Kytary Harley Benton

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
affordano

Re: Kytary Harley Benton

Příspěvek od affordano »

Asi v nejvíc kytarách mám tu Epiphoňáckou elektriku, poměr cena/výkon za mě více než v pohodě. Mám jí i v tom svém "hlavním" Gibsonu LP Studiu, mastím na něj dva roky v kapele poměrně dost často v různých podmínkách, a zatím ani jeden problém. Dokonce jsem nezaznamenal žádné ruchy/brumy v jednom pražském klubu s vyhlášeně nepřátelskou, brumivou elektroinstalací, kde jsem dříve s Fenderem s origo humbuckerem a US elektrikou hodně narazil. Je fakt, že mám svoje DIY kytary vystíněné a uzemněné.
elektrika Gibson LP Studio.jpg
Když jsem to Studio koupil přes Ebay z Itálie, tak tam byla původní Gibson elektrika s dlouhými hřídeli na takovém tom plechovém deklu, chrčelo to, skučelo, vynechávalo - někde jí tu ještě mám, že se pustím do opravy, ale zatím není důvod. Teď zrovna dávám tu Epi instalaci do jedné Fokusky LP Custom, tam ta původní elektrika taky haprovala. Přidávám tam i 2x treble bleed na zkoušku, uvidíme.
elektrika Fokus LP Custom.jpg
Jinak ten Fleor mám ve dvou basách a taky pohoda. Možná by někde ve studiu u těhle "levných" wiring harnesses naměřili horší hodnoty než u těch značkových za 2,5 tisíce, ale pro moje potřeby je to v pohodě a ten naklapávací konektor je taky dost příjemná vychytávka, pokud člověk často bastlí...
P.S. hřídel dlouhá - originál US les pauly, hřídel krátká - víceméně všechny "východní exporty", tím se myslí Epiny, Fokusky, Chibsony, Harleye, korejky, atd...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

affordano píše: 25.10.2023 15:08 P.S. hřídel dlouhá - originál US les pauly, hřídel krátká - víceméně všechny "východní exporty", tím se myslí Epiny, Fokusky, Chibsony, Harleye, korejky, atd...
U těch hřídelek je ještě jedna zrada. US Gibsony mají jiný počet zoubků tisícihranu než zbytek světa. Takže Čínské čudlíky na US Gibsony nepasují. Nebo jsem možná nenašel ty správné, protože si nedelám iluze, kde se ty originální vyrábí.
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Moc dík za informace. HB SC500 se po "kontaktolové kůře" umoudřila, doladil jsem si zpátky dohmat a výšku snímačů, které jsem v době poruchy rozhodil. Hraje dobře a na moje poptřeby nadstandardně. Zda udělám upgrade celé elektroniky vč. snímačů se uvidí - každopádně informace mám. Spíš časem ano, změna k lepšímu je lákavá.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
Bakchos

Příspěvek od Bakchos »

Ahojte,

ma prosim vas niekto skusenosti s tymto modelom? https://www.thomann.de/intl/harley_bent ... _60_ow.htm
vintager

Příspěvek od vintager »

Zadovazil som si TE-62 double bound tele. Krasna gitara, telo uzsie ako standard, lahka hmotnost, zvukovo trochu tensie a ostrejsie, kedze kobylkovy snimac je blizsie ku kamenom ako standard, ale inac jej nemam co vycitat. Setup takmer dokonaly, intonacia uplne super, hmatnik a krk prima, urcite odporucam. Zadovazil som si aj Fusion T s ebenom, trochu ostrejsie konce prazcov, inac ale tiez fajn nastroj, trochu hrubsi krk, jeden z najlepsie znejucich coil splitov.

Obe gitary velmi mierne padaju na hlavu, ale nic hrozneho.

Obrázek Obrázek
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
affordano

Příspěvek od affordano »

Veliká gratulace, moc pěkná sbírka, ať dobře slouží👍🎸!!!!
zarkow

Příspěvek od zarkow »

Máte prosím někdo osobní zkušenost s touto základní řadou https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... series.htm.

díky moc
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Bakchos píše: 17.11.2023 12:01 Ahojte,

ma prosim vas niekto skusenosti s tymto modelom? https://www.thomann.de/intl/harley_bent ... _60_ow.htm
Mám tohohle jazzmastera asi 3 roky doma.Za ty peníze neskutečná pecka. Prošlo mně rukama spousta kytar, kromě toho že jsem hrál v kapelách jsem i prodával asi 7 let v hudebninách.Zpracování je naprosto super, nelezou nikde pražce po 3 letech. Kytara drží naladěná. Podle mého názoru je tahle vintage série srovnatelná s řadou classic vibe od Squieru. Nejvíc mně připomíná model jazzmaster J Mascis. Ten měl možná o fous lepší snímače. Mám ted´ze stejné série objednané i tele tak jsem zvědav jestli to bude taky super jako ten jazzmaster JA-60.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
JoV

Příspěvek od JoV »

Chcem sa opýtať ako je to s týmito "jazzmastermi" a stojanom. Oni majú svoj špecifický šišatý tvar - dajú sa nejak rozumne dať na takú obyčajnú prízemnú trojnožku?
torst

Příspěvek od torst »

blbě. Musíš ohnout hák nebo nějak podložit.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

alebo si kupis offset stand ako napr. https://www.muziker.sk/fender-universal ... gKsXPD_BwE, ja ho pouzivam na explorera a ten ma este tvar komplikovanejsi, ale da sa to krasne nastavit na tieto gitarky
JoV

Příspěvek od JoV »

Dream: díky, toto vyzerá byť tá správna cesta. Keď mám vyriešené toto, tak si asi toho jazzmastera dám do užšieho výberu.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

nie je sice najlacnejsi, ale komu uz spadla gitara a nedajboze zlomil krk tak asi cenu neriesi, ale mozem povedat že je naozaj slušný a dobre urobený, tak nech sa dari
HoSl

Příspěvek od HoSl »

HoSl píše: 16.08.2020 21:05 Tak už mám GS Travel Mahogany doma. Prvotní dojmy jsou skvělé, přijde mi to za ty peníze takový malý zázrak. Mám ji k táboráku a podobným akcím a pak na takové to domácí gaučové brnkání. Na stejný účel jsem doteď používal celopřekližkový Stamar, který už dosluhuje. Oproti němu je zvuk HB ne tolik výrazný(hlasitý), zato je vyrovnanější a celkově mi přijde víc konkrétní. Ale nemám porovnání se stejnými strunami, zatím tam jsou tovární. Krk mi padne do ruky akorát, povrch příjemný.
Vzhledově mi to v dané kategorii přijde povedené, provedení se zdá být solidní, nenašel jsem zatím žádné kazy nebo vady. Chtělo by to trošku lépe začistit konce pražců, ale to by chtěl i Gibson SG Special, který stál nový skoro 10x tolik. :-D Celkově kytara stačila pouze naladit, nastavení je z továrny v pořádku. Nic nedrnční, dohmat akorát.
Resumé: Spokojenost. Na akci vyzkouším o víkendu, ale zatím si myslím, že pro daný účel je to skvělá kytárka.
Měnil jsem dnes struny, tak jsem si říkal, že po letech přidám pár postřehů. :)
Jak jsem psal dříve, že není hlasitá, po natažení solidních strun se to zlepšilo. Natáhl jsem tehdy Elixir sadu 11, tj. stejná síla jako tovární od HB. Dnes jsem natáhl Elixir 12/53 PhBr a zvuk se pěkně vybarvil a zesílil. Může to být subjektivní, staré struny jsem tam měl rok...:-)
Pocitově mi to přijde proti těm jedenáctkám těžší na umáčknutí a bendy víc než posun o jednu řadu(11->12), ale zvyknu si. Pořád ta krátká menzura umožňuje větší komfort než velká kytara. Taylor na originál GS Mini dává z výroby 13, tuším...
Jinak se objevuje opotřebení pražců - vymačkání u těch táborákových pozici a zhoblování u těch bendovaných pražců. Ale ještě pár let by to neměl být problém. Oproti jiným levným kytarám, co jsem měl, to je určitě lepší výdrž. Dále by si kytara zasloužila lepší mechaniky, ale to by taky stála víc peněz.
Resumé: Spokojenost trvá nadále a určitě bych si ji koupil znovu i dnes. Spíš je nevýhoda, že jak jsem si oblíbil ten středovější zvuk(hlavně na opředených strunách), tak se mi už pak tolik nezamlouvá zvuk plnotučného Déčka(méně středů , moc basuje), na který si pak musím zvykat. :)
ekvb

Příspěvek od ekvb »

Z továrne sú tam 11ky? Lebo na stránke uvádzajú pri mahagónke 12ky a pri smrekovej 11ky...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

ekvb píše: 5.01.2024 13:16 Z továrne sú tam 11ky? Lebo na stránke uvádzajú pri mahagónke 12ky a pri smrekovej 11ky...
Aha..no měl jsem za to, že tam byly taky jedenáctky. Už je to nějakej pátek, tak si to možná pletu nebo to změnili.
martinl
Nový uživatel

Příspěvek od martinl »

Ahoj,

asi dvě stránky zpět jsem psal o pololubovce HB-35 plus, která má v sustainbloku v místě stopbaru vsazený špalíček z jiného dřeva.
viber_image_2023-06-27_18-18-52-277.jpg
Ten vsazený špalíček možná řeší tento problém:
Výstřižek.JPG
?

Snímek je z videa
https://youtu.be/phaFIKF3CNQ?si=qLYLlMHFUL7VSBDK
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Na té fotce to ale vypadá, že se (moc) nevyvrací lůžko toho kotvicího šroubu, ale šroub sám v lůžku. Vypadá to skoro, že se ohnul, navíc je v lůžku asi dost navolno. To už jsem u stopbarů viděl, že se šroub v lůžku vyloženě viklá.
Jinak mám HB35-plus (starší kus, ještě se starým logem), a vložené jiné dřevo v centrálním bloku tam nevidím. Možná je to kus od kusu, podle toho, jaké sehnali dřevo. Pro kámoše jsem kupoval HB35-plus (taky ještě se starým logem), ten měl (kromě řady svěpomocí odstraniteĺných vad po domluvě slevy u Thomanna) navíc krk nejspíš z mahagonu místo javoru (navíc tlustší, jak basebalová pálka); kdysi jsem tu o něm psal.
torst

Příspěvek od torst »

Jak píše Fořt. Je to problém v kovových součástkách, ne ve dřevu. Struník je potřeba dotahnout až na doraz k tělu, tím by se tomu zamezilo.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Přesně tak. A pokud je potřeba snížit úhel zalomení strun, pak použít "top wrap" vedení strun (přes struník).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“