Jsem krátce vlastníkem kláves iRig Keys 37 od IK Multimedia.
https://www.ikmultimedia.com/products/irigkeys37/
Klávesy jsem si koupil proto, abych mohl doma realizovat vlastní nápady. Stylově se zajímám hlavně o klasický funk částečně s příměsí jazzu, latiny, disco.
Způsob realizace:
Mám zkušenosti s DAWem Sony Acid Pro 7, takže v něm dělám vše.
Mám obrovskou banku samplů pro bicí a také nějaké loopy, basu si nahrávám přes kombo spojené s PC přes Line IN a výsledek se mi zdá slušný.
Zatím se učím zvuk ladit a mixovat, k masteringu jsem se ještě úplně nedostal.
Co se týče dalších nástrojů, jako jsou klávesové zvuky, synťákové zvuky, zvuky kytar, zvuky smyčců, žesťů, atd, tak ty právě tvořím přes ty výše zmíněné MIDI klávesy. Připájí se přes USB rozhraní.
Při spojení k Sony Acid Pro 7 ty klávesy dostanou k dispozici rejstřík zvuků, které ale dle mého nejsou zrovna moc autentické. Vůbec nevím, zda v tomto ohledu záleží na bitové hloubce zvuku a jestli by se to nějak vylepšilo, mít lepší zvukovku nebo nějaký převodník. Tak prosím o radu, jestli na tom záleží a dalo by se to tím vylepšit.
Nicméně nainstaloval jsem si a zaktivnil jsem si soft Sample Tank 3, který je (jestli jsem správně pochopil) zvukovým generátorem. Výsledky s tímto programem jsou excelentní. Jenže zvuků je v základu jen pár desítek a ty další zvuky (samply) se kupují, načež výrobce nabízí zvukové packy za 80€, které podle mého nenabízí vše, co hledám.
Prosím, má někdo z vás řešení pro mě? Nějaký jiný zvukový generátor s lepší zvukovou bankou, nebo vyloženě jiné řešení rejstříku zvuků na PC?
Moc díky předem a díky za pochopení, že jsem v tomto tématu nováček a ptám se možná dost lajcky.
Nezajímají mě tuny teorie, potřebuji pouze vyřešit ty zvuky.
MIDI nepotřebuji nutně zaznamenávat i v notách, stačí mi nahrát ten zvuk in real time.