Rytmicka presnost - cviceni

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Rytmicka presnost - cviceni

Příspěvek od SUK »

Zdar,

nasel jsem na podobna temata lecos, ale nic vylozene takoveho...

Zjistil jsem, ze stejne jako leckteri profi muzikanti, i ja jsem velmi nepresnej rytmicky. Ne vzdycky uderim do strun presne "na beat". U kytarovych linek solovejsiho razeni (kterych mam pomerne hodne) to zase tolik nevadi, horsi to je s rytmikou. Kdyz pak nahravam takovy rytmicky kytary dve, obcas se stane, ze to zni jak nejaky stereo-tremolo/delay.

Coz tedy znamena, ze by to chtelo trenovat presnost, schopnost trefit se co nejpresneji na cas. Obcas zjistuju, ze mam i drobnou desynchronizaci mezi rukama - ale to mi prijde, ze se zlepsuje.
Kazdopadne - mate nejaky tip na cviceni prave rytmicky presnosti? Bouchat ctvrtky podle metronomu mi jako lek uplne neprijde a nic lepsiho me nenapada...
Hodně budem někde...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Rytmicka presnost - cviceni

Příspěvek od Hendrek »

SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hendrek: obe dve, jestli to chapu dobre, pojednavaji o jine veci - tedy (ne)presnosti motoricke. Ze ve velky rychlosti netrefi trsatkem strunu nebo levou rukou zmacknou strunu jinde, spatne a podobne.

Tohle neresim - problem mam jinde - i pri rozumne pomalych, ale zaroven dostatecne rychlych (asi nikdo nezvladne hrat presny 1/4 pri 20bpm) tempech se netrefuju do casu. Kdyz pustim metronom na 1/4 a budu do toho hrat palm muty a pak si zvetsim waveform, vidim, ze obcas je uder pred tickem, nekdy je za tickem. A chtel bych to zlepsit...
Hodně budem někde...
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tady asi nic závratnýho nevymyslíš ...

... cvičit podle metronomu, pomalu, a zrychlovat rozumně. Cvič artikulace, různé rytmické vzory, a hraj si s metronomem - pusť si ho nejen na všechny 1/4, ale třeba jen na liché 1/4, potom na sudé 1/4, případně nějakou jinou nepřízvučnou dobu, hraj v 1/8, 1/16 apod. Těch kombinací je moc.
A chce to čas a ohlídat si techniku.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

Jak říká Čavli. Drtit a drtit, mně navíc pomohlo počítat si - jak to myslím - poslouchám písničku a k tomu si v hlavě /dost často už i s vokálním doprovodem - zatím to lidi v mhd neštve :D/ počítám ty rytmy, co tam probíhaj, od kytar po bicí... K tomu si ty rytmy třeba pravačkou vyťukávat. Dostaneš na to pak trochu jinej pohled.
Anomize

Příspěvek od Anomize »

ja mam takovou zkusenost, ze je fakt dost rozdil mezi tim, kdyz si jenom tak cvicis s metronomem a mezi tim, kdyz vezmes sluchatka a jdes nahravat do kliku.. chce to cvicit a uvedomovat si u toho kazdou dobu a trefovat to :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a dalsi cviceni (po 23 min) tentokrat i s rozsahlym teoretickym uvodem, proc to je dulezite a proc soucasna komercni hudba dela lidi hloupejsi ;)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“