kytara z aliexpressu
Pravidla fóra
Re: kytara z aliexpressu
Jestli kytaru chceš, tak ji prostě kup a palce neřeš. Každý obchodník dělí délku (metrickou) jinou hodnotou (2,54 plus mínus autobus) a tak každému vyjde jiná hodnota v palcích ale vem jed na to, že budou všechny stejné. Nevím na kolik je v Číně zažitý anglický měrový systém, bude to spíš špatný přepočet. Někteří navíc velikost neuvádí vůbec.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
-
Proč nepoložiš tuhle otázku prodávajícímu na Ali???kissakmira píše: ↑4.12.2018 17:51 Zdravím Vás kluci, a mám dotaz: někde nabízejí les paulku 38 -39 a 40 palců, a nikde jsem se nedočetl proč ... všechny mají 22 pražců...kde je chyba? nebo od kud to měří? není to tělo? a nebo je čína tak veliká že palec je na jedné straně země jiný rozměr a na druhé taky? nerozumím tomu. chci si jednu koupit, ale nechci udělat blbost. Díky za rady. Mirek
Je to jeden mail.
torst: je*zis ne,
ten příběh je, ze ZADNA kopie ricka (a uz vubec ne cinska) nehraje jako rick
stejne jako ta houslova mccartneyho basa
ten příběh je, ze ZADNA kopie ricka (a uz vubec ne cinska) nehraje jako rick
stejne jako ta houslova mccartneyho basa
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- kissakmira
džetro píše: ↑5.12.2018 19:07 Doufám že zájemce o koupi z Alliexpresu počítá že k ceně kytary tady zaplatí 21% DPH a to i z dopravy (pojem free shipping pro celníky neexistuje takže napočtou cenu za dopravu běžnou u nás) 3% cla (jen z ceny výrobku) poplatek za vyřízení celních formalit cca 300,- Kč Počítat snad všichni umí a to nemluvím o možných problémech s dovozem vzácných dřev (palisandr třeba) takže bych do toho nešel. Uvažoval jsem o rezofonice ale cenově mi to vyšlo tak na 16 tisíc Kč a to už koupím z anglického ebaye bez celních šaškáren.
- kissakmira
Na to jsem se neptal
jo, kamarád clo platil. Jinak souhlas s ostatními - Chibson bude 98% kopií originálu, tam bych se neobával a na palce bych kašlal. Jediný co mi občas vadí, je ta delší, vizuálně disproporční hlava (nebo menší rozestup mechanik). A u SGček posunuté rozmístění potů. To už vůbec nechápu.
Tak už to spusťte! Na co ještě čekáte? Abychom si nakonec nezačali myslet, že nás jen tak lekáte. (S. Janoušek)
Tak se konečně spokoj s odpovědí, abys žádné míry neřešil, budou na 99,9% standardní, anebo si to vykomunikoval s prodejcem. Tady ti bohužel nikdo jinou zasvěcenější radu dát nemůže. Odchylky od originálu u čínských kopií bývají, třeba v rozmístění potenciometrů, občas jim něco ujede, např. bridge nebo stop bar můžou mít jiný úhel než originál, může to být i na první pohled viditelné. S tím se dál většinou co do funkčnosti žít, ale pokud by ti to vadilo, může být problém. Nevím, jak by se v případě dražší věci řešila reklamace, já na Ali zatím řešil jen prkotinu za 20$, prachy jsem dostal celé zpět bez nutnosti zasílat věc zpátky, ale tady by se asi cukali a požadovali to, jinak by dali asi jen nějakou slevu. Mě to konečně taky stálo dost úsilí, s prodejcem dohoda selhala, tak to muselo jít přes dispute. Tam byl zase problém nahrát na jejich server důkazní video, podařilo se až po několika pokusech … A té korespondence - umíš dobře anglicky? Tyhle úlety se stanou i např. u kytar Harley Benton od Thomanna, ale tam je ta komunikace a příp. reklamace bez problémů, poštovné zpět neplatíš.
Pokud to vše chceš risknout, jdi do toho, nesprávná menzura bude to nejmenší riziko, které tě může potkat.
Edit: Torst mě předběhl. Ty poty mohou být posunuté i u LP, však na tom videu taky trochu jsou ...
Pokud to vše chceš risknout, jdi do toho, nesprávná menzura bude to nejmenší riziko, které tě může potkat.
Edit: Torst mě předběhl. Ty poty mohou být posunuté i u LP, však na tom videu taky trochu jsou ...
- kissakmira
Torst Fořt Stanley67 Díky moc. hezký den, nějak mě to skáče ani nevím kam jsem všude napsal... tak aspoň takhle.
HF momentálně čelí útoku proruských hackerů, kteří se rozhodli zmanipulovat diskusi o Chibsonech !!
Tak už to spusťte! Na co ještě čekáte? Abychom si nakonec nezačali myslet, že nás jen tak lekáte. (S. Janoušek)
- kissakmira
Tak to bylo jasný hned od začátku přece ne? Když si chci koupit chipsnu z Číny .. jsem totiž Putinův agent...špatně placený ještě k tomu.
Kuwa,mám to samý,jen jsem dal 10x víc,nejsem blbej?
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA, BOSS GX 100, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA, BOSS GX 100, sound KV2 Audio,
-
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
- Kontaktovat uživatele:
Teda tohle už je trochu za hranou. Udělat kopii s autentickým logem osobně nepovažuji za šťastné, ale okopírovat to i s tím štítkem Made In USA, to už je opravdu moc.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Ale tak to přece mají všechny Chibsony. Je vidět, že se v tom tématu moc nepohybuješ. Takže neautorizované, resp. spíše pirátské použití loga pouze nepovažuješ za šťastné, ale Made in USA tě zvedá ze židle? Přece tam nebudou dávat Made in PRC ...
ještě to nemají promáklé. K originálům se přikládají takové ty všelijaké certifikáty pravosti. Ty okopírovat, to už by byla brnkačka.
Dej pak vědět, jak jsi dopadl. A třeba pls pro porovnání nějakou fotku.
Přiznám se vám, kolegové, k něčemu hroznému - před třemi lety jsem si objednal kytaru z Alíku Chtěl jsem zoufale vyzkoušet ten tolik vychvalovaný a zatracovaný scalloped krk, jenže v té době byla Malmsteenova kytara v obchodech za bratru 60 tisíc, považte... Tak jsem nejprve zkontroloval, zda nám doma nějaké ty prostředky nepřebývají, a jelikož se zázraky nedějí, tak jsem vygooglil nejlevnějšího goldtop strata s ondulovaným krkem za poctivých 158 USD a jal se čekat.
A jednoho dne z dalekého východu skutečně přispěchal Chender Stratocaster. Po náročném boji s polystyrénovou krabicí, do které jsem neměl jak se dostat, protože snad byla vyfouknuta přímo kolem kytary do formy jednolitého monobloku a nezbývalo než se pomodlit a prořezat se přímo skrz ni, se vynořila zlatá kráska se scalloped hmatníkem á la Malmsteen, dokonce s podpisem mistra samotného. Nedočkavě jsem prstíky přeběhl po strunách a už jsem běžel hledat náplast – normálně jsem se o ostré hrany pražců pořezal… Takže hraní jsem pěkně odložil, přitáhl box s nářadím, pájku a akušroubovák a po víkendovém broušení, tmelení a dolepování pražců, přehazování snímačů a seřizování jsem konečně mohl říct, že jsem vcelku spokojený. Kytara hrála - sice ne moc univerzálně, ale zato celkem dobře v tom, co dělat má, tedy rychlé běhy a superhluboké bendingy v sólech. Řemeslné zpracování bylo opravdu dost hrozné – od devatenáctého pražce nahoru se děly neuvěřitelné věci, Číňánek se v tu dobu musel posilnit něčím hodně zásadním a laškovně tam nabouchal pražce ve vzájemně se protínajících rovinách (spíš dolinách). Takže kladívko, pilníky a pořádný levelling. Taky po sundání pickguardu jsem nevěřil svým očím, to snad někdo sekal sekerou, ale truss rod fungoval, mechaniky držely ladění, kobylka se taky hned nerozpadla, no, za těch 158 USD (plus clo nějakých 20%) to asi stálo. Nevím, z jakého materiálu bylo tělo, asi z balzy , ale zvuk byl už nasucho silný, rozhodně tedy ne cinkavý, avšak na heavy zkreslení byl přímo skvělý, kytara krásně přecházela do vazby a nebyla ukňouraná. Krk vykazoval vysoký stupeň polenozity, to však asi patří k věci, nevím, k porovnání s originálem jsem se nikdy nedostal Po řemeslných úpravách byl krk dostatečně bezpečný a pohodlný, ale chtělo to zvyk. Kdybych hrál jenom na tuhle kytaru, tak s tím nemám vůbec problém, avšak přechody na tenčí ploché krky mě pak zlobily, takže šla holka po roce do světa, jak už je u mne zvykem - oservisovaná, za menší peníz než jsem jí koupil a navíc s kufrem. Abych na ní však mohl hrát trvale, musel bych vyscallopovat všechny svoje ostatní kytary (což tak docela dost lidí dělá, viz Henry Tóth), a na to jsem jaksi neměl to srdce... Tady je kdyžtak krásné video pro inspiraci: https://www.youtube.com/watch?v=msa26yDYafc
Kdybych to měl shrnout, tak si myslím, že asi lepší cestou, jak si podobnou kytaru vyzkoušet, je koupit si levného bazarového Squiera, nebo třeba nějaký nový základní Harley Benton, a krk si vyscallopovat sám nebo si ho nechat upravit u kytaráře či kamaráda šikuly. Budete mít záruku alespoň elementární řemeslné kvality. Na druhou stranu, pokud jste sami bastlíři a nebojíte se trocha toho samodomo, pak vám může zvuk některé kytary z nevyzpytatelného rychlerostoucího proutí zpoza schanghajské manufaktury klidně učarovat. A tak pro opravdu tvrdé povahy přikládám i zvukovou ukázku – točil jsem to na telefon a pak přidal v PC nějaké ty simulace, takže se předem omlouvám za (ne)kvalitu...
A jednoho dne z dalekého východu skutečně přispěchal Chender Stratocaster. Po náročném boji s polystyrénovou krabicí, do které jsem neměl jak se dostat, protože snad byla vyfouknuta přímo kolem kytary do formy jednolitého monobloku a nezbývalo než se pomodlit a prořezat se přímo skrz ni, se vynořila zlatá kráska se scalloped hmatníkem á la Malmsteen, dokonce s podpisem mistra samotného. Nedočkavě jsem prstíky přeběhl po strunách a už jsem běžel hledat náplast – normálně jsem se o ostré hrany pražců pořezal… Takže hraní jsem pěkně odložil, přitáhl box s nářadím, pájku a akušroubovák a po víkendovém broušení, tmelení a dolepování pražců, přehazování snímačů a seřizování jsem konečně mohl říct, že jsem vcelku spokojený. Kytara hrála - sice ne moc univerzálně, ale zato celkem dobře v tom, co dělat má, tedy rychlé běhy a superhluboké bendingy v sólech. Řemeslné zpracování bylo opravdu dost hrozné – od devatenáctého pražce nahoru se děly neuvěřitelné věci, Číňánek se v tu dobu musel posilnit něčím hodně zásadním a laškovně tam nabouchal pražce ve vzájemně se protínajících rovinách (spíš dolinách). Takže kladívko, pilníky a pořádný levelling. Taky po sundání pickguardu jsem nevěřil svým očím, to snad někdo sekal sekerou, ale truss rod fungoval, mechaniky držely ladění, kobylka se taky hned nerozpadla, no, za těch 158 USD (plus clo nějakých 20%) to asi stálo. Nevím, z jakého materiálu bylo tělo, asi z balzy , ale zvuk byl už nasucho silný, rozhodně tedy ne cinkavý, avšak na heavy zkreslení byl přímo skvělý, kytara krásně přecházela do vazby a nebyla ukňouraná. Krk vykazoval vysoký stupeň polenozity, to však asi patří k věci, nevím, k porovnání s originálem jsem se nikdy nedostal Po řemeslných úpravách byl krk dostatečně bezpečný a pohodlný, ale chtělo to zvyk. Kdybych hrál jenom na tuhle kytaru, tak s tím nemám vůbec problém, avšak přechody na tenčí ploché krky mě pak zlobily, takže šla holka po roce do světa, jak už je u mne zvykem - oservisovaná, za menší peníz než jsem jí koupil a navíc s kufrem. Abych na ní však mohl hrát trvale, musel bych vyscallopovat všechny svoje ostatní kytary (což tak docela dost lidí dělá, viz Henry Tóth), a na to jsem jaksi neměl to srdce... Tady je kdyžtak krásné video pro inspiraci: https://www.youtube.com/watch?v=msa26yDYafc
Kdybych to měl shrnout, tak si myslím, že asi lepší cestou, jak si podobnou kytaru vyzkoušet, je koupit si levného bazarového Squiera, nebo třeba nějaký nový základní Harley Benton, a krk si vyscallopovat sám nebo si ho nechat upravit u kytaráře či kamaráda šikuly. Budete mít záruku alespoň elementární řemeslné kvality. Na druhou stranu, pokud jste sami bastlíři a nebojíte se trocha toho samodomo, pak vám může zvuk některé kytary z nevyzpytatelného rychlerostoucího proutí zpoza schanghajské manufaktury klidně učarovat. A tak pro opravdu tvrdé povahy přikládám i zvukovou ukázku – točil jsem to na telefon a pak přidal v PC nějaké ty simulace, takže se předem omlouvám za (ne)kvalitu...
Možná s křížem po pohřbu...kissakmira píše: ↑4.12.2018 17:51 ...nebo je čína tak veliká že palec je na jedné straně země jiný rozměr a na druhé taky?
Čínský palec (cchun) má délku 3,33 cm.
V Hongkongu má palec délku 3,715 cm. To jsou dnešní (moderní) rozměry čínského palce.
V historii Číny ale měřil palec od 2,304 cm do 3,715 cm.
Takže si vyber (nebo pošli soudruhům dotaz) a přepočitej si to tak, aby ti to vždycky vyšlo.
A pokud tu kytaru vyráběl instalatér nebo plynař, tak pro něj platí palec (coul) = 33,249 mm
https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID216906/
pěkná alíkovka. cena lehce absurdní.
pěkná alíkovka. cena lehce absurdní.
Ale ty struny v balíčku jsou originál Gibson.
Pokud tam neuvede, jestli se jedná o licencovanou kopii a kdo jí vyrobil, tak se jedná o plagiát stejně jako v případě obšlehnutý diplomky. A jako takovou kytaru bych rozhodně neinzeroval a nechlubil se světu.
Pokud tam neuvede, jestli se jedná o licencovanou kopii a kdo jí vyrobil, tak se jedná o plagiát stejně jako v případě obšlehnutý diplomky. A jako takovou kytaru bych rozhodně neinzeroval a nechlubil se světu.