AMT Pangaea CP-100 - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

AMT Pangaea CP-100 - diskuze

Příspěvek od hyenik »

Toto je diskuze k recenzi recenze-vasi-vybavy/amt-pangaea-cp-100-t43198.html

Dobře ty 8)
sice nějak nevidím rozdíl mezi V1 a V2, ale jsem rád že jsme se po dlouhé době dočkali.
Teda ono tu bylo Torpedo CAB, ale to je 2x drazší a 4x větší ;)
Začíná nová doba... simulace vyhazuje fullstack :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Re: AMT Pangaea CP-100

Příspěvek od cherreda »

Včera jsem si asi 3 h. hrál s Pangaeou a při x-tém hraní si s EQ u x-tého impulsu zamrzla, sice to hrálo, ale přestaly reagovat čudlíky. :) Rovnou říkám, že jsem furt editoval, samý hokus-pokus, takže na systémek docela záhul, čekal jsem zámrz mnohem dřív. Stačilo samozřejmě vyndat/zandat napájení, Pangaea naběhne během pár vteřin. Takže žádný fatál, stane se, asi všichni známe z mulťáků, či já i třeba z Triaxu.

A příjemná provozní drobnost - Pangaea se nastartuje s naposledy zvoleným presetem, takže až si člověk vybere svého impulsního koně, může na Pangaeu v setupu v podstatě zapomenout - pro nás jednodušší kytaristy ideální.
Samozřejmě pokud některý zvukový inženýr cítí potřebu na koncertu měnit "boxy", pořídí si nějaký 10x větší pochystátor s midi a ne Pangeu, to dá rozum, že. :)
cherreda
Rádce

Re: AMT Pangaea CP-100

Příspěvek od cherreda »

Já jsem dodatečně nahradil fotku u recenze. Pangaea v.1 vypadá takto - když jsem teď hledal znovu ten obrázek, tak na nějakém ruském fóru někdo píše, že v.1 byla jen pár prototypů na výstavu a v prodeji je jen v.2 (jestli jsem to z té jejich azbuky vyluštil správně):

Ten samý obrázek s v.2 použili do manuálu:
http://amtelectronics.com/new/manuals/C ... al-ENG.pdf

Co se týká velikosti, myslím, že do šasi Torpéda by se Pangaea vešla 6x. :)

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: AMT Pangaea CP-100 - diskuze

Příspěvek od Hendrek »

Díky za recenzi.
Momentálně jsem co se efektů týče se svým gearem spokojen a zdá se, že Pangea bude můj (nejspíš) poslední nákup a náhrada prozatimního H&K Red Box MkIII.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Jj, starej dobrej "posledních nákup"... to znám taky... :wink: 8)
cherreda
Rádce

Info z praxe

Příspěvek od cherreda »

Opět vypichuju prozíravost a inteligenci ruských inženýrů z AMT, začínám je fakt mít rád. :)

1)
Každé pásmo GEQ lze ještě čudlíkem EDIT rozkliknout do menu, ve kterém lze nastavit frekvenci a šířku Q.
Jak všichni víme :wink:, impulsy většinou potřebujou "oddunět", to je naprostá bazální nutnost.
V GEQ Pangey si např. lze nastavit 1. pásmo na 50 Hz a jím vyčistit nízký sub-bordel a zvuk "do-od-dunět" na 2. pásmu, které se nastaví dle potřeby mezi 150-250 Hz. Šířka Q dle potřeby, bez zkušenosti začněte někde na 8-10 a uvidíte, zda zúžit či rozšíšit. Pokud někdo potřebuje definitivně doladit zvuku středy či výšky, tak zbylá 3 pásma na to stačí.

2)
Člověk by čekal, že když digitální Pangea není přebuzená a metry na displeji nelítají za roh, že je linkovej signál pěkně pod nulou v oranžovým a z outputu tedy posíláte akurátní signál.
Není tomu tak. :)
Při palmmutingu na hlubších strunách se při ataku trsátka ve spodních frekvencích tvořej dost silné krátkodobé peaky, které můžou přebuzovat vstup zařízení, do kterého si kytaru posíláte - mix, dibox, aktivní box atd. - prostě vám to při DŽDŽ začne chrastit, dělat dropouty, pro které teoreticky už není důvod, protože v jiném méně náchylném zařízení se to nedělo.
Stačí v Pangee vlézt do VOLUME menu (VL) a sundat výstup o 3-5 dB dolů. To už by ty peaky mělo pobrat a hrajete čistě.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

perfektní předváděčka

cherreda
Rádce

AMT Pangaea CP-100 FX

Příspěvek od cherreda »

http://amtelectronics.com/new/amt-pangaea-cp-100fx/
Tady jsou videa o IR pidimulťáčku CP-100 FX - mírně pouťový styl Ivana Demiševa naštěstí nemá vliv na kvalitu přísunu informací.
Zní to dost pěkně.
Lze už koupit např. v oblíbeném vedlejším mocnářství.

+ Promyšlená a slušně komplexní konektivita (dibox, spdif out, aux in...).
+ Logika ovládání (subjektivně).
+ Zapuštěný encoder a stříška nad displejem.
+ Ledky clip in/out.

- Konektory usb, aux atd. "zepředu"... na stůl fajn, ale na zem a do pdlbrdu bych je přelepil gaffou, obzvlášť k usb aspoň mohli udělat nějakou gumovou záslepku.
- Velké mínus! Nechápu, proč neudělali SW editor pro kompjutr. Tohle zařízení si o to vyloženě říká a když jsem na jaře viděl první 3D rendery, nepochyboval jsem, že k tomu bude. :|
I když na druhou stranu - těch efektů není moc, v podstatě jen základní sada, zde se drželi dost při zemi - toto je pro mě mínus, pro někoho jiného to může být plus.

A podrobnější dvoudílná předváděčka v ruštině, počítám, že english version se časem objeví, nebo to možná dřív vyrobí nějací amíci.

Placka

Příspěvek od Placka »

Docela zajímavá novinka:
http://amtelectronics.com/new/new-2017- ... 16-module/

pravda, zajímavost novinky vyplyne až bude jasná cena.
wikxzen
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wikxzen »

Opožděně díky za recenzi (a případnou diskusi tady). Doba pokročila a dokonce i wikxzen na starý uši (místo kolen) reálně zvažuje možnost využití AMT Pangaea CP-100 na "takovéto domácí šmrdlání". 8) Předpokládám, že ten novější efektový procesůrek bych asi tak nepotřeboval ... nebo?
G&L USA Comanche Custom 2015 • Ampeg J-12T JET II • Reprobox Celestion G12-35XC LE
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Vzhledem k počtu Tvých krabiček bych řekl, že by to byly vyhozené prachy. :)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Windows application
Download Windows application for AMT Pangaea CP-100 / Скачать Windows приложение для CP-100

Pangaea CP-100 – WIN application (ver. 05-04-2017)

http://media.amtelectronics.com/amt-pangaea-cp-100/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

AMT mají novou stereo verzi AMT Pangaea CP-100FX-S:
http://amtelectronics.com/new/new-2017- ... o-version/

Dál je potřeba upozornit na IR Store:
http://amtelectronics.com/new/shop/

Zatím jsem nic nekupoval, ale podle impulsů naházených v Pangee předpokládám kvalitu spíše lepší.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Je možné updatovat firmware a nainstalovat si SW editor, čímž se z CP100 stane o generaci modernější přístroj - nejde jenom o kosmetická vylepšení či opravy chyb, jak to tak většinou bývá (ostatně chyby to nevykazovalo).
http://media.amtelectronics.com/amt-pangaea-cp-100/

Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“