Kombo pro akustiku na baterie

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
vladys

Kombo pro akustiku na baterie

Příspěvek od vladys »

Zdar,

řeším něco na zesílení akustiky. Nepotřebuju to na živá hospodská nebo malá vystoupení (na to mám něco jinýho), jen na zesílení elektroakustický kytary, aby na zkouškách v různých prostorech (taky a hlavně venku) se ságem "dotáhla" to hlasitější ságo. Nutný je bateriový provoz, aby bylo vyloženě akustický a mělo docela dobrý přijatelný akustický zvuk. Jasně, že za tu cenu tam nebudou basy, výkon, nic, ale nechci vyloženě chrastítko, cca do 5kg a cena to do 5 tisíc Kč. Výkon by mohl stačit do 25W. Jak jsem tak koukal, tak moc na výběr na rozdíl od komb pro elektriku není. Levný Joyo 10W, který mi zní jako tranzistorkák (vše mám jen podle poslechu z netu), ROLAND Mobile AC - zvuk se mi zdá docela jakž takž dobrej, má jen 5W, třeba by to stačilo (asi bude skoro bez basů), dál Nux AC25 - to se mi zatím asi zdá nejvhodnější, 25W, 5 kg, jen zvuk se mi zdá takovej chemickej umělej. Yamaha THR5A - nevím, moc ukázek zvuku není a taky malý výkon, tu Yamahu asi testnu v obchodě. Ten systém Positive Grid Spark Go BK - tam vůbec nevím, to vypadá spíš jako nějaký chrastítko na cvičení se zvuky a moc komplikovaný ovládání přes mobil. Jinak už vše nad cenový limit. Jaké by byly další možnosti - něco univerzálního modelingovýho, kde by šel "i akustický zvuk"? Nějaký aktivní reprák, ale jak tam bude znít akustika.... Upřímně nemám moc čas jezdit po obchodech a testovat porovnávat nehledě na to, že výběr, se mi zdá, moc není. Nevím, jestli nemám moc protichůdný požadavky. Prostě jen potřebuju trochu zesílit akustickou kytaru, aby zněla akusticky a byl jsem mobilní (baterie).

Neřešil jste někdo něco podobnýho?

Díky a všem hezký den
Vladys
Naposledy upravil(a) vladys dne 20.05.2024 8:25, celkem upraveno 2 x.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
himself

Re: Kombo pro akustiku na baterie

Příspěvek od himself »

Mně by se líbilo něco podobného, do dvojnásobného rozpočtu a ideálně s pěkným reverbem :) Baterka podstatná není.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nevím, jestli nemám moc protichůdný požadavky .... dobře hrající - na baterky - za 5 litrů :)
to by se určitě líbilo spoustě lidí 👍

tohle jsem zkousel a je OK https://kytary.cz/laney-a-fresco-2/HN209135/
často se doporucuje Bose S1 (cena uz je jinde, ale tak uz to v zivote chodi) https://www.thomann.de/cz/bose_s1_pro.htm
zkusil bych se podívat na bazarech po nějakém větším party monitoru, to funguje taky snesitelně
https://www.alza.cz/jbl-partybox-110-d6667553.htm

pět litrů je na tohle zadání imho moc málo, to jsou jenom chrchlátka na doma.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

To Laney zkusím příležitostně s nylonkou a s jazzovkou :)
vladys

Příspěvek od vladys »

hyenik píše: 20.05.2024 10:24
zkusil bych se podívat na bazarech po nějakém větším party monitoru, to funguje taky snesitelně
To mě taky napadlo. Když už jsme u toho. Jsem v tom uplný laik a zvyklý jen na základní klasiku kytara-kabel-kombo. Dá se nějak vzít kytarový signál a přes nějaký převodník, mix, vysílač nebo něco jinýho jednoduše v reálném čase převést a poslat do bluetooth repráku nebo je to blbost?
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Proč? Na běhání maratónu kolem sága?
Samozřejmě to jde, ale ne s rozpočtem pět litrů :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

himself píše: 20.05.2024 11:27 To Laney zkusím příležitostně s nylonkou a s jazzovkou :)
👍
Používá to ReBell (ten divoký kytarář),
hrálo to v pohodě, je to relativně malé a lehké, vydrží dlouho
vladys

Příspěvek od vladys »

hyenik píše: 20.05.2024 12:36 Proč? Na běhání maratónu kolem sága?
Běhat maratón kolem sága? To bych dostal infarkt. Myslel jsem, že technika nějak pokročila, aby to levně šlo, tím by se mi to vyřešilo. Asi zkusím ten NUX nebo Yamahu.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
vasekh

Příspěvek od vasekh »

Mimochodem, ta akustika bude znít tak dobře, jak zní sama o sobě (přes snímač). Na to se modeling v podstatě nepoužívá.
Hledal bych nějaký ten partybox, jak už hyenik navrhoval, co má line in vstup.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

vladys píše: 20.05.2024 11:47
To mě taky napadlo. Když už jsme u toho. Jsem v tom uplný laik a zvyklý jen na základní klasiku kytara-kabel-kombo. Dá se nějak vzít kytarový signál a přes nějaký převodník, mix, vysílač nebo něco jinýho jednoduše v reálném čase převést a poslat do bluetooth repráku nebo je to blbost?
Kup si vysílačku a připoj k tomu bluetooh repráku, pokud to má nějaký vstup, ideálně mono jack.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

vladys píše: 20.05.2024 8:09 Zdar,

řeším něco na zesílení akustiky. Nepotřebuju to na živá hospodská nebo malá vystoupení (na to mám něco jinýho), jen na zesílení elektroakustický kytary, aby na zkouškách v různých prostorech (taky a hlavně venku) se ságem "dotáhla" to hlasitější ságo. Nutný je bateriový provoz, aby bylo vyloženě akustický a mělo docela dobrý přijatelný akustický zvuk. Jasně, že za tu cenu tam nebudou basy, výkon, nic, ale nechci vyloženě chrastítko, cca do 5kg a cena to do 5 tisíc Kč. Výkon by mohl stačit do 25W. Jak jsem tak koukal, tak moc na výběr na rozdíl od komb pro elektriku není. Levný Joyo 10W, který mi zní jako tranzistorkák (vše mám jen podle poslechu z netu), ROLAND Mobile AC - zvuk se mi zdá docela jakž takž dobrej, má jen 5W, třeba by to stačilo (asi bude skoro bez basů), dál Nux AC25 - to se mi zatím asi zdá nejvhodnější, 25W, 5 kg, jen zvuk se mi zdá takovej chemickej umělej. Yamaha THR5A - nevím, moc ukázek zvuku není a taky malý výkon, tu Yamahu asi testnu v obchodě. Ten systém Positive Grid Spark Go BK - tam vůbec nevím, to vypadá spíš jako nějaký chrastítko na cvičení se zvuky a moc komplikovaný ovládání přes mobil. Jinak už vše nad cenový limit. Jaké by byly další možnosti - něco univerzálního modelingovýho, kde by šel "i akustický zvuk"? Nějaký aktivní reprák, ale jak tam bude znít akustika.... Upřímně nemám moc čas jezdit po obchodech a testovat porovnávat nehledě na to, že výběr, se mi zdá, moc není. Nevím, jestli nemám moc protichůdný požadavky. Prostě jen potřebuju trochu zesílit akustickou kytaru, aby zněla akusticky a byl jsem mobilní (baterie).

Neřešil jste někdo něco podobnýho?

Díky a všem hezký den
Vladys

Bose na baterky..... Vyzkoušeno a hraje to super - basy, středy, výšky... všechno! Výdrž to mělo cca 8h produkce.
Ale jak už někdo psal - s cenovkou 5t nečekej nic extra, pokud jdeš po kvalitě zvuku. Musíš holt přitlačit. To Bose se dá sehnat už kolem 8-9t včetně baterky.
---------------
AG: Furch D22/D33/G24, Gibson, Martin '76,...
EG: Gibson LPJ, Fender Tele '72, Gretsch, Sheraton '96,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
vladys

Příspěvek od vladys »

často se doporucuje Bose S1
Ta bedna Bose S1 a hlavně to Laney fresco se mi zamlouvají. Laney je akustický kombo, což by mi sedělo jako klasický řešení, váha 8kg by jakž takž šla. Zvuk bude asi dobrej a bude stačit i výkon. Ještě to zvážím, ale asi budu muset připlatit oproti původnímu stropu, aby to to trochu hrálo.

Díky všem za tipy a komenty!
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

vladys píše: 21.05.2024 7:42
Ta bedna Bose S1 a hlavně to Laney fresco se mi zamlouvají. Laney je akustický kombo, což by mi sedělo jako klasický řešení, váha 8kg by jakž takž šla. Zvuk bude asi dobrej a bude stačit i výkon. Ještě to zvážím, ale asi budu muset připlatit oproti původnímu stropu, aby to to trochu hrálo.

Bose váží něčo přes 6kg a taky je brán jako pro "akustické hraní". A zvukově bude ještě dál než ten Laney... To je můj názor (a to už jsem zkoušel asi 5 typů Laney). Ale chápu, že rozhoduje i cenovka...
---------------
AG: Furch D22/D33/G24, Gibson, Martin '76,...
EG: Gibson LPJ, Fender Tele '72, Gretsch, Sheraton '96,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

vladys píše: 21.05.2024 7:42

Nebo podej Bugeru, bude víc peněz a kup Bose, určitě to tu Bugeru plně nahradí, spíš to bude lepší. Udělal jsem to podobně, prodal Bugeru (byla hned pryč) a mix a koupil sloupový systém Syrincs.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
vladys

Příspěvek od vladys »

džetro píše: 21.05.2024 12:09
Nebo podej Bugeru, bude víc peněz a kup Bose.

O tom jsem uvažoval, ale sedí mi ovládání, funkce, zvuk, výstup, všechno pro mě akorát. (Jen efekty slabé a skoro je nepoužívám.) Kdyby byla Bugera na baterky, tak u mě ideál a neřeším nic. Uvidím.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
accc

Příspěvek od accc »

Je používám občas pro změnu (a spíše kvůli efektům) z kytary (akustické) jde Boss katana Go a pak kabelem do Lamax partyGo1. A hraje myslím slušně a hlasitě a ten efekt tam moc potřeba není. zvážil bych i tuhle možnost. Repráček hraje a je i slyšet a stojí asi 2.4oo, vydrží třeba 10 hodin a má vstup na drát (3,5 i 6,3 jack). Prostě varianta.
vladys

Příspěvek od vladys »

accc píše: 22.05.2024 7:19 ... a pak kabelem do Lamax partyGo1. A hraje myslím slušně a hlasitě..
Teda! To musím vyzkoušet. Mám někde tohle VOX AmPlug2 Blues, to je asi něco podobnýho.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
accc

Příspěvek od accc »

No tak to moc nevím. i když bych zvědavej byl. Lépe jsou použitelná rozšíření - zprostornění akustického zvuku než zkreslení... Ale překvapivě dobrý výsledek na akustickou kytaru a tak malou krabičku. Což je ale možná hlavně pro můj mizivý přehled.
vladys

Příspěvek od vladys »

accc píše: 22.05.2024 9:51 No tak to moc nevím. i když bych zvědavej byl. Lépe jsou použitelná rozšíření - zprostornění akustického zvuku než zkreslení... Ale překvapivě dobrý výsledek na akustickou kytaru a tak malou krabičku. Což je ale možná hlavně pro můj mizivý přehled.
A funguje ten vstup velkej jack do Lamax partyGo1 napřímo kabelem z akustiky (bez toho sluchátkovýho zesilovače)? Jak to případně hraje?
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
accc

Příspěvek od accc »

jojo, akustika normálně a dobře hraje napřímo (Yamaha CPX 1200 jestli je to nějaká informace kvůli zabudované elektronice). v kytaře je 6,3 jack, v něm redukce na 3,5 a kabel Jasný, že je - kabel rovnou z 6,3 na 3,5 ale když používám...., no spíše zapojím Katanu tak ta má ven právě tu 3,5). Ale pokud bys o tom uvažoval, stojí za to nejdříve vyzkoušet, mám opravdu velmi malý přehled, skoro vždy jen čistá akustika.... Nemůžu srovnávat.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“