ten svůj MT-2 zvuk 
Ale když to vezmu kolem a kolem, tak je fakt, že Classic je víc Vintage a Bandit je víc Modern, takže ti spíš možná víc sedí typ zkreslení...
Jinak to s tím gainiacem neber zle, taky jsem přemýšlel o jeho koupy... avšak moc mě nepřesvědčil, ale mě nepřesvědčily ani jiný lampový kreslítka
-
(...MaTeS...)
Ja mam doma Kustoma QUAD100 a ma velice peknej clean, citlivy korekce... novej je snad za 8500.-, sice trandak... honim to pres krabicku a ma to presne takovej thrashovej zvuk jakej potrebuju (zkresleni u samotnyho komba se mi uplne nezamlouva, ale to bude tim, ze mam rad poradnej masakr)... myslim ze za ty prachy je to vynikajici vec, navic 100W uz neco hraje...
koukám že to tady frčí,no zatim zkoumám ty komba celkem se mi líběj:
http://eshop.kytary.cz/vox-valvetronix- ... 91:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/laney-kytarove-k ... 120/84989/
http://muzikant.cz/kytary-6/aparatury-n ... 60-202.php
co si o něch myslíte? hold budu jeste muset setřit no
http://eshop.kytary.cz/vox-valvetronix- ... 91:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/laney-kytarove-k ... 120/84989/
http://muzikant.cz/kytary-6/aparatury-n ... 60-202.php
co si o něch myslíte? hold budu jeste muset setřit no
-
(...MaTeS...)
Chabička - jeden z těch kamošů nemá Laney Harcore 120W ale jiný..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Hral jsi alespon na jedno z toho?Isachs píše:Jestli myslíš, ten Gainiac co máš v podpisu, tak jsou standardní krabky co tomu nakopou zadek, tedy co se týče zkreslení, s tím že Bandit hraje lépe než Classic, tak to se mi moc nechce věřit, ale nebudu nad tím polemizovat...
V tom to nebude, napred jsem hral jen na takovej lehkej crunch a uz i ten mi prisel mnohem lepsi na Banditovi, mimo to ja proti vintage zvuku nejsem...Isachs píše:Ale když to vezmu kolem a kolem, tak je fakt, že Classic je víc Vintage a Bandit je víc Modern, takže ti spíš možná víc sedí typ zkreslení...
No mozna to bude tim, ze na lampu se hraje jinak, neschova to tvoje chyby... Ja si taky driv myslel, ze nesezenu lepsi kreslitko nez UberMetal - a kdyz toho Gainiaca hodne nagainuju, tak ma mnohem vetsi koule nez Ubermetal, i kdyz ne zdanlive tak drtivej zvuk... Ale je to spis o tom, ze skoro vsecky ty krabickovy ultragainy vytvareji zvukovou kouli, jak se ve zvukarine rika, coz kdyz se dobre nazvuci, tak muze byt docela dobry na doprovody, ale zkus si takhle zahrat kilo a pak do tohohle zvuku zahrat nejakou melodii na hornejsi struny kila - proste se ti to v tom utopi, coz se mi s lampou nestane... O teplosti a mekkosti zvuku nema cenu mluvit... Opet odkazuji na Smrtokvitka a Braniiika, kteri na mou sestavu oba hrali [aby to nebyly jen dojmy majitele, ty jsou samozrejme vzdycky zkreselny], sice to nejsou zadni ultragainovi metalovi silenci, ale dobry zvuk poznaji a podle me je lepsi mit hlavne atribut 'dobry' nez 'tvrdy'Isachs píše:Jinak to s tím gainiacem neber zle, taky jsem přemýšlel o jeho koupy... avšak moc mě nepřesvědčil, ale mě nepřesvědčily ani jiný lampový kreslítkamožná jsem prostě zvyklej na ten svůj MT-2 zvuk
Ale to jsem trochu odbocil
Takze, ted k topicu
ad VOX - presne jak jsem psal, u VOXe priplacis za znacku, proto za takovou sumu mas 'jen' 30ku, ale je to aspon pololampa a navic to ma simulace a efekty... Skoda ze nepisou, co tam je za reprak
ad Laney - na tohle si chce sehnat podrobnejsi reference a urcite dobre ozkouset [nejlepe primo oproti nejakymu jinymu kandidatovi], ale ma to minimalne reprak Celestion, takze to tak zly nebude... a efektiky se na blbnuti taky hodi. Na druhou stranu mi to pripomina radu HardcoreMax, takze opatrne ;]
ad HK - podobny jsem chtel kupovat, bohuzel nemam vyzkouseno, ale na me osobne dela nejlepsi dojem, i kdyz papirove lepsi neni [nema lampu, simulace, ani moc efektu], opet repro Celestion celkem jistotka...
Ty Peaveycka ti nesedly
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No ty Laney TF 200, 300 nevim, nevim jen pro ty kdo radi cistej zvuk jinak zkreslenej kanal stoji za prd. No a ze by Peavey Bandit hral lepe nez Classic? Pro tebe ma asi lepsi druh zkresleni ale Bandit Classickovy nesaha ani po kotniky!!!! Jenom ze Classic neni bohuzel pro kazdyho v tom je bohuzel trochu problem a je potreba si tam vybrat lampy.
No jinak k tomu Gainiacovi od Rocktrona, co k tomu rict, asi jen to, ze jak umi Rocktron modulacni efekty tak zkresleni jsou naprosto tragicka a bohuzel Gainac je asi absolutne nejhorsi rackove zkresleni jake bylo vyrobeno!!! Bohuzel to se tyka i Voodo! Sam mam Expression ten je genialni ale zkresleni od Rocktrona opravdu ne!!!!!!!!!!!
Jinak rikam to sice nerad ale po ruznych zkousenich a testech asi absolutne nejlepe v levnych tranzistorovych aparatech hraje Line6.
No jinak k tomu Gainiacovi od Rocktrona, co k tomu rict, asi jen to, ze jak umi Rocktron modulacni efekty tak zkresleni jsou naprosto tragicka a bohuzel Gainac je asi absolutne nejhorsi rackove zkresleni jake bylo vyrobeno!!! Bohuzel to se tyka i Voodo! Sam mam Expression ten je genialni ale zkresleni od Rocktrona opravdu ne!!!!!!!!!!!
Jinak rikam to sice nerad ale po ruznych zkousenich a testech asi absolutne nejlepe v levnych tranzistorovych aparatech hraje Line6.
Spis mam podezreni, jestli nemeli nejaky divny kus, ale bylo to v Lidl Music, tam bych cekal, ze zadny smecka susit nebudou... Ale ten rozdil byl opravdu velmi markantnimi-lan píše:No ty Laney TF 200, 300 nevim, nevim jen pro ty kdo radi cistej zvuk jinak zkreslenej kanal stoji za prd. No a ze by Peavey Bandit hral lepe nez Classic? Pro tebe ma asi lepsi druh zkresleni ale Bandit Classickovy nesaha ani po kotniky!!!! Jenom ze Classic neni bohuzel pro kazdyho v tom je bohuzel trochu problem a je potreba si tam vybrat lampy.
Rikam, je treba vymenit stock lampu, pak to hraje jak dasmi-lan píše:No jinak k tomu Gainiacovi od Rocktrona, co k tomu rict, asi jen to, ze jak umi Rocktron modulacni efekty tak zkresleni jsou naprosto tragicka a bohuzel Gainac je asi absolutne nejhorsi rackove zkresleni jake bylo vyrobeno!!! Bohuzel to se tyka i Voodo! Sam mam Expression ten je genialni ale zkresleni od Rocktrona opravdu ne!!!!!!!!!!!
a btw, pry je dost velky kvalitativni rozdil mezi Gainiacem 1 a 2, ono je kolikrat tezky je rozlisit, protoze na nektery kseftech maji popis produktu k dvojce a fotku jednicky a vice-versa... Kazdopadne jsem na dvojku nehral, coz bych rad co nejdriv napravil, abych mohl poreferovat, jaky je mezi nimi rozdil, jestli byste nekdo byl ochoten zapujcit, byl bych moc rad
Jinak mi-lan, jestli neveris, muzu klidne ten svuj Gainiac predvest, nemam k tomu sice lampovej konec, ale i presto to myslim hraje vic nez slusne... Kor za ty penize ;] Klidne napis PM, domluvime se a muzem si jit k nam do zkusebny zahrat
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
RE:Wohma
Nechci te moc zklamat ale zkousel jsem Gainiac 2, Voodo on Line, jeste celotranzistorovou verzi jako Voodo (ovsem uz si nepamatuju nazev)
TN100 od Carvina (tranzistorovy preamp Frank Gambale) a muj ADA MP1 Classic, s koncem Carvin TS100, bednu 4x12 od Carvin a Line6 samozrejmne s moji kytarou, stravil jsem na tom asi tri hodiny v HarmonyMusic v Pardubicich. Chtel jsem si koupit ten TN100 Franka Gambaleho ale porad zvitezila moje ADA, Rocktron byt s lampou byl oproti ADA MP1 Classic (2xECC83) naprosto zalostna zalezitost, tenky a naprosto neprirozeny zvuk. To TN100 je naprosta bomba na celotranzistor to hraje naprosto uzasne nevzal jsem si ho jenom proto, ze pri solech pri mensim zkresleni to nemelo takovy koule jako ADA. Ale koupil jsem si Expression ten je naprosto super a za super penize!
TN100 od Carvina (tranzistorovy preamp Frank Gambale) a muj ADA MP1 Classic, s koncem Carvin TS100, bednu 4x12 od Carvin a Line6 samozrejmne s moji kytarou, stravil jsem na tom asi tri hodiny v HarmonyMusic v Pardubicich. Chtel jsem si koupit ten TN100 Franka Gambaleho ale porad zvitezila moje ADA, Rocktron byt s lampou byl oproti ADA MP1 Classic (2xECC83) naprosto zalostna zalezitost, tenky a naprosto neprirozeny zvuk. To TN100 je naprosta bomba na celotranzistor to hraje naprosto uzasne nevzal jsem si ho jenom proto, ze pri solech pri mensim zkresleni to nemelo takovy koule jako ADA. Ale koupil jsem si Expression ten je naprosto super a za super penize!
No ono to bude mozna o tom, ze se pohybujes v trochu jinych cenovych relacich
Ja jsem presvedcen, ze na ty porizovaci naklady, ktery jsem mel [preamp s kombem cca 7,5K, kytara za 4,5K] nemam nikde sanci sehnat lepsi zvuk, lampovych preampu jsem moc nezkousel, ale krabicky na zkresleni mam docela protoceny...
No a mohli bychom dat prostor puvodnimu topicu
Jinak me pozvani samozrejme plati, s mym setupem to asi nebude uplne tvuj zvuk, ale nemam pocit, ze by ten muj Gainiac [jednicka btw] hral spatne..
No a mohli bychom dat prostor puvodnimu topicu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Souhlasím z Wohmovým nápadem pro Bandita za ty prachy na to můžeš hrát bez jakýchkoliv krabek (odskoušeno) od Katapultu po Metallicu,,jako za ty prachy dobrej kauf ..a když pod to po sléze dokoupíš boxík 4/12 tak je to teprv gut...
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě napadl starší Marshall Valvestate (pod rok 2000) .... ten by možná byl to pravé, za 8,5 tis v pohodě koupíš už solidní kombíčko, třeba 80W nebo 2x40W a to má uplně úžasnej zkreslenej zvuk, čistej je trochu slabší... má to Celestion G series 100W repro ... osobně jej mám (ač jej budu prodávat - mám už celolampu) a jako hraju na to občas ve zkušebně už jen kvůli hodně agresivnímu a hodně variabilnímu zkreslení... ale to jen bazárky... nový AVTčka jsou ku***sky předražený a nehrajou ani z půlky tak dobře
to Wohma: na gainiaca jsem hrál dohromady asi 2 hodiny, pomáhal mi s tím majitel toho efektu a nepodařilo se nám najít zvuk co se mi líbil, na stáří lampy jsem se neptal, ale tuším, že byl ještě v záruce, tak asi zas tak stará nebyla, neříkám, že po delší době bych na tom něco našel... jinak dynamiku a zvuk si užívám na celolampový hlavě bez krabek, na vlastní efekt, dá se z toho dostat uplně parádní crunch až hardrock zkreslení... Co se týče krabek, mě ten MT-2 prostě zatím stále přijde jeden z nejlepších, fakt mě neoslovil ani třeba Bulldog dist od Voxe, ještě jsem nezkoušel V-Twin
kterej do budoucna plánuju
ale to už zase lítám v oblacích
... nevýhoda je, že se fakt dost chlupatí, ale nepoužívám gain nad 1/2 ... a i to je dost ...
to Wohma: na gainiaca jsem hrál dohromady asi 2 hodiny, pomáhal mi s tím majitel toho efektu a nepodařilo se nám najít zvuk co se mi líbil, na stáří lampy jsem se neptal, ale tuším, že byl ještě v záruce, tak asi zas tak stará nebyla, neříkám, že po delší době bych na tom něco našel... jinak dynamiku a zvuk si užívám na celolampový hlavě bez krabek, na vlastní efekt, dá se z toho dostat uplně parádní crunch až hardrock zkreslení... Co se týče krabek, mě ten MT-2 prostě zatím stále přijde jeden z nejlepších, fakt mě neoslovil ani třeba Bulldog dist od Voxe, ještě jsem nezkoušel V-Twin
Tam neni problem se starim lampy, ale proste s tim, ze ta standardne dodavana lampa ma hroznej zvukIsachs píše: na stáří lampy jsem se neptal, ale tuším, že byl ještě v záruce, tak asi zas tak stará nebyla, neříkám, že po delší době bych na tom něco našel...
S tim starym Valvestatem souhlasim, ale bude se blbe shanet
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus