kytara z aliexpressu

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Čavli

Re: kytara z aliexpressu

Příspěvek od Čavli »

Kvalita je o ceně, a dělat fejky má smysl, když to vyrobíš za zlomek ceny.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
torst

Příspěvek od torst »

affordano píše: 31.05.2024 6:26 Zvukově jsou oba číňani v pohodě, doublecut má skoro dvakrát tenčí tělo, zvuk je tedy logicky jasnější a nemá tak probarvené basy, ale zjistil jsem, že na pódiu mi to vlastně vyhovuje, máme v kapele tři kytary, zvuk se krásně prosazuje a gibsoňácký charakter tam je.
Včera jsem zas porovnával s US Std. a u mě totéž. Tělo tenčí asi o 4 mm, ale rozdíl ve váze podstatnej, na rozdíl od podílu basové složky, kde je rozdíl také podstatnej. Prostě ta Čína má mírný "low cut". Což v reálu nemusí být na škodu.
Bolševik metalu nepřál, o to víc jsme se v něm snažili. (Aleš Brichta, 2025)
affordano

Příspěvek od affordano »

Hodně záleží na seřízení kytary, volbě typu snímačů, nastavení jejich výšky, nastavení aparátu....Taky používám wraparound strun kolem struníku pro plnější zvuk, dá se s tím lowcutem pracovat. Důležité je, že vzájemný zvukový poměr B a N snímače sedí, a taky, že charakter zvuku je lespaulovitě uvěřitelný, zbytek se dá dohnat ekvalizací. Mám za sebou páteční i sobotní hraní na ten doublecut, hraje to dobře (líp než já), je to lehké, pevné, nerozlaďuje se to (rozdíly v počasí byly extrémní, obojí hraní venku). Struny nepraskají, popravdě, mě na LP nikdy nepraskaly, pokud jsou kameny a drážky na nuláku v pořádku a nepoužívá se extrémní úhel zalomení strun za kobylou, tak nevím proč by měly praskat.... a to nemám úhoz trsátkem kdovíjak citlivý.
torst

Příspěvek od torst »

Mě ten systém strun přes struník vadí. Jednak to není originální řešení, pak to ten struník kroucením vyvrací. Pravda je, že mi na LP struny praskají. A dokonce i včera na kobyle s rollerama.
volfi

Příspěvek od volfi »

Já si teda opravdu nemyslím, že by struny praskaly kvůli kamenům nebo úhlu. Řekl bych, že je spíš rozežere bordel z rukou. Běžně mi praskaly struny na všech kytarách a nejčastěji opletený E nebo A. Od doby, co struny čistím po každé zkoušce a používám elixíry můžu mít na aktivně hrané kytaře klidně půl roku.
Pouze na Ibanez S420 se mi prodřely kameny, vznikl velký otřep a tam to praskání bylo opravdu znatelné, např. každé 3 týdny.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

S rollerama na tune-o-matic jsem jeden čas dost experimentoval. Na jedné z kytar jsem si je i nechal. Vadí mi, že ubírají dost velkou část sustainu.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
affordano

Příspěvek od affordano »

HoSl píše: 31.05.2024 7:53 Teda mně tam asi nejvíc vadí ten nápis Gibson. Pokud bych chtěl nějakou levnější kytaru na kšefty, šel bych do levnější řady originálu na bazaru (Faded, Tribute, Special) ......... Za stejné peníze, co stojí fake + upgrade, dostanu hotovou kytaru a originál.

Ještě k tomuto - etickou otázku loga jsem nakonec vyřešil tak, že na koncertech mám po celou dobu přes logo klipovou ladičku, nikoho tím snad neurážím a pokud bych chtěl, tak se logem můžu pokochat až doma... na to mám ale spíš ten originál :) . Jinak ty zmiňované levné Gibsony by samozřejmě na stage hraní šly dobře, pořád mi to ale vychází minimálně 3x dráž než kytara z Ali vytuněná snímači a mechanikami, kterých mám doma v šuplíku stejně hromadu, to jen pro vyjasnění konkrétní mojí situace. No a pak je tu samozřejmě ten faktor věčného objevování, zkoumání co kdyby to náhodou hrálo super, radost z bastlení a posouvání nástroje na vyšší úroveň :) .

volfi píše: 3.06.2024 10:56 Já si teda opravdu nemyslím, že by struny praskaly kvůli kamenům nebo úhlu. Řekl bych, že je spíš rozežere bordel z rukou............

Ty jo, to si neumím představit, jak dlouho by tam struny musely být natažené, aby příčina praskání byla právě tohle. Moje zkušenost - hadr a WD po každém hraní a měnit struny v rozumných intervalech, to je investice, která se podle mne určitě vyplatí. Vždyť pokud už jsou struny v takhle dezolátním stavu, tak ani intonace a atak nemůžou být pro hráče uspokojující, natož inspirující... :shock:

torst píše: 3.06.2024 8:57 Mě ten systém strun přes struník vadí. Jednak to není originální řešení, pak to ten struník kroucením vyvrací...

Jo, asi při ovinutí struníku není ten tah optimálně v ose, ale myslím si, že žádné vyvrácení reálně nehrozí, ty pivoty se v určitém momentu šprajcnou a myslím, že není síly, která by je uvolnila. Můj osobní pocit při hraní s wraparound je, že se struny lépe vytahují, je tam v poslední fázi bendingu takový příjemný smyk, zároveň mi zvuk přijde o dost plnější - asi fakt Bonamassa ví co dělá... Já si snad budu muset pořídit kovové nebo kamenné trsátko, aby mi ty struny začly konečně praskat. Jakou máš tloušťku strun? Kameny/rolny máš určitě pečlivě zabroušené, tak já už nevím. Zkus jiné struny, používám hybridy 10-52, třeba Ernie Ball Heavy Bottom... Elixíry jsou samozřejmě super, mám je na akustice, ale tam tolik nebenduju - u elektriky mi vadí ta jejich klouzavost/těkavost...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

affordano píše: 3.06.2024 13:22
HoSl píše: 31.05.2024 7:53 Teda mně tam asi nejvíc vadí ten nápis Gibson. Pokud bych chtěl nějakou levnější kytaru na kšefty, šel bych do levnější řady originálu na bazaru (Faded, Tribute, Special) ......... Za stejné peníze, co stojí fake + upgrade, dostanu hotovou kytaru a originál.

Ještě k tomuto - etickou otázku loga jsem nakonec vyřešil tak, že na koncertech mám po celou dobu přes logo klipovou ladičku, nikoho tím snad neurážím a pokud bych chtěl, tak se logem můžu pokochat až doma... na to mám ale spíš ten originál :) . Jinak ty zmiňované levné Gibsony by samozřejmě na stage hraní šly dobře, pořád mi to ale vychází minimálně 3x dráž než kytara z Ali vytuněná snímači a mechanikami, kterých mám doma v šuplíku stejně hromadu, to jen pro vyjasnění konkrétní mojí situace. No a pak je tu samozřejmě ten faktor věčného objevování, zkoumání co kdyby to náhodou hrálo super, radost z bastlení a posouvání nástroje na vyšší úroveň :) .
No ono by mi to vadilo na mém nástroji, ostatní ať si dělají, co chtějí. Tak to bylo míněno. Jinak Adi žiju v minulosti, ty ceny šly nahoru a opravdu není moc co brát. Aktuálně jeden speciál a jedno studio Faded za 25tis. Tak to potom jo...I když teda Epiphone...🤔
torst

Příspěvek od torst »

Hraju na Addarka .10 - .46. Praskají mi hlavně E1 a H, taky občas D. Někdy si dám jako E1 .11 nebo Hčko. Struny teda moc nečistim a kameny nezabrušuji. U rollerů žádné zhoršení neslyším, na kratší sustein si většinou stěžují interpeti arpeggií v řádu milisekund. :-J
Logo na Čínském Gibsonu mi nevadí. Proč? Koupil jsem legálně, Aliexpress legálně prodává, kdo pozná, že to není origoš? Naopak se cítím jako king okresního ražení !
Pokud jde o cenové aspekty, myslím, že G LP Tribute nebo LPJ je cenově přijatelná varianta Standardu. A pokud je i to drahý, pak buď Epi nebo ješté lépe Vintage. Jednu Vintage mám a je to opravdu na úrovni originálu (i váhou !).
https://hudebnibazar.cz/epiphone-les-pa ... /ID595671/
https://hudebnibazar.cz/les-paul-vintag ... /ID587851/
HoSl

Příspěvek od HoSl »

torst píše: 3.06.2024 15:00 Hraju na Addarka .10 - .46. Praskají mi hlavně E1 a H, taky občas D. Někdy si dám jako E1 .11 nebo Hčko. Struny teda moc nečistim a kameny nezabrušuji. U rollerů žádné zhoršení neslyším, na kratší sustein si většinou stěžují interpeti arpeggií v řádu milisekund. :-J
Logo na Čínském Gibsonu mi nevadí. Proč? Koupil jsem legálně, Aliexpress legálně prodává, kdo pozná, že to není origoš? Naopak se cítím jako king okresního ražení !
Pokud jde o cenové aspekty, myslím, že G LP Tribute nebo LPJ je cenově přijatelná varianta Standardu. A pokud je i to drahý, pak buď Epi nebo ješté lépe Vintage. Jednu Vintage mám a je to opravdu na úrovni originálu (i váhou !).
https://hudebnibazar.cz/epiphone-les-pa ... /ID595671/
https://hudebnibazar.cz/les-paul-vintag ... /ID587851/
Jo, každej podle svýho. 😃
Dřív mi ty struny praskaly jak o závod, to byly 10/46. Kytara Vintage. Praskalo to zásadně na kamenech.
Tehdy jsem četl takovéty ustálené (ne)pravdy, že prostě tuneomatic kobylka je spojena s praskáním strun, tak jsem tomu věřil a zkoušel jít na jedenáctky. 😃 Levačce se to nelibilo. No dneska hraju na 9/46 a jak jsem psal výše, pohoda.
affordano

Příspěvek od affordano »

Tak má asi zbytek světa silnější úder pravačkou než já, to je dost dobře možné :D .
Jinak já nemám ty dva chibsony proto, abych si něco dokazoval, ale protože se mi dost líbí a splňují přesně to, co jsem pro daný účel potřeboval a jiné alternativy to z různého důvodu nenaplnily. Jejich koupě byla vítězstvím rozumu. Asi bych o nich ani nepsal, ale když už se tu to vlákno znovuobjevilo, třeba mají tyhle informace pro někoho určitou cenu, taky si tu rád čtu a vzdělávám se :D ... Toho Tak Matsumoko (nebo DC) jsem si chtěl původně pořídit od Epiphonu, občas se ještě někde vynoří, ale za jakou cenu... Je to divné, ale podle mého ucha ty chibsony hrají lépe než Epi a Vintage, které jsem obojí v několika inkarnacích také měl - nemají takový ten zvukový limit. Možná je to tím, že mají krky z jednoho kusu, long tenon, že jsou z vhodnějšího dřeva, čert ví, ale zrovna tyhle dva kousky hrajou po úpravách fakt docela dobře. Poměr cena/kvalita u levných Gibsonů dnes není nic moc, myslím. Nechci tu rozhodně podporovat čínskou kopírku, sám z toho loga mám taky rozporuplný pocit (i když na ty kytary prostě designově patří), ale jak bylo řečeno, nástroje jsem koupil legálně a státu daň odvedl. Navíc, kdo si přečetl Etzlera, tak ví, že každá možnost výdělku, kterou obyčejnému Číňanovi umožníme, mu hodně, hodně pomůže...
torst

Příspěvek od torst »

docela se zastanu těch levných Gibsonů. mám SGJ a je to prostě surovej Gibson, přímočarej profi zvuk. No a pak LP Special 2HB a to je prostě naprostej skorovítěz (po čínské Hadlessce!). Zválcuje i Standarda tím, že sice tolik nebasuje, ale má to středové, plnotučné maso, bluesovou zpívavost, dřevěnost. Ale to už uhybám z tématu Ali !
HoSl

Příspěvek od HoSl »

torst píše: 3.06.2024 16:34 docela se zastanu těch levných Gibsonů. mám SGJ a je to prostě surovej Gibson, přímočarej profi zvuk. No a pak LP Special 2HB a to je prostě naprostej skorovítěz (po čínské Hadlessce!). Zválcuje i Standarda tím, že sice tolik nebasuje, ale má to středové, plnotučné maso, bluesovou zpívavost, dřevěnost. Ale to už uhybám z tématu Ali !
Jo, to jsem měl původně na mysli, tyhle lowend edice originálu. Svýho času to šlo na bazarech za nesmyslné peníze.
affordano

Příspěvek od affordano »

No jo, ale i to SGJ máš dneska za bratru 800 Eur, to jsme někde jinde... Pokud bych chtěl jedinou dobrou kytaru za tyhle peníze, tak ho možná volím taky, já chtěl něco v řádu 3x levnějším na pokusy, protože jsem vůbec netušil, jestli mi ten koncept jako takový bude vyhovovat. A na pouhý experiment je 800-1000 Eur pořád dost... viz: https://reverb.com/en-cz/item/82118451- ... 2014-05-13
Pro srovnání ta moje, už ji nemají...
tak matsumoko clone.jpg
torst

Příspěvek od torst »

Já tu SGJ koupil před lety na Aukru za legrační peníze ! To jsou nějaké vlny, dnes jí vidím za víc jak 2x tolik.
https://hudebnibazar.cz/prodam-gibson-l ... /ID575964/
Tady je jedna "double cutaway", ale tvůj model je víc styl "PRS".
affordano

Příspěvek od affordano »

Jo, o tomhle DC dlouho vím a slintám nad ním, ale... Možná se jednou rozhodnu to svoje Studio prodat a místo ní si pořídit tuhle, uvidím... PRS je něco úplně jiného, menzura, pocit ze hry, tón, image, nic pro mě, zatím... Nikdy neříkej nikdy, já vím :lol:.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Nějak jsem tu nezaznamenal, že by se někdo pozastavil nad rozdílným povedením spoje krku s tělem. U toho Chibsonu je spoj nesymetricky k ose krku. Na té Torstově fotce několik stran zpět je to vidět. Originál, pokud vím, to má symetricky.
affordano

Příspěvek od affordano »

Máš pravdu, čep je veden asymetricky směrem k basové straně krku, už jsem to ale tuším viděl i v nějakém YT videu, kde vyměňovali zlomený krk u Epi LP Custom, asi to není jen specialita Chibsonů - že by snadnější montáž? Až budu měnit struny, kouknu jak to mám u těch svých kytar. Zajímavě to má řešené můj Harley Benton SG:
HB SG čep.jpg
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Taky si myslím, že tahle odlišnost je kvůli jednoduššímu spasování. Je tam méně ploch, které je potřeba řešit. Je otázka, jestli to má nějaký vliv na zvuk, pevnost spoje atd. U té pevnosti spoje bych spíš viděl jako výhodnější to čínské řešení.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

O dvě stránky výš jsem dával odkaz na originál Gibsona:
https://www.atbguitars.com/1965-gibson- ... gallery-48
Prostě je to lajdácky uříznuté. Požadavek byl asi, aby tam byla vůle a dobře se to napasovalo, tzn. zkrátit a srazit hrany. Jak precizně asi není důležité.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“