Osazení tremola do hardtail kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Osazení tremola do hardtail kytary

Příspěvek od Banan58 »

Po dlouhé době tu na vás mám zase dotaz. Mám kytaru s hardtail kobylkou (ten Chapman v podpise - takovej výkrad hipshotu na pěti šroubech) a zachtělo se mi ji "zničit" tremolem. Byl by to nejspíš Schaller Floyd Rose. Samozřejmě počítám s tím, že taková změna bude mít dopad na zvuk. Máte někdo zkušenost s takovým zásahem do kytary? Víte který z kytarářů u nás by tohle zvládl? Díky za diskuzi,

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Osazení tremola do hardtail kytary

Příspěvek od hyenik »

Zasah je to netrivialni, nelevny a hlavne nevratny.
Kytarar by to mel zvladnout kazdy.

Ale poridil bych si spis druhou kytaru s tremolem (neporovnatelně jednodušší, bez čekání, víc pruhů víc adidas), nebo prodat Chapmana a poridit si jinou kytaru.
Shrnuto to není úplně šťastná myšlenka, u levné kytary se to nevyplatí a u drahé kytary je to blbost 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

já bych se na takový zásah taky vykašlal
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

hyenik píše:Zasah je to netrivialni, nelevny a hlavne nevratny.
V podstatě si za mě shrnul proč to nedělat. Prodávat jí určitě nebudu a další kytaru, kde by bylo tremolo, co není kus pochromovanýho bláta, si teď dovolit nemůžu. Asi spíš přestanu vymýšlet kraviny :D . Spíš mě zajímalo jestli už ten "zákrok" někdo podstoupil.

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Myslím si, že cena tremola + práce kytaráře vyjde na, než kytary, co výše nahodil hyenik
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pikus to celkem trefil. Kvalitní tremolo + práce může být za 8 tisíc.
Dělal jsem i tremolo do strata, který někdo předtím předělal na Floyd, pak na hardtail s TOM kobylkou a pak s pevnou stratovskou kobylkou. Asi věčně nespokojený klient. Tak aby to nedopadlo podobně.
http://kmensik.rajce.idnes.cz/Fender_Klas/
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ale klobúk dole pane, urobil si to neskutočne oproti tomu čo to bolo na začiatku :roll:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“