nefunkční Bugera 333xl

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Lukas52

nefunkční Bugera 333xl

Příspěvek od Lukas52 »

vlastní zesilovač bugera 333xl, zesilovač mi dříve fungoval normálně, ale před pár dny, jsem ho zapnul a funguje už jen clean kanál, chuch a lead kanál jsou velice zeslebené a vůbec je nelze slyšet. Po rozebrání tohoto zesilovače není vidět žádné viditelné požkození, všechy pojistky a součástky vypadají ok. zkoušel jsem prohodit i lampy, ale furt je to stejné. Prosím o radu kde může být problém.
Trevor
Odborník

Re: nefunkční Bugera 333xl

Příspěvek od Trevor »

Muze byt spatny kontakt,to chce merit,zvuk se do cesty naindukuje,takze ho slysis..

Dyztak sem dej aktivni link na schema jestli je dostupne..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

to by tomu pravděpodobně odpovídalo, ale zatím jsem nešal žádný špatný kontakt
tady odkaz: https://www.amprepairparts.com/schematics.htm
stačí kliknout na bugera 333xl a stáhne se ti zip se všemi schématy
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

seš si jistý že relátka převádí a přepínají jak mají?

tam někde by měl být problém
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, schema je tady: :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

relátky by měly být v poho teď jsem je proměřoval
při Clean kanálu je sepnuté RL3 a RL5, při Crunch žádné a při lead RL1 a RL2
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

zeptam se blbě možná,ale měřij jsi ohmmetrem přechod kontaktů, nebo voltmetrem napětí na cívkách
Dotazy prosím do SZ
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zkreslený zvuk je zkreslený, jen je strašně potichu? Potenciometr Volume, optocoupler v noise gate, mutovací obvod? Relátka jsou pravděpodobnější. Můžeš zkusit vývody relé 5c propípat nebo i propojit zvenku, jestli se zvuk neobjeví.
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

měřil jsem kontakty ohmmetrem a i napětí na cívkách a zkoušel přepínat jednotlivé kanály, všechny relé fungovaly.

Zvuk je hodně potichu nejde vůbec zesílit, volume potenciometry crunch a lead vůbec hlasitost nemění. Relé 5c funguje jak má, zkusil jsem i propojku a nepomohlo to.
Zkoušel jsem i různě hýbat v zapnutém stavu se všemi propojkami mezi desky a také to nepomohlo.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

jaký máš ohledeně elektriky vzdělání a máš doma páječku, kablík, kondík a takové ty základní věci?
Dotazy prosím do SZ
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

mám elektro vzdělání, vybavení mám "vše", už jsem i několik věcí opravoval i zesilovače, ale ještě nikdy lampový, většinou je vidět poškozená nějaká součástka nebo utržený kablík či studený spoj, ale v tomto případě jsem zatím nenašel nic, vše co mě napadlo jsem proměřil i vícekrát. Vypadá to prostě tak že signál z kytary se někde po cestě crunch/lead kanálem ztratí, a dále se už jen indukuje.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ok bezva, tak pro jistotu.
Jestli jsi to jeste nedelal, promer u vsech predzesilovacich elektronek katodove a anodove napeti, pak dej vědět, pokud bude vse ok,bez abnormalit,poslu ti do sz navod jak provést mereni,ktere te dovede k výsledku,jo ?
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Nemáš stažený vzadu na zesilovači send a return? Má to aktivní eq i pro efektovou smyčku a pokud to ubereš, tak jde hlasitost prostě dolu a zesilovač je bez síly. Zkus dát oboje na 12 hodin a uvidíš :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

ok mohl bys mi poradit mezi čím se to napětí u elektronek měří, stačí schéma nebo označení, a jaké hodnoty bych měl naměřit, s elektronkami fakt zatím nemám zkušenosti, ale rád se něco přiučím.
Lukas52

Příspěvek od Lukas52 »

efektovou smyčku zeslabenou nemám, používám ji a obojí mívám asi na 7, kdyby to bylo tímhle pravděpodobně by mi nefungoval ani jeden kanál, ale u mě jde clean normálně, a po přepnutí na lead/crunch se zvuk ztratí (zeslabí tak že je úplně minimálně slyšet a nejde zesílit)
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo sorry já přehlídnul že clean jede v pohodě. Ale vim že tohle lidi řešili a měli právě tu smyčku staženou apak to potichu hrálo.
Naposledy upravil(a) innerself dne 23.09.2019 14:19, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Máš uz par dni sz, podivej se tam, mas to i s obrazkem..
Dotazy prosím do SZ
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

výsledkem je přerušený rezistor v anodě elektronky před korekcemi zkresleného zvuku
vyřešeno...
Dotazy prosím do SZ
kadavy10
Nový uživatel

Bugera 333

Příspěvek od kadavy10 »

Zdravím, má někdo zkušenosti s opravou lampového zesilovače Bugera 333?
Během hraní nám začnou svévolně přecvakávat kanály. Děje se to i po vypojení footSW.
Už to někdo řešil? Díky za info. Kd
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Není to ten problém s nestabilním napětím pro ovládání přepínání? myslim že se něco mihlo na yt
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“