NÁHRADNÍ DÍLY

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Re: NÁHRADNÍ DÍLY

Příspěvek od LUBOSH »

Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
José

Příspěvek od José »

Ty Aleximacky jsou blato.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
himself

Příspěvek od himself »

Děkuji za snahu. Ty staré 5x50 podle DIN jsem náhodou taky našel, ale když jsem viděl hlavu s dřážkou, udělalo se mi slabo při vzpomínce na orvané hlavy šroubů před 30 léty :)
Co posílá Lubosh je myslím standard, protože někde uvádějí délku celého vrutu i s hlavou.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Jestli ti vadí drážková hlava, můžeš mít nerez s čočkovou hlavou na křížák, na tom odkazu od Trevora jsou taky
https://www.nerezka.cz/vrut-5-x-50-din-7995-a2
torst

Příspěvek od torst »

Tak už to spusťte! Na co ještě čekáte? Abychom si nakonec nezačali myslet, že nás jen tak lekáte. (S. Janoušek)
himself

Příspěvek od himself »

Díky Kajmane, blbě jsem hledal, objednám to.
Ano Torste, to jsou ty krátké.
himself

Příspěvek od himself »

Pánové, doporučíte mi prosím nějakou headless kobylku? Upřímně řešeno moc nevím, jaké mám hledat parametry. Chci, aby byla laditelná rukou (ne kličkou) a aby šla regulovat menzura a výška. Předpokládám, že kdybych si chtěl hrát i s roztečí strun, jediným řešením jsou separátní kousky.
Díky předem za pomoc.
torst

Příspěvek od torst »

No mám tu čínskou kopii G3T a na ní licenčního Steinbergera i s vibrátem. Výška, menzura laditelná, rozteč ne. Ale která kobyla umí měnit rozteč? Spokojenost, je s tim teda težší práce než u obyč kytary, ale zvykneš si. Nevýhody: Občas se mi vytáhlo omotání struny E1 u válečku, prostě váleček je jen zachycen v čelisti a nedolehá na kov. Řešim navlečeným a dotaženým článkem malé čokolády na vinutí. A občas se struna předřela o ten ostřejší okraj čelisti. Je třeba natočit váleček o 90°, aby struna byl spíš v mezeře čelisti.
Tak už to spusťte! Na co ještě čekáte? Abychom si nakonec nezačali myslet, že nás jen tak lekáte. (S. Janoušek)
himself

Příspěvek od himself »

Bohuzel nevim, co je G3T a nepodarilo se mi to najit
Mel jsem tohle
https://www.amazon.com/String-Headless- ... B075XQKXDW
a byl to kram.
Nakonec jsem vybral tohle
https://www.ebay.com/itm/394381373556?m ... media=COPY
a roztec si urcim pri vyrobe
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

To, co jsi vybral, mám doma též, tedy v chromu. Moc pěkný kousek HW, ale o zkušenosti z provozu se bohužel zatím nepodělím. Headlesska je bohužel až třetí v pořadí aktuálně rozdělených projektů a narozdíl od č. 1 a 2 jsem na ní ještě ani nešáhl.
Má to kuličková ložiska mezi základnou a ladicím válečkem - moc pěkné.
Upevnení segmentů pro uchycení strun na "nehlavě" jedním šroubkem mi přijde trochu subtilní, takže ještě trochu váhám, jestli je vhodné ty elementy mít paralelně s hmatníkem nebo je trochu naklopit podle sklonu strun za nultým pražcem.
Počítám, že mě asi se stavbou předběhneš, takže zkušenosti uvítám.
himself

Příspěvek od himself »

Díky za zprávu, to jsem rád, že jsem nevybral špatně (taky jsem vzal chrom). Chtěl jsem něco podobného najít na českém shopu (abych to měl rychle), ale to se vůbec nepodařilo. Leda nějaké hodně drahé originály.
Co se týká uchycení na nehlavě, rozhodl jsem se nakonec pro něco jako je zde
https://youtu.be/YUX9QllTh1M?t=278
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já jsem chtěl využít variantu, že váleček struny bude na straně kobylky, ale asi je možné mít to i obráceně, protože červík pro zamčení struny je i v kobylkovém kamenu.
Zde je to rozebrané téměř na prvočinitele:
https://kodl258.rajce.idnes.cz/Headless/1572649413
himself

Příspěvek od himself »

Děkuju!
himself

Příspěvek od himself »

Dnes kobylka dorazila. Ta základna se předpokládá, že je zafrézovaná, nebo ne?? Nebo třeba aspoň symbolicky 1mm.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak podle toho, jak budeš mít krk. Když bude dost vysoko nebo zakloněný, není potřeba zafrézovat kobylku.

Nebo myslíš kvůli pevnosti? Aby to nedrželo jen na šroubech, ale opřelo se i o dřevo.
himself

Příspěvek od himself »

Presne tak, radeji bych to zafrezoval kvuli tomu tahu.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já bych to asi neviděl jako úplnou nutnost. Jsou tam dva šrouby na strunu. U hardtail toploader kobylek jsou sice silnější šrouby, ale jen 3-5 ks.
himself

Příspěvek od himself »

Ok, stejne budu delat testovaci prototyp :)
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdravím všechny nadšence :) Potřebuji poradit s takovým spešl problémem, co jsem si vymyslel :D Mám starou kejtru stagg stratocaster. Protože je to první kytara, tak ji nechci vyhazovat, ale rád bych ji trošku upravil. Většinu věcí si zvládnu dohledat, ale jedna se mi opravdu nedaří. Rád bych na ni vyměnil krk za javorový reverzní (left-hand). Tvar klasický stratocaster 21 pražců.

Nemáte někdo potuchy, kde by se dal sehnat? Pokud bych nesehnal, vezmu alespoň normal javor.

PS. případně nevíte, zda bude ladit 22 pražcový krk, když předtím byl 21? Našel jsem, že by to nemělo vadit, ale raději se ptám.
volfi

Příspěvek od volfi »

Takhle jednoduchý to není....
Potřebuješ takový krk, aby byla zachována menzura, jednoduše řečeno musí být stejně dlouhý od nultého pražce ke konci jako původní krk, počet pražců je jedno.
Plus se ti krk musí vejít do kapsy.
Nikdo ti tu pravděpodobně neřekne jakej jinej krk by na stagg mohl pasovat - nech si ho vyrobit, nebo si kup polotovar a uprav si ho.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“