Digitech RP70 - jaký mikrospínač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kolonel
Nový uživatel

Digitech RP70 - jaký mikrospínač

Příspěvek od kolonel »

Dobrý den,
odešel mikrospínač pro přepínání efektů nahoru.
Nevíte jaký je to typ a kde se dá sehnat?
Děkuji za pomoc
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Digitech RP70 - jaký mikrospínač

Příspěvek od martina72 »

Je to zcela běžný mikrospínač za pár korun, měl by ho mít každý shop s těmito součástkami, ale musíš si vybrat správný rozměr. Jednak jde o rozteč nožiček (jinak ho asi těžko zapájíš), jednak o celkovou montážní a pracovní výšku (aby ti to spínalo a přitom nešel do kelu). Měnili jsme jich už na efektech této řady asi pět, ovšem zpětně pohlíženo - bylo to trošku ukvapené. Často jde o únavu plastů, které vidíš - těch věcí navrchu, které vlastně mikrospínač "ovládají" (s tím ale nic neuděláš - to je dáno levnou, mizernou konstrukcí). A také - často jde o zaprášené, zalepené, zoxidované kontakty toho mikrospínače . Jistě nepracuje ve sterilním prostředí a není úplně těsný. Kdysi jsem procákal efekt za mnoho tisíc prostě kontaktolem, nechal působit, rozhýbal, pak ještě jednou ... a on chodil jako nový.Výměna jest na řadě ... až v poslední řadě. Nepájí se to zrovna dobře (ale to už sis asi všímnul).

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně, třeba :
http://www.ges.cz/cz/b-6810-GES06500305.html
ale i tyto jdou vystříkat a zprovoznit, dělal jsem to na mé RP6. Jinak při demontáži potřebuješ mikropájku s odsávačkou, jinak je nevyndáš.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
torst

Příspěvek od torst »

už jsem tyhle tlačítka několikrát měnil, v ZOOMu i v Digi, a s normální pájkou lehce. Ale RP70 jsem měl a never more !! RP50 je 100x lepší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“