Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
freerider
Příspěvky: 43
Registrován: 25.04.2011 12:25
Bydliště: Heřmanova Huť (Plzeň-sever)

Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od freerider »

Ahoj,

vlastním ten nejobyčejnější 4*12 box od Kustomu a chtěl jsem se zeptat jestli je možný z něj vyhodit dva repráky, aby to tolik neřvalo. Zároveň bych je nahradil něčím lepším, tak jestli to má význam, nebo musim koupit box 2*12. Nemám vůbec představu jak to uvnitř funguje :)


Dík za odpověď
Kytara: Cort M600 AVD
Aparát: Marshall Valvestate VS100 + Kustom 4*12 box
Trsátka: George Dennis Sharp 1,0
Struny: Ernie Ball 09-46
Uživatelský avatar
Tube Guru
Odborník
Příspěvky: 2025
Registrován: 13.11.2011 21:07
Bydliště: Země, ČR dočasně

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vyhodit dva repráky z Kustomu 412 není dobrý nápad. To bys pak musel ty díry nějak zaslepit a výsledek by neodpovídal vynaloženému úsilí. Mnohem lepší bude prodej 412 a koupě třeba i bazarové 212. Zvukově to bude mnohem lepší a jako bonus ještě menší rozměry a váha :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kunec
Příspěvky: 953
Registrován: 28.04.2011 12:53

Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od kunec »

Ty dva repraky tak nejsou pro to, aby to vic řvalo!!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6617
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od torst »

souhlas viz Tube Guru !
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
freerider
Příspěvky: 43
Registrován: 25.04.2011 12:25
Bydliště: Heřmanova Huť (Plzeň-sever)

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od freerider »

Ok dík.

Jenže to těžko prodam když nová bedna je cca za 4 tisíce. Proto jsem myslel že bych si s tim pohrál a zkusil si udělat box 212 sám z toho, protože vzhledově se mi to líbí. Šlo mi spíš o to jestli to vůbec je možný a bude to fungovat jenom se dvěma.
Kytara: Cort M600 AVD
Aparát: Marshall Valvestate VS100 + Kustom 4*12 box
Trsátka: George Dennis Sharp 1,0
Struny: Ernie Ball 09-46
Uživatelský avatar
Demilich
Příspěvky: 3382
Registrován: 17.03.2007 12:28
Bydliště: Praha

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od Demilich »

Fungovat to bude. Jak to bude znít, toť jiná otázka. Ten Kustom reprobox je strašné bláto a zní dost hrozně už tak. Moc prostoru pro zhoršení tam není...
= není se čeho bát = jen do toho :) Je to ideální nábytek pro pokusy a aby se člověk neco naučil/dozvěděl.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Uživatelský avatar
bubucci
Příspěvky: 3356
Registrován: 28.02.2010 11:20
Bydliště: Val. Klobouky
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od bubucci »

Ten Kustom je v ramci lowcostu to lepsi co se da koupit.
Nevim jestli ma stereo vstup, tak bud zapojit jenom jednu pulku, popr. prepajet at jsou zapojeny jenom 2 repra, idealne do krize.
Jednu 412 jsem tak mel udelanou, ale hraje to fakt polovicne oproti 4x12, navic ten zvuk neni uplne idealni a samotna 2x12 hraje lip
VIVALDI
Nový uživatel
Příspěvky: 1
Registrován: 15.05.2024 12:23

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od VIVALDI »

Tube Guru píše: 9.05.2016 22:20 Zdar, vyhodit dva repráky z Kustomu 412 není dobrý nápad. To bys pak musel ty díry nějak zaslepit a výsledek by neodpovídal vynaloženému úsilí. Mnohem lepší bude prodej 412 a koupě třeba i bazarové 212. Zvukově to bude mnohem lepší a jako bonus ještě menší rozměry a váha :? .
Kúpiť reproduktory z bazáru je "znouzecnost". Nikdy nevieš, čo si už odžili a môžu byť poriadne vyplieskané. Reproduktory každopádne nové.
Uživatelský avatar
fantomasxxx
Příspěvky: 289
Registrován: 4.05.2006 6:19
Bydliště: Rumburk

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od fantomasxxx »

Nedávno jsem jednu Custom bednu půlil. Rozřezal, sešrouboval, slepil, zevnitř jsem ji vyztužil a osadil kombinací V30 a Jensen. Je z toho fajn kompaktni mala bedna. Tady máš inspiraci :D
20220831_180927.jpg
20220901_192531.jpg
20220929_175916.jpg
Uživatelský avatar
José
Příspěvky: 1999
Registrován: 26.11.2010 17:00
Bydliště: Praha

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od José »

No když vidím ten matroš, není dnes už trochu lepší koupit (a levnější než půlení + cena původního kabinetu) překližkovej Harley Benton z 4 tácy?
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
Uživatelský avatar
fantomasxxx
Příspěvky: 289
Registrován: 4.05.2006 6:19
Bydliště: Rumburk

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od fantomasxxx »

Chtěl jsem vertikální áčko 2x12, tohle mě vyšlo na pár stovek. Repra jsem měl doma, box jsem sehnal za 1500Kc. Repra z Kustomu jsem ještě ve finále rozprodal. Jedno odpoledne v dílně a bedna byla poloviční. Ale souhlas, že material nicmoc lowcost mdf. Natřel jsem to, aby to nesálo vlhkost, poslepoval prošrouboval a doplnil vyztužné hranoly. Nechtěl jsem do toho moc investovat a 2x12 vertikal byla dost omezená nabídka.
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6617
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od torst »

Něco pro inspiraci :
1960A-pulka.jpg
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
bubucci
Příspěvky: 3356
Registrován: 28.02.2010 11:20
Bydliště: Val. Klobouky
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba boxu z 4*12 repro na 2*12

Příspěvek od bubucci »

:roll:
Přílohy
Snímek obrazovky 2024-05-17 061733.jpg
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“