Problem s adapterem
Pravidla fóra
Problem s adapterem
Zdar kytarový mágové:-) mám doma digitech Grunge a nebaví mě do něj kupovat pořád baterie. Originál adapter stojí asi 550,- což si myslim že je dost.Ten efekt si bere 9V a 300mA. na netu jsem našel adapter kterj má nastavitelný napětí, je stabilizovaný a má 300mA. Teoreticky by v tom neměl bejt problém ale chcu se ujistit. takže bych uvítal pár komentářů. dík
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně dej pozor na pozici + a -, S efektem se nic nestane,a el nebude to fungovat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
já bych řek že ty krybičky žerou kolem 300 mA , aspon sem si to do tetka myslel, boss žerou 200 , to vim určitě ale 5- 10 ?qwer píše:jj dej bacha na pozici +a- jinak je to fuk, musi byt stabilizovany a jinak je jedno jestli bude mit 100mA a nebo 750mA... to je jedno. ten grunge bude mit stejne max odber kolem 5-10mA... tech 300mA je naprosta blbost, tolik nezerou ani multaky podle me.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
nene tolik urcite nezerou. to by ti v nich prumerna alkalicka 9v vydrzela tak hodinu a pul.Greeg píše:já bych řek že ty krybičky žerou kolem 300 mA , aspon sem si to do tetka myslel, boss žerou 200 , to vim určitě ale 5- 10 ?qwer píše:jj dej bacha na pozici +a- jinak je to fuk, musi byt stabilizovany a jinak je jedno jestli bude mit 100mA a nebo 750mA... to je jedno. ten grunge bude mit stejne max odber kolem 5-10mA... tech 300mA je naprosta blbost, tolik nezerou ani multaky podle me.
tak proč se dělaj ty adaptáry takhle výkoný ? To na 100 mA adaptér můžu připojit 10 krabiček ? To by si mě naštval páč já si na 5 kupoval pěkně drahej pulsní 1750 mA
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
No tak vzdycky je lepsi mit rezervu, ale na 5 krabicek fakt nepotrebujes 1750mA... Kdyz se podivas na originalni adaptery, jsou vetsinou 200mA nebo maximalne 300mA a to vetsinou diky tomu, ze se daji pouzit i na multaky... George Dennis ma dokonce jen 150mA.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
třeba tenhle adaptér je od výroby na 1 krabičku
http://eshop.kytary.cz/ibanez-adapter-p ... 80:0:0:1:0
tak fakt teda nevim proč je teda dělaj tak výkoný
Já to teda taky nevím, ale myslím si, že ten proud si bere každá krabička dle potřeby - odporu.Greeg píše:třeba tenhle adaptér je od výroby na 1 krabičku
A ty trafa mají tak velký proud si myslím proto, že aby trafa měli malý proud třeba jenom 10 mA, tak tam musí být hafo závitů - omotanýho drátu kolem jádra, takže je potřeba tenší drát a víc závitů což je zbytečně drahý na výrobu, když můžou udělat 300mA, s kterým to funguje pez problému.
Jenom si to myslím, páč moje znalosti fyziky už za těch několik let vyšuměli, ale nějak tak bylo ... snad
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
tady je Odkaz: http://www.ges.cz/?page=index&of=2&gcat ... rowse&of=1
jako myslim si že je píčovina kupovat adapter za 550,- a víc když tady je vlastně to samé za 200,-
jako myslim si že je píčovina kupovat adapter za 550,- a víc když tady je vlastně to samé za 200,-
IMHO aby nemuseli delat ruzny adaptery pro multaky, samostatny efekty a pripadne rackovy procesory apod....Vyrabet jeden typ pro vsechny je pro ne jednodussi.Greeg píše:třeba tenhle adaptér je od výroby na 1 krabičku
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jasně... víc jak 20mA žrát nebude... spíš tak 10 :) I ty nejnenažranější samostatný krabky si počítám nevezmou přes 80 - 90. A to už jsou všeliaký harmonizery a delaye, efekty který generujou nějakej další signál. Pouhý zkreslení je nenáročný ;)
Epiphone LP STD+, ENGL Screamer, Dunlop Cry Baby, EHX Small Clone, Boss DD-3, EHX Deluxe Memory Man
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkáš, asi bude nutné oprášít znalosti fyziky.Peťan V. píše:... aby trafa měli malý proud třeba jenom 10 mA, tak tam musí být hafo závitů - omotanýho drátu kolem jádra, takže je potřeba tenší drát a víc závitů což je zbytečně drahý na výrobu, když můžou udělat 300mA, s kterým to funguje pez problému.
Poměr počtu závitů je přímo úměrný poměru NAPĚTÍ (nikoliv proudu). To dimenzování spočívá spíš v té tloušťce drátů.
Proud je úměrný nepřímo počtu závitů, to znamená, že třeba na primáru (230V) může být drát podstatně tenčí než na sekundáru. Proč?
Vychází to ze vztahu P=U*I. Jednoduše řečeno, čím máme vyšší napětí, tím je nutný menší proud k přenesení stejného výkonu. A čim menší proud, tím se to méně hřeje - a tepelné ztráty jsou vždycky naškodu.
Víc třeba tady.
Já mam k Digitech grunge adapter 9V a 100mh a fakci 
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!