NÁHRADNÍ DÍLY

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
pain2

Re: NÁHRADNÍ DÍLY

Příspěvek od pain2 »

Zajdi si do těch kytar. Hardware tam mají, který odebírají od Bacha. Na stránkách třeba nemají, ale servisák určitě mít bude a třeba se s ním dohodneš.
kunec

Příspěvek od kunec »

OK

Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj, kamarád se pustil do stavby custom strata... a chce si pořídit krk. Momentálně čeká, jestli se mu někdo neozve na inzerát s nějakým ne úplně šméčko krkem, ale kdyby se nikdo neozval, přemýšlí, jestli vzít spíš krk od Dr. Parts nebo Bacha. Máte někdo zkušenosti? Já mám zkušenosti jen s krky od Bacha a řekl bych, že ujdou (jediný, co vyžadují je, že se musí po čase přepražcovat)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Co třeba ještě Ebay? Jednu dobu jsem přemýšlel o partscasterovi a krků a těl je tam spousta. I po Evropě, byť samozřejmě méně než v USA.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
pain2

Příspěvek od pain2 »

Ty krky u Bacha jsou v pohodě úplně. Co se týče broušení pražců akorát je nutnost hned, zjistíš až po sestavení a seřízení a nebo prostě až bude čas... tedy 5-8 let. Dle času využívání. Přepražcovat to určitě není třeba :D nevím, kde jsi na to došel
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, než jsem koupil na Kufrkastr krk od Josého, tak jsem vážně přemýšlel o krku z Ebay. Třeba na téhle straně jich je dost: http://www.ebay.com/sch/Necks-/41423/i. ... =200&rt=nc asi tak za litr včetně pošty. Jestli ti nevadí čína a měsíc čekání. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Neví někdo náhodou, prosím, kde v Brně sehnat černé krytky na stratovské singly? Prohlídl jsem eshop Kytar a Audioteku, ale krytky tam vůbec nemají. Kdyžtak díky moc. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, když se poohlédneš i mimo Brno, tak tady: http://www.amazon.co.uk/Stratocaster-Si ... B006I0NO9K máš tři za něco přes 200 peněz.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky za nástřel, ale zbytečná komplikace. Posílá je i Macho, našel jsem je i v jiných hudebninách. Jde o to vyřešit to rychle a ideálně bez poštovného. :)
lukyfon
Bandzone: http://bandzone.cz/snapcall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfon »

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli máte někdo zkušenosti s krky z Aleximu. Před pár týdny jsem tam koupil celojavorový krk na telecastera. Pěkná práce za super peníze. Na patce krku zezadu je nápis PRAHA HIGH QUALITY PARTS MADE IN EUROPE. Údajně je to prý z Hořovic, kde to vyrábí v linenci Fendera. Prý z těch dílů pak staví kytary Lee Hooker. Znáte někdo?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nevíte někdo, kde by se dalo sehnat hliníkové tělo na telecaster? Mám teď nazbyt jeden krk, tak přemýšlím, že bych zkusil něco ukutit.
starypard

Příspěvek od starypard »

ajdame, já su starý praktik a diletant, seroucí se bez znalosti věci, do všeho. Proč si to tělo neodlít sám? Přes net si sežeň vhodný matroš na formu (asi nějaký trošku specpísek), z vhodného těla telete si uděláš formu (nemusí být dokonalá, hliník se dobře opracovává), hliník (pokud ti nezáleží na kvalitě) získáš ve šrotu za výkupní cenu (cca 35,- kg?), nějak ho roztavíš (teplota tání je asi 500 - 700°C, dle slitiny), naleješ do formy. Jistě lze slitinu modifikovat přidáním malých množství něčeho jiného a najít si na netu nějaké katalyzátory reakcí a samozřejmě obyčejné, běžné, dostupné antioxidanty (to platí pro všechny tavené kovy, pro letování, sváření atd.) Opracování pak bude běžná truhlařina - vrtání, frézování, broušení ....
José

Příspěvek od José »

Parde občas s tebou lze souhlasit, občas nejde, tohle je ten druhý případ. Otázka: už si někdy lil něco z hliníku ze šroťáku/sběrny? Jak ses zbavil železa? A poslední otázka: co dělá hliník se železem?

Takže jestli tě nebude trápit, že vytvoříš x-fázový intermetilikum Al-Fe a budeš mít kytaru s lomovou houževnatostí mizerný keramiky, jen směle do díla!
Nikomu jinému to nedoporučuju.
G LPJ T DC B BS - L6 HXs - GK 400RB - SD NY 121 (B&C 12HPl64) (:
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, pánové na co jedete? Musí to být jó kvalita podle toho co píšete :roll: .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Moon

Příspěvek od Moon »

Ajdame, už dlouho jsi tu nebyl, ale když ses ozval, stojí to za to!! :) Proč zrovna hliník??? Nebuď troškař a obrať se rovnou na zvonaře, ať to odlije. Sice to neuzvedneš, ale bude to alespoň hrát :idea:
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Lindy Fralin p.u.-------------- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/ Bare Knuckle 58 p.u.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Kovové kytary nejsou zas až taková haluz. V Česku je dělá třeba Miles guitars v zahraničí je asi nejznámější James Trussart. Fender dokonce kdysi udělal nějakou hliníkovou řadu v rámci Custom shopu. Každopádně se zdá, že sehnat samotné tělo je asi nemožný, ani číňani to zatim nevyrábí. Asi jediná možnost je si to nechat vyřezat někde na CNC, což dělat nehodlám.
himself

Příspěvek od himself »

Dokončuji telecaster se silnějším tělem a potřeboval bych tím pádem delší vruty na přišroubování krku (cca 48mm). S údivem zjišťuji, že není tak snadné něco sehnat (s odpovídající hlavou). Nemáte někdo nějaké tipy?
jastud

Příspěvek od jastud »

himself: nevím jaký je průměr vrutu, šestka? https://www.haspl.cz/spojovaci-material ... -hlavou/1/

Taky se dá vzít padesátka a zbrousit na těch 48mm

jinak pokud nepořídíš u hašpla tak asi nikde :-D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

kdysi jsem taky někde kupoval, už ani nevím pro jakou kytaru. Ty správné průměry a délky se seženou. Asi ne půlkulatou hlavu, spíš zapuštěnou, aby padla do Neckplate. A pak bych zkusil vruty s dříkem a závitem až cca od 1/2. Vrut se má přitáhnout krk, tělem jen prochází.
We are the Champions!
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“