Kombo pro akustiku na baterie

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
vladys

Re: Kombo pro akustiku na baterie

Příspěvek od vladys »

accc píše: 22.05.2024 10:31 jojo, akustika normálně a dobře hraje napřímo...
Díky!
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím, bateriové napájení? Podíval jsem se už dříve na YT , jak to dělají profíci, co hrají na ulici a zadal „Allie Sherlock equip“, má milionové návštěvnosti na YT a mluví o tom, že hodně lidí zajímá, čím své dva AER Compact 60 Slope (32000 Kč za kus) napájí a v čase 3:40 min ukazuje celkem malou baterii, zhruba ve velikosti baterie do motocyklu, ale vypadá to, že je lehčí a měnič, který drží lehce v jedné ruce. Máte s tím někdo zkušenost? Pro hraní v místech, kde není elektřina, by to mohlo být poloviční, ale co vybrat, netuším.
Píšete, kdyby Bugera měla bateriové napájeni a AC60 a AER60 mají stejně 60W.
https://www.youtube.com/watch?v=nLvrd5ffZgY
vladys

Příspěvek od vladys »

cid píše: 22.05.2024 15:16 Zdravím, bateriové napájení? Máte s tím někdo zkušenost? ...........Pro hraní v místech, kde není elektřina, by to mohlo být poloviční, ale co vybrat, netuším.
Píšete, kdyby Bugera měla bateriové napájeni a AC60 a AER60 mají stejně 60W.
https://www.youtube.com/watch?v=nLvrd5ffZgY
Zrovna včera jsem s někým mluvil, kdo jamuje s někým, kdo to takhle má. Normální kombo a k tomu "pohon" baterkama. Tak od něho snad zkusí zjistit nějaké informace.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Viděl jsem na YT něco podobného sestaveného z komponentů z amazonu. Akumulátor z golfového vozíku + měnič a nabíjení. Kolega dráteník mě upozorňoval, že je třeba koukat na to, aby měnič měl čistou sinusoidu kvůli brumu. Řešení za zlomek ceny v porovnání s kompaktními "power stations" typu vše v jednom (EcoFlow atd.).
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Mně přijde na hlavu dělat čistý NN sinus, abych vzápětí dělal zpátky co nejčistší MN SS. Čekal bych, že někdo udělá zdrojovou SS část, a kombo připojí mimo 230V obvody,třeba i několika napětíma.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
vladys

Příspěvek od vladys »

Čavli píše: 23.05.2024 21:07 .. kombo připojí mimo 230V obvody,třeba i několika napětíma.
Tak jsem získal nějaké info a ten člověk má to standardní kombo napájeno nějak "handmade" a houby tomu rozumím. Ale bude to právě asi nějak mimo zásuvku 230V. Osobně bych se toho trochu teda velmi bál, se v tom napájení třeba Bugery nějak vrtat a nejspíš bych to takhle nechtěl. Další možnost je třeba Jackery Explorer 240 a kamarád elektrikář mě ujistil, že tím by to bezpečně šlo a hrálo by to minimálně 6 hodin. Jackery Explorer 240 váží 3 kg + Bugera 6,5 kg tak bych byl na cca na 10kg s tím, že přenáším dvě věci.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
cid

Příspěvek od cid »

Ze mě „busker“ nebude, dal jsem odkaz, jak to dělají někteří profíci na YT, to je vše.
BOSE S1 jsem slyšel několikrát venku v akci, tam já nemám co řešit, ale nepotřebuji to (zatím:).
Přidám jeden zajímavý odkaz, vysvětluje měniče, pokud si nekoupíte rovnou celý komplet s uchem, baterií a nabíječkou v jednom.
https://www.abaterie.cz/jak-spravne-vyb ... ic-napeti/
vladys

Příspěvek od vladys »

cid píše: 26.05.2024 18:57 Ze mě „busker“ nebude, dal jsem odkaz...
Ze mě taky ne! :-) Jen chci zkoušet s kámošem kdekoliv. A pak hrát hotový věci taky kdekoliv. Takže možná tak trochu bude, i když na pěších zónách a mostech měst bych hraní nedal. Odkaz k věci zajímavý.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

S křížkem po funuse, možná...
Posunulo se to někam?
Já před časem zkoušel jen tak, ze srandy, zapojit Vox Amplug Bass do malé přenosné aktivní bedničky (umí mikro SD kartu, bluetooth a AUX in) kablíkem do auxu. Hrálo to, kupodivu ne úplně špatně, basa v hlasitosti téměř akustické kytary (podotýkám, malá outdoor bednička za 300 Kč). Ale jen do okamžiku, než jsem zaslapoval. Pak se to zahltilo, křuplo v tom a na sekundu - dvě ztichlo. Nejspíš je tam na vstupu nějaký digitál... Analog by jenom zachrčel. Kupodivu bez latence, aspoň tedy bez znatelné. Kamarád zkoušel na kytaru nějaký starší Bose a říkal, že latence tam i na aux-in byla tak velká, že na hraní nepoužitelné (daň za zvuk, aktivní procesing signálu) . Takže u party boxu bych si na tohle dal pozor.
Nejraději Warwick Streamer pětka přesTrace Elliot Transit B a TE Elf do bedny s B&C speakers 10CLA64. V jednoduchosti je síla, zvlášťe je-li gain pořádně nakrmený :twisted: Bezpražec většinou přes chorus.
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“