diera v gitare
Pravidla fóra
diera v gitare
zdravíčko gitarový bratia! môj brat mal akustiku v ktorej bola ladička. bola to jeho prvá gitara a ked si kupil svoju prvu elektriku, tak vybral z akustiky ladičku aby mal čim ladiť aj elektrickú gitaru. no a ked si kupil normálnu ladičku tak tu ladičku z akustiky stratil a teraz tam po nej zostala diera. tak po dlhej dobe som si povedal že s tym dačo skusim spraviť a chcel by som sa spýtať ako zaplátať tú dieru alebo čo s tym. za odpovede dakujem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: diera v gitare
Nechat díru tak jak je, nemusíš již řešit soundport.
Nechaj tak. Keďže brat na zemiaky pôjde, ešte sa mu diera zojde... 
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
Dej tam Fishmena od číňanů
http://www.aliexpress.com/item/Fishman- ... 198.B88v05
Za pár stovek budeš mít ladičku i snímač ...
http://www.aliexpress.com/item/Fishman- ... 198.B88v05
Za pár stovek budeš mít ladičku i snímač ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
no ako problem je či to bude sedieť a druhy že to nebol elektroakustika ale čisto akustika
Tak to díru změř, ne? A budeš hned vědět jestli to sedí
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Elektroakustiku z akustiky uděláš právě tím snímačem, tam žádný problém není.sákl píše:no ako problem je či to bude sedieť a druhy že to nebol elektroakustika ale čisto akustika
Tady máš šablonu pro díru na toho Fishmana - změřit to budeš muset sám.
http://www.fishman.com/files/presys_cutout_template.PDF
Co to je za kytaru? Udělat díru do lubu jen kvůli ladičce bez preampu ???
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
to asi nepojde
okraje tietjo diery su take nerovnomerne. jedna strana rovna a druha strana ma take schodiky čiže to asi nepojde
a je to nejaka asi 10 ročna ashtonka
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ta díra není větší než potřebná pro Fishman, tak není problém, stačí trochu manuální práce s pilkou. Pokud je díra větší tak to problém být může.
Vytiskni, vystřihni, přilož,zkontroluj.sákl píše:to asi nepojdeokraje tietjo diery su take nerovnomerne. jedna strana rovna a druha strana ma take schodiky čiže to asi nepojde
Pokud je tvoje díra menší - obkresli, vyvrtej, vyřež, vypiluj, zašroubuj - a je to.
Díry do lubu nejsou normalizované, takže je každá jiná
P.S. jestli nechceš tu díru upravovat, tak s tím těžko něco půjde udělat - možná jedině zkusit montážní pěnu
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
dobre skusim čo sa dá robiť. daukejm za odpovede
Jednu ladičku z Ashtona mám. Funguje, nicméně ten Fishman je jiný kalibr. Dej sem fotku s nějakým měřítkem.
Toto mám. Bylo to napojené káblíkem z výstupního jacku. Na tvojí teda buď byl kobylkový snímač, nebo aspoň piezo talířek.

Toto mám. Bylo to napojené káblíkem z výstupního jacku. Na tvojí teda buď byl kobylkový snímač, nebo aspoň piezo talířek.

kmensik píše:Jednu ladičku z Ashtona mám. Funguje, nicméně ten Fishman je jiný kalibr. Dej sem fotku s nějakým měřítkem.
Tak to bude pěkně dlouhá díra, to asi ten Fishman neschová
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
ak sa dobre pamätám bola to presne táto ladička. bohužial fotku v blízkej dobe odoslať nemožem lebo mám pokazený mobil ale ak by si vedel že kde sa dá takáto ladička zohnať bol by som veľmi vdačný
Já bych ti tu moji přenechal, kytara už je dávno pryč. Třeba výměnou za sadu strun.
Nevím, jak ji zapojíš. Jde z ní dlouhý stíněný káblík (dal jsem na něj jack), původně byl zapojený ke snímači. Asi bude stačit přiletovat piezo kolečko a přilepit oboustrankou někam pod kobylku.
Nevím, jak ji zapojíš. Jde z ní dlouhý stíněný káblík (dal jsem na něj jack), původně byl zapojený ke snímači. Asi bude stačit přiletovat piezo kolečko a přilepit oboustrankou někam pod kobylku.
to by bolo výborné. ale ja sa do toho až tak nevyznám čiže by bolo najlepšie ak by si mi tú ladičku odfotil samotnú bez gitary aby si mi lepšie priblížil ako to zapojiť. a ešte ako by prebehla výmena keďže ja som zo slovenska a podla tvojho jazyka ty z česka
Ashton tuner je tu. Naletoval jsem na káblík piezo disk a snímá krásně. Takže stačí ten disk oboustrankou nebo žuvačkou přilepit někam dovnitř kytary a bude to fungovat. Jestli chceš, pošli adresu.
ak som pochopil správne tak to funguje ako snímač a ale kde potom dám kábel z komba?
Toto je jen ladička a piezo disk snímá zvuk pro ladění.
Pokud máš v kytaře jack na kabel, pak tam asi máš i snímač, a můžeš tuto ladičku připojit k němu.
Pokud nemáš jack, smůla. Samozřejmě můžeš dodělat jakékoli snímání a preamp, ale to už je jiný příběh. Tohle v té díře bylo.
Pokud máš v kytaře jack na kabel, pak tam asi máš i snímač, a můžeš tuto ladičku připojit k němu.
Pokud nemáš jack, smůla. Samozřejmě můžeš dodělat jakékoli snímání a preamp, ale to už je jiný příběh. Tohle v té díře bylo.
aha. nemám dieru na jack ja som nevedel že ten kruh sníma zvuk lebo som myslel že tá ladička zvudk sníma bez neho ako ostatné. a ako by prebehla výmena?