To mě až překvapilo, že by to nemělo pasovat z hlediska menzury, on někdo dělal "jiné" straty?
S rozměrem kapsy souhlas.
NÁHRADNÍ DÍLY
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: NÁHRADNÍ DÍLY
Aby krk "ladil", musím si zkontrolovat vzájemné polohy čtyř bodů - A B C D - na podélné ose kytary (souřadnice X). A = Nulový bod kobylkyfrenk54 píše: ↑16.05.2024 12:39 Zdravím všechny nadšence Potřebuji poradit s takovým spešl problémem, co jsem si vymyslel Mám starou kejtru stagg stratocaster. Protože je to první kytara, tak ji nechci vyhazovat, ale rád bych ji trošku upravil. Většinu věcí si zvládnu dohledat, ale jedna se mi opravdu nedaří. Rád bych na ni vyměnil krk za javorový reverzní (left-hand). Tvar klasický stratocaster 21 pražců.
Nemáte někdo potuchy, kde by se dal sehnat? Pokud bych nesehnal, vezmu alespoň normal javor.
PS. případně nevíte, zda bude ladit 22 pražcový krk, když předtím byl 21? Našel jsem, že by to nemělo vadit, ale raději se ptám.
B = nulový bod ořechu (jeho přední hrana, nebo nultý pražec)
C = čelo patky krku
D = 12, pražec (oktáva, polovina menzury)
Nejdřív změř vzdálenost B__D. Je to 323,9 mm ? To odpovídá B__A, délce STRAT-menzury 647,7 mm.
Vzdálenost D__C záleží na výrobci krku, měla by být 147 mm
Vzdálenost A__C ................. "................... 177 mm
A__D je polovina menzury 323,9 mm
Poloha pražce #21 bude D__#21 = 131,3 mm
Poloha pražce #22 bude D__#21 = 142,1 mm
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Ty krky s 22 pražci jsou většinou dělané s přesahem hmatníku, takže patku mají na stejném místě jako 21-pražcové. Je potřeba dát pozor na výšku krku/hloubku lože v těle, aby ten přesahující hmatník neležel na pickguardu. I to je ale řešitelné. Já jsem třeba vlepoval jasanový plátek na dno lože. Přesahující hmatník byl totiž z pěkně tlustého palisandru.
Tak asi nevíme, co je přesně ten stagg zač. Ale tyhle levní výrobci z let minulých byli schopni všeho. Minimálně jsou v nabídkách různé krky i konverzní, je potřeba vědět jak to funguje. Mám doma takový partcaster, který má 22 pražců, ale je to bez přesahu. Nemám to přesně změřeno, ale jsem si skoro jistej, že kdybych ho dal na Fendera, tak to ladit nebude. Ten krk na partcasteru nebude mít mezi D a C 147mm, ale třeba 152mm.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Jasně, proto píšu "většinou" s přesahem. Já to tak mám na 5 kytarách od partcastera po US Strata. Dokonce tele s krkem z jednoho kusu dřeva (když nepočítám skunk stripe) to taky tak má.
Samozřejmě strat/tele - zakulacená vs. rovná patka krku. Další věc, na kterou je třeba dát bacha
Samozřejmě strat/tele - zakulacená vs. rovná patka krku. Další věc, na kterou je třeba dát bacha
Chtěl bych si vyrobit (nebo upravit starou) 9 strunnou el. kytaru, tedy e - h - g zdvojené. Ale potřeboval bych najít správnou kobylku, je mi jedno jestli to bude TOM, strat atd. Nemáte tip na něco?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň