Malá hybridní hlava bez zátěže

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
CNMartin
Kontaktovat uživatele:

Malá hybridní hlava bez zátěže

Příspěvek od CNMartin »

Ahoj,
sháním malé cvičítko na domácí hraní, ideálně malou lampičku, nebo pololampu.

Našel jsem: Orange Micro Terror.

Sám Orange mám a bomba. Jen nevím, jestli je možné hrát pouze se zapojenými sluchátky s odpojenou bednou. Na netu jsem našel, že pokud není headphone jack in use, tak je nutné mít zapojenej reproduktor. Dá se to ověřit i jinak?

Připadně, nějaké návrhy na jiný lampový hlavy bez nutnosti zátěže??

Díky :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.01.2017 8:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název.
Fender Telecaster - Seymour Duncan Hot Rail, Quarter Pounder
Epiphone Dot - ebony
Orange Dual Terror - Orange PPC 412
Fender Squier Chris Aiken PB
Line 6 Spider IV
torst

Re: Malá lampová hlava bez zátěže

Příspěvek od torst »

záleží na konkrétním typu. Ale většinou myslím platí, že při Standby off je vypnutý koncák a preamp šlape, takže se i velká hlava nechá takhle použít.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Čau, přímo to, co píšeš, je v mauálu k Micro Terror. Bohužel, nic víc, nic míň. Schéma, kde by to bylo vidět, jsem taky nenašel. Nicméně, napadlo mě, jak to vyzkoušet. Dala by se udělat jednoduchá umělá zátěž (4 ks 16 Ohm 5W rezistorů z GESu po 4Kč zapojených sérioparalelně -> 8Ohmů), kterou bys připojil k zesilovači a osciloskopem se podíval, jestli tam něco poleze.

Nicméně, pokud ten zesík je tak chytrej, že pozná, že k němu něco připojenýho je, a pustí do toho výkon, nic nezjistíš.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Orange Micro Terror má elektronku jen v předzesilovači a koncový stupeň je s integrovaným obvodem, takže je jedno je-li zátěž připojena nebo ne, v zesilovači se nemá co poškodit (neobsahuje výstupní transformátor). Na výstup si můžeš připojit cokoliv dle libosti když dodržíš minimální impedanci uvedenou u příslušného výstupu. Zkrat výstupu by mohl zničit výkonový integrák (pokud by jej neochránila pojistka). Jinak nic nehrozí.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Přesně tak, jak píše Tube Guru. Ten Micro Terror není vůbec lampový aparát, je to "hybridní" konstrukce s polovodičovým. Titulek tématu je ale zavádějící, není to totiž lampový zesilovač a z našich rad by někdo jiný mohl pochopit, že může strčit sluchátka do svého lampáče (jakože opravdového lampáče) a vše bude OK - nebude.
CNMartin
Kontaktovat uživatele:

Re: Malá hybridní hlava bez zátěže

Příspěvek od CNMartin »

Diky všem za rady, asi do toho půjdu. Z důvodu zavádějícího názvu klidně thread smažte.

Díky moc :-)
Fender Telecaster - Seymour Duncan Hot Rail, Quarter Pounder
Epiphone Dot - ebony
Orange Dual Terror - Orange PPC 412
Fender Squier Chris Aiken PB
Line 6 Spider IV
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

torst píše:záleží na konkrétním typu. Ale většinou myslím platí, že při Standby off je vypnutý koncák a preamp šlape, takže se i velká hlava nechá takhle použít.
Teď v tuhle vteřinu to nemám na čem zkusit, ale to míníš že vytáhnu z preampu lampovky ze sendu signál klidně jinam, na re-amping? Nebo do mixu a do odposlechu akorát, s tím že z bedny z pódia nepojedu, jestli to tak je, jak to chápu. No zajímavý. To sem nikdy nezkusil.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Tube Guru
Odborník

Re: Malá hybridní hlava bez zátěže

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, v režimu standby je předzesilovač funkční jen u několika málo značek zesilovačů (vzpomenu si jen na Matchless). Zatímco většina má režim standby realizován vypnutím anodového napětí pro všechny elektronky a tudíž nefunguje ani preamp.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“