Line6 Spider IV HD 150 Bundle

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
vagnerfilip

Line6 Spider IV HD 150 Bundle

Příspěvek od vagnerfilip »

Demilich

Re: Line6 Spider IV HD 150 Bundle

Příspěvek od Demilich »

Blbé. Na doma overkill, do kapely slabota.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

150W je do kapely slabota? Nejsem přítelem L6, ale furt lepší než Behr. nebo Crate.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No vcelku jo. Alespoň já mám takovou zkušenost s hraním na 120 watt Crate v deathové kapele. Neuhraje to čtyř-reprákovou bednu. Nemělo to tolik síly, aby to ty 4 repra rozehrálo na takovou hlasitost, aby to bylo v malé zkušebně s bubeníkem slyšet. On do toho valil holt pořádně, žádné šolíchání.
Ale obecně vzato by to stačit mohlo. Záleží na mnoha faktorech. Nicméně názor si na to stejný ponechám, protože si myslím, že za ty peníze lze sehnat slušnější lampovou výbavu, která bude lepší snad ve všech ohledech = i těch netechnických (prodejnost atd.)...
A jestli je lepší trandový Crate, Behr, nebo L6 to nechť si posoudí každý sám. Netřeba se o tom dohadovat zde ;)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Já když začínal, tak jsem hrál na dvojkovýho 150w spidera. S hlasitostí problém nebyl, vlastně ani nějak se zvukem ne(nevim teda jak na tom byly 75w verze). Měl jsem to na line 6 bedně stejný třídy. Prostě normální zvuk tranzisotru. A zas až tak katastrofální zvuk to nemělo. Hrál jsem teda na červenej metal mod. A jako svojí úlohu to splnilo víc než dobře. Pak přišla 5150 a je blbost to nějak srovnávat, nicméně když si srovná člověk ty prachy. Tak podle toho co stojí lampáče by ty tranzistory měly sotva hrát. A oni hrajou zkrátka celkem slušně (a laik nic nepozná) Takže kdyby jsem byli ve škole tak za celkovej zvuk bych zrovna týhle hlavě dal nějak tak za tři :D Nicméně ten box v tom odkazu bude celkem sh*t. Nejdřív bych zkusil českej bazar.A jeslti si ochotnej utratit 12 tisíc. Je lepší vzít bazarový lampový kombo třeba od bugery.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Line6 spider nebrat. Hral jsem teda na IV 75 a slysel jsem IV 15. Ta vec zni proste spatne. Hodne moc. V kapele to neni slyset proto, protoze to hraje na h***o. Ne kvuli nedostatku vykonu. Toho to ma naopak 3 prdele...
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

No je to klasicky znějící levnější tranzistor :D Na bazaru to tady borec prodává i s bendou za 6 tisíc (http://hudebnibazar.cz/prodam-kytarovy-aparat/ID72589/), takže je jasný, že to nemůže hrát jako mesa :D Když člověk nemá prachy a potřebuje co nejlevnějš sehnat věc na hraní, kde tu hudbu může aspoň i cejtit naživo, tak si myslim, že to na začátek než našetří na něco lepšího v pohodě stačí. Nevim jak ostatní, ale já přesně takle začínal. Chtěl jsem něco co umí hrát zkresleně a dostatečně nahlas, abych byl slyšet i s bubeníkem. Postupně jsem šetřil prachy na lepší věc, ale alespoň jsem se moh sehrávat s bubeníkem naživo a nějak tak dávat dohromady songy. Ono stejně než jsme sehnali další lidi, vymsleli počet písniček aby jsme mohli jít na podium, zabralo skoro stejně času, jako našetření na profi apec. Takže tyhle tranzistory byly určený pro tuhle potřebu, tak je jasný že nemůžou hrát bůhvíjak. Hlavně když stojí "pár korun".
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ne. Neni to tranzistor. Je to modelling. A neni to "klasicky znejici", je to mrdka. Nebrat. Za 6000 sezenes mnohem lepsi veci v kombu.
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

Sice to modeling je ale normál tam jsou tranzistory. Jako všude jinde :D No a jaký koliv kombo už samo o sobě zní v porovnánim s klasickym half stackem taky jako mrdka, takže to si taky nepolepšíš.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tranzistory jsou vsude. I v lampovych aparatech. Ovsem nejsou tim hlavnim, co se podili na zvuku. "Jaký koliv" jiny kombo nepotrebuje 150W, aby bylo slyset ;) Stary Peavey Bandit jsou tranzistoraky a zni 100x lip nez L6 apecy (novy me teda moc neberou). Roland Cube XL/GX jsou Modelling a zni 10x lip, nez L6. A pri trose snahy to zvladnou i s 40W.
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo to s tebou sopuhlasim. Jenže kombo peavey bandit seženeš okolo 5ti tisíc. A to s jednim reprákem. A zase4x12 vs1x12 se taky nedá srovnávat. I když aparát hraje sebelíp tak prostě nemůže s jednim reprákem hrát nějak světoborně a to mluvim z vlastní zkušenosti. Něco jinýho by bylo propojit ten peavey s klasickym 4x12 boxem. to už by bylo uplně jinde. Jenže taky by to bylo jinde i s prachama a nevyšlo tě to celý na 6 táců jako právě to Line 6.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

innerself píše:... A zase4x12 vs1x12 se taky nedá srovnávat. I když aparát hraje sebelíp tak prostě nemůže s jednim reprákem hrát nějak světoborně ...
Dá se to srovnávat, naprosto vpohodě. Je to jen tím, že jsi ještě nehrál na pořádné 1x12 kombo, ze kterého by ti spadla čelist až na zem. A není to ostuda. Sám bych tomu taky nevěřil, než jsem to zažil. A to jsem hrál jen na Fender Vibrolux Deluxe 1x12 kombo s kvalitními pedály, a i to mi stačilo, protože to zvukově bylo lepší než můj Orange 4x12 halfstack skoro ve všech ohledech. Takže ano, aparát může klidně hrát světoborně s jedním reprákem.
Když má prostě lepší zvuk, který nepotřebuje na promlácení se zvukem okolní kapely stovky wattů, tak o to více ;)
innerself

Příspěvek od innerself »

Zkoušel jsem hodně 1x12 a prostě žádnej box neměl takovou mohutnost jako 4x12. Je to i logický že velká lednice i víc tlačí. Ale jako věřim že se najdou boxy 1x12 co hrajou dobře. To ale zase nebude tak lehký je najít a nebude to tak levná záležitost. Jak už jsem psal. Radši bych pro začátek koupil levnej half stack abych měl možnost hrát nějak naživo s tim, že bych pomalu ale jistě šetřil na nějakej profi half stack, než abych koupil dražší kombo na o něco lepší úrovni, kterýho bych se tak jako tak časem zbavil. A trvalo mi díky vyšší ceně i dýl šetření na profi half stack.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jojo. Presne to zacatecnik potrebuje. Half stack, 150W a tak mohutnej zvuk, ze bez 150W naplno ani nebude slyset ;)
Hodně budem někde...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak ono taky záleží, co z toho chce člověk dostat. Imho slabší zesíky hrají daleko líp pouze s jednou desítkou nebo dvanáctkou než s velkou 212 nebo 412 bednou. Zesíky kolem 10-20W nemají imho sílu na to, aby dobře hnaly 412 bednu osazenou nějakýma 50-100W reprákama. A ano, mám to vyzkoušeno i se zesilovačem, který má sice 15W, ale trafa má pomalu stejně velká jako současné 50W Marshally a je celý udělaný opravdu poctivě.

Pak je taky otázka, jestli chceme otevřenou, nebo zavřenou bednu. Třeba staré Fender Tweed nebo Vox AC30 si moc se zavřenou bednou představit neumím (přitom se myslím chvilku i AC30 v uzavřené bedně dělala). Stejně tak si neumím představit provozovat např. osmikilo s otevřenou 112 bedničkou.

Začátečníkovi radím koupit radši pořádnou 112 nebo kombo, hlavně vždy chtít nějaký normální reprák a žádné Celestion Rocket, podivné levné custom voiced Jenseny, Jaguary, Chromebacky atd. Levné mdf bedny s shitoidními repry prostě nehrají a nenazvučí to nikdo. Borec má sice za zádama 412, ale nikdo neví, co hraje. Jen to duní, ale nic solidního v mixu neproleze... A nějaké touhy po vlajících kalhotách jsou snad už dnes minulostí - všichni už snad pochopili, že první věc, co zvukař udělá, je to, že dá na kytaru low cut.
innerself

Příspěvek od innerself »

No tohle všechno co si tady vyjmenoval určitě nepořídí za 6 tisíc. A jestli člověk nemá prachy a prostě chce hrát ve zkušebně s bubeníkem, kterej do toho ještě k tomu tříská, tak potřebuje i něco kde ty kalhoty vlajou. Já si pamatuju moje začátky, jak jsem přišel ke známejm do zkušebny s kytarou, kde měli 60w pololampový levný komba a když spustil bubeník, tak slyšet nic nebylo. Když jsem tam přitáhnul svuj line 6 spider 2 half stack, tak na to každej chtěl hrát, protože to aspoň bylo trošku slyšet. Jako jestli by jste i vy ostatní chtěli kvalitu zvuku už od začátku a radši si připlatili za něco kvalitního tak ok. Ale když by jste to chtěli mít rok a půl nebo nějak prostě dočasně, na hraní ve zkušebně, než by jste pořídili něco na co budete hrát po zbytek života, tak by všem ten levnej tranzistor v pohodě posloužil. A ještě k tomu všemu ty levný tranzistory co maj i malej výkon, hrajou fakt potichu. Sice jsem to nezkoušel face to face, ale obecně se i tvrdí, že lampa stejnýho výkonu hraje víc nahlas než tranzistor. Vlastně jsem snad od randallu nebo od koho viděl tranzistory s výkonem 300w. A mam dojem že na to hrál i dimebag z pantery. Ale tranzistory od randallu jsou zase kapitola sama o sobě. Každopádně se zase budu opakovat a napíšu to sem znova. Radši bych dal 6 tisíc za levnej tranzistorovej half stack, kterej bych stejně potom nahradil profi apcem, než abych dával za něco víc kvalitního o pár peněz navíc. Protože tak jako tak bych oboje nakonec prodal.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já to myslel spíš obecně, protože jsi otevřená malá komba (nebo bedničky) pomalu zatracoval :)

Pokud má někdo 6 tisíc na celý aparát (kombo, nebo hlava + bedna) a chce hrát v kapele, tak je lepší jít na pár týdnu někam na brigádu a pak něco řešit. Za deset tisíc se už dá sehnat použitelné jeté kombo. Pokud chci slušnou hlavu a 212 bednu, tak se prostě pod 20 tisíc nedostanu...

Mladí to ale bohužel namísto nějaké práce většinou řeší nákupem tranďáků nebo digitálních aušusů a pak se diví, že se na zkušebně neslyší, přestože ta jejich nádhera má 150W a ženou to do 412 šmejdo bedny. Na zkoušky bez zvučení musí stačit slušná 30-50W lampa a jeden citlivý dvanáctipalcový reprák. Pokud to nestačí, tak je dobrý se začít psychicky připravovat na tinintus...
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

qwer: Zvladli jsme mnoho zkousek i s 40W modellingem (Roland Cube 40XL) a nejaky s prizvucenym 1W Blackstarem :D

Kazdopadne, byl jsem na zkousce kapele, kde uradovala 120W vytavena bugera a vsecko ostatni (vcetne bicich, cinely trosku slyset byly) bylo skryty pod nanosem hluku. Takze jestli to u nich vypada podobne, tak to lze skoro chapat (Akorat na tu 120W 212 bugeru by potreboval aspon 600W pavouka no.)
Hodně budem někde...
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Jak říká SUK i qwer- když něco 100W není slyšet v kapele, tak problém není ve výkonu, ale v tom, že to nehraje nebo to je idiotsky nagainové a s ekvalizérem do V (třetí možnost je, že to není připojené do zásuvky). Já hrál dva roky v rockové kapele na 6W lampu s 1x12 a kolegyně měla 100W Valvestate - nebyl problém, abych byl slyšet. Ve větších sálech byl spíš naopak problém u kytarovějších písniček s tím Valvestatem (ten ale hraje ještě o poznání líp jak Line6 - který výkonově dosahuje a zvukově nepatrně překonává varnou konvici).

Jo, je fakt, že jsme nikdy nehráli na zkušebně brutálně nahlas, proč taky? Ono nahlas zní všecko strašně dobře, ale až když to zní suprově potichu, tak to teprve šlape. Vymlouvat se na bubeníka řezníka je hloupost, takovej bubeník by měl začít trénovat na svůj nástroj. Občas se nechat unýst a pořádně to vyhulit je určitě fajn, už jen vzhledem k tomu, že je tak potřeba hrát na nezvučených koncertech. Ale utírat si po každé zkoušce krev z uší je fakt pitomost.

Jinak halfstack mám teď a při představě, že bych ho měl v 15, když jsem začínal na kytaru, kdy mi ani na mou první lampu nic mi neznělo, tak jak jsem chtěl, je krajně frustrující. Vzhledem k tomu, že nehraju stadiony mi už i half-stack (alespoň pro mé účely) přijde jako overkill. Zlatá lampová kombíčka.

4x12 není předpoklad dobrýho kytarovýho zvuku a to je obecná pravda, kterou se mi doufám, nikdo nebude snažit vyvrátit.
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 5.01.2017 16:20, celkem upraveno 2 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
innerself

Příspěvek od innerself »

qwer píše:No já to myslel spíš obecně, protože jsi otevřená malá komba (nebo bedničky) pomalu zatracoval :)

Pokud má někdo 6 tisíc na celý aparát (kombo, nebo hlava + bedna) a chce hrát v kapele, tak je lepší jít na pár týdnu někam na brigádu a pak něco řešit. Za deset tisíc se už dá sehnat použitelné jeté kombo. Pokud chci slušnou hlavu a 212 bednu, tak se prostě pod 20 tisíc nedostanu...

Mladí to ale bohužel namísto nějaké práce většinou řeší nákupem tranďáků nebo digitálních aušusů a pak se diví, že se na zkušebně neslyší, přestože ta jejich nádhera má 150W a ženou to do 412 šmejdo bedny. Na zkoušky bez zvučení musí stačit slušná 30-50W lampa a jeden citlivý dvanáctipalcový reprák. Pokud to nestačí, tak je dobrý se začít psychicky připravovat na tinintus...
No tak mě na brigádu nikdo nikdy nedostal :D Radši jsem si za rok a půl našetřil z line 6 spidera rovnou na peavey 5150 :D Makat už teď budu celej život (bohužel :D), takže ty krásný letní prázdniny by mi nikdo nevrátil :D Mám na to názor stejnej jakoby člověk o svojí dovolenou šel makat do další práce :D Nesmyslný :D Takže radši rok a půl aušus než nemít volno a koupit dobrej apec, na kterej bych neměl vlastně ani nějak pořádně čas. Právě to jak jsem měl tenkrát volno o letních prázdninách tak jsem s tim aušusem tranzistorovym nahrál nejvíc a vlastně se vymyslelo i nejvíc songů, protože jsme s bubeníkem skoro bydleli ve zkušebně. Ale tak je to taky o tom jaký má člověk priority.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“