Kde koupit klasickou kytaru?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
k3ammc8kaw

Kde koupit klasickou kytaru?

Příspěvek od k3ammc8kaw »

Ahoj, rad bych se zeptal, kde idealne v Praze a okoli koupit klasickou kytaru.
Trochu pro kontext - loni jsem jako prvni nastroj zacal cvicit na ukulele. Zvladnul jsem jich uz koupit 5 a brzo jsem zjistil, ze v CR neni mozny sehnat konkretni modely (v cenach nad 20k), natoz spolehat na to, ze cloveku ten nastroj pred prodejem zkontroluji a seridi. Nakupy v tuzemsku jsem tak po prvotnich zkusenostech vzdal a nakupoval z reputabilnich obchodu v Britanii.

No eventualne jsem dosel k tomu, ze mi nejvic sedi velky barytonovy ukulele, coz jak asi mnozi vi, je vlastne uz mala kytara (zvukem i ladenim) bez dvou basovych strun.

Ted trochu koketuju s tim, ze bych zkusil i tu samotnou klasickou kytaru (bavi me klasicka hudba).

A teda ten hlavni dotaz: kde nakoupit? U ukulele chapu, ze je to takovy niche nastroj, ktery ani moc lidi nebere vazne, ale u kytar trochu cekam, ze uz bych mohl najit nejake rozumne modely, treba do 40k, i tady v okoli. S tou vyhodou, ze ji nebudu kupovat naslepo.

Ma treba cenu neco koupit na kytary.cz a podobnych vetsich obchodech? Nebo existuji nejake 'vyhlasene' mensi obchody, co si potrpi na to, ze mi neprodaji nejaky nepovedeny kus a zaroven ho pred prodejem seridi?
Nebo je taktika vyzkouset ve vetsim, zkontrolovat ocividny vady, koupit a nechat nekde (kde?) nastroj dodatecne seridit?
Prskyn

Re: Kde koupit klasickou kytaru?

Příspěvek od Prskyn »

Jen krátce... nakupuju v kytarách. Protože tam mají výběr, můžeš si zkoušet nástroje do nekonečna, nástroj si odneseš domů (za plnou cenu samozřejmě) a když ti nesedne, vrátíš, vyměníš do 30 dnů. Navíc jejich servis... kytaru seřídí podle tvého zadání (snížení dohmatu apod). Sice ne na počkání, ale jsou vcelku rychlí. Hlavní benefity, proč chodím do Modřan.
Vyhlášené menší obchody bys taky našel, ale už jsem zažil i problém s vrácením nástroje... v kytarách to nikdo neřeší, přijdeš, vyměníš, nazdar
k3ammc8kaw

Ta vymena do 30 dnu zni skvele, ale ze by tam meli nejaky moc vyber se mi teda nezda.
Kdyz kouknu na ty drazsi, tak bez snimace a s mym zatim jedinym povrchnim pozadavkem, aby kytara nemela leskly krk (nevyhovuje mi), je tam skladem leda snad Yamaha GC22S

https://kytary.cz/kytary/klasicke-kytar ... Ordering=1
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Každej kytarista dlohodobě hrající ti řekne, že snímač se do kytary dokupuje dle osobních preferencí a zrovna u klasiky si (asi nejen já) myslím, že dává smysl snímat přímo na mikrofon.
Já klasickým kytarám nerozumím, takže co se týká výběru či nevýběru, necítím se býti kompetentním hodnotit
k3ammc8kaw

Souhlas, já tam právě elektroniku nechci. S výběrem konkrétního modelu si asi poradím, nebo se pak ještě doptam. Jen mi přišlo, že moc velký výběr zrovna na kytary.cz není..
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Zkus Huml Music v Nuslích... Mívali na skladě i klasický Furchy (GNc2). Já zas vždycky nakupoval tam...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Problemem Vaska je oteviraci doba... Ja tam chodim rad, ale tolik dovolene nemam :) Nejakou tu pracovni sobotu by si jednou za cas udelat mohl. Pak tam rad zajdu na celej den... a Vasek vi, ze do kramu bez penez nechodim...
k3ammc8kaw

Tam jsem v e-shopu také moc neviděl, ale třeba jich je víc v kamenném.
Jinak ty GNc Furchy jsou hezký, ale 45mm nultý pražec mi nepřijde pro klasickou zrovna běžný, tak bych si na to nerad zvykal. Ale zní hezky. Kdyby dělali normálních 52mm taky..
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No pak máš možnost si udělat výlet do Thomanna... ale varuju tě, nejprve si uprav maximální denní limit na kartách ;-)
starypard

Příspěvek od starypard »

Prskyn píše: 29.02.2024 11:43 No pak máš možnost si udělat výlet do Thomanna... ale varuju tě, nejprve si uprav maximální denní limit na kartách ;-)
Nu, také jsem na to nedávno narazil. Potřeboval jsem vybrat (nebo zaplatit kartou) 126.000. Musel jsem si přenastavit všechny denní i týdenní limity (bacha, ony se sčítají) a pak to vše nějak vracet do rozumných mezí. Asi nechceš chodit světem s limitem 130.000 a ztratil kartu nebo mobila (nebo ti byly ukradeny).
himself

Příspěvek od himself »

Resil jsem taky a povedlo se v terenu z telefonu.
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

Při vážném zájmu o klasickou kytaru bych už asi přemýšlel a zakázkové výrobě, zvlášť pokud už teď přemýšlíte o tom, že do první kytary investujete 40 000. Z běžně dostupných značek sériové výroby bych rovnou šel do kytar Pablo Vitasso, jsou mnohem lepší než naprostá většina ostatních ve stejné cenové kategorii. Prodává je u nás jenom Guitar Centre v Chrudimi, komunikují skvělě, kytary běžně posílají, rozhodně doporučuji. Měl jsem těch kytar v ruce řadu a všechny byly skvělé. Co se týče ukulele, osobně mě to barytonové nebaví, protože nemá ani výhody kytary ani výhody ukulele, ale to je věc názoru a osobních preferencí.
k3ammc8kaw

Do Thomanna daleko :) To uz je pro mne na urovni zase objednavat ze zahranici.
Matěj Rak píše: 1.03.2024 7:40 Při vážném zájmu o klasickou kytaru bych už asi přemýšlel a zakázkové výrobě, zvlášť pokud už teď přemýšlíte o tom, že do první kytary investujete 40 000. Z běžně dostupných značek sériové výroby bych rovnou šel do kytar Pablo Vitasso, jsou mnohem lepší než naprostá většina ostatních ve stejné cenové kategorii.
Mne jde o to, abych nesel tou ukulele cestou. To jsou sice levnejsi nastroje, ale stejne, koupil jsem za 1.5k, 2.5k, 4.5k, 13k a 20k. Je to samozrejme neco trochu jinyho, protoze se dost lisi velikostma (soprano/concert/tenor/baritone) a nevedel jsem, co mi bude vyhovovat, ale u klasicke kytary mi to prijde 'jednodussi' a muzu ty prvni levny kroky preskocit.

Doufal jsem, ze bych nekde mohl vybrat nejakou rozumnou, kterou budu omezovat roky ja a ne ona me, na prvni dobrou.

Jestli takova stoji 20k (treba zminena Pablo Vitaso https://www.humlmusic.cz/detail/pablo-v ... -130c-3948), 30k (nevim, ta Yamaha GC22), nebo nejaka do tech 40k nevim. Cetl jsem, ze jsou klasicke kytary proste drazsi, takze ani za tuhle cenu nemohu cekat zadne zazraky.
Zakázkovou výrobu si moc neumím představit, to je předpokládám jiná cenová relace a ani neumím posoudit kvalitu, nebo co od kytary chtít. Jen aby byla dobře hratelná a zněla fajn.

Proto ten puvodni dotaz, kde mi dobre poradi a seridi kytaru, kdyz tomu ja osobne moc nerozumim.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak to si mi teď Matěji nadělil pořádnou lekci... vůbec jsem o tom krámu v Chrudimi neměl tušení. Díky za typ na výlet na Chrudimsko. Minimálně už proto, že jsou tam hnedle dvoje housle, které musím vyzkoušet. A pak kytary Mérida, o kterých slyším poprvé.
To je tak, když člověk padne do nákupní rutiny a soustředí se exaktně na jednu značku a dva vyhlášené prodejce...
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Kytary Pablo Vitaso také doporučuji. Zrovna nedávno jsem jednu koupil manželce. Ale nerozumím větě p. Raka o prodeji pouze v Chrudimi. Mají jich totiž velký výběr v Huml music v Praze:
https://www.humlmusic.cz/catalog/klasic ... B%5D=47223
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Matěj to spíše asi myslel tak, že si může flexibilně dohodnout otevíračku. No a ostatní je asi zřejmé. Nákup přímo od tvůrce nástrojů bude nejspíš významným benefitem a případná konfigurace zakázkového nástroje s tvůrcem je poměrně zásadní ukazatel pro doporučení.
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Aha, tak já rozdíl mezi ,,flexibilně dohodnutou otevíračkou" a ,,prodává je u nás jenom Guitar Centre v Chrudimi" sice cítím, ale je to asi subjektivní pocit :wink: Co se slova ,,tvůrce" týče, tak bych byl opatrný. Kytary Pablo Vitaso pan Vitáček nevyrábí. Ale jsou kvalitní a cenově dostupné, proto mě je jedno, že jsou vyrobeny v Číně...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Koukám, že ses fakt nezměnil. MOžná, až přestaneš furt lidi opravovat, budeš mít i kámoše woe. Hezkej víkend měj
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

My se známe? No, koukám, že je lepší nechávat na fóru polopravdy a v kamarádském duchu je brát za fakt, obzvláště, jsou-li z ,,pera" skvělého kytaristy (viz p. Rak). Pokud vím, že to co píše, není tak úplně pravda, raději nad tím mávnu rukou, protože lidi jako Prskyn mu uvěří z důvodu jeho hráčských kvalit (ty jsou nezpochybnitelné a kam se na něj hrabu a kdy hrabat budu), byť téma se vůbec netýká kytarové hry samotné...Hezký víkend i Tobě :-)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

:D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“