Díky!
Kombo pro akustiku na baterie
Pravidla fóra
Re: Kombo pro akustiku na baterie
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Zdravím, bateriové napájení? Podíval jsem se už dříve na YT , jak to dělají profíci, co hrají na ulici a zadal „Allie Sherlock equip“, má milionové návštěvnosti na YT a mluví o tom, že hodně lidí zajímá, čím své dva AER Compact 60 Slope (32000 Kč za kus) napájí a v čase 3:40 min ukazuje celkem malou baterii, zhruba ve velikosti baterie do motocyklu, ale vypadá to, že je lehčí a měnič, který drží lehce v jedné ruce. Máte s tím někdo zkušenost? Pro hraní v místech, kde není elektřina, by to mohlo být poloviční, ale co vybrat, netuším.
Píšete, kdyby Bugera měla bateriové napájeni a AC60 a AER60 mají stejně 60W.
https://www.youtube.com/watch?v=nLvrd5ffZgY
Zrovna včera jsem s někým mluvil, kdo jamuje s někým, kdo to takhle má. Normální kombo a k tomu "pohon" baterkama. Tak od něho snad zkusí zjistit nějaké informace.cid píše: ↑22.05.2024 15:16 Zdravím, bateriové napájení? Máte s tím někdo zkušenost? ...........Pro hraní v místech, kde není elektřina, by to mohlo být poloviční, ale co vybrat, netuším.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Viděl jsem na YT něco podobného sestaveného z komponentů z amazonu. Akumulátor z golfového vozíku + měnič a nabíjení. Kolega dráteník mě upozorňoval, že je třeba koukat na to, aby měnič měl čistou sinusoidu kvůli brumu. Řešení za zlomek ceny v porovnání s kompaktními "power stations" typu vše v jednom (EcoFlow atd.).
Mně přijde na hlavu dělat čistý NN sinus, abych vzápětí dělal zpátky co nejčistší MN SS. Čekal bych, že někdo udělá zdrojovou SS část, a kombo připojí mimo 230V obvody,třeba i několika napětíma.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Tak jsem získal nějaké info a ten člověk má to standardní kombo napájeno nějak "handmade" a houby tomu rozumím. Ale bude to právě asi nějak mimo zásuvku 230V. Osobně bych se toho trochu teda velmi bál, se v tom napájení třeba Bugery nějak vrtat a nejspíš bych to takhle nechtěl. Další možnost je třeba Jackery Explorer 240 a kamarád elektrikář mě ujistil, že tím by to bezpečně šlo a hrálo by to minimálně 6 hodin. Jackery Explorer 240 váží 3 kg + Bugera 6,5 kg tak bych byl na cca na 10kg s tím, že přenáším dvě věci.
Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Ze mě „busker“ nebude, dal jsem odkaz, jak to dělají někteří profíci na YT, to je vše.
BOSE S1 jsem slyšel několikrát venku v akci, tam já nemám co řešit, ale nepotřebuji to (zatím:).
Přidám jeden zajímavý odkaz, vysvětluje měniče, pokud si nekoupíte rovnou celý komplet s uchem, baterií a nabíječkou v jednom.
https://www.abaterie.cz/jak-spravne-vyb ... ic-napeti/
BOSE S1 jsem slyšel několikrát venku v akci, tam já nemám co řešit, ale nepotřebuji to (zatím:).
Přidám jeden zajímavý odkaz, vysvětluje měniče, pokud si nekoupíte rovnou celý komplet s uchem, baterií a nabíječkou v jednom.
https://www.abaterie.cz/jak-spravne-vyb ... ic-napeti/
Ze mě taky ne!

Walden WAG570ETB
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
Sigma Guitars 00M-15S
Stamar Dreadnought
Bugera AC60
Cremona 520, 525, 530
S křížkem po funuse, možná...
Posunulo se to někam?
Já před časem zkoušel jen tak, ze srandy, zapojit Vox Amplug Bass do malé přenosné aktivní bedničky (umí mikro SD kartu, bluetooth a AUX in) kablíkem do auxu. Hrálo to, kupodivu ne úplně špatně, basa v hlasitosti téměř akustické kytary (podotýkám, malá outdoor bednička za 300 Kč). Ale jen do okamžiku, než jsem zaslapoval. Pak se to zahltilo, křuplo v tom a na sekundu - dvě ztichlo. Nejspíš je tam na vstupu nějaký digitál... Analog by jenom zachrčel. Kupodivu bez latence, aspoň tedy bez znatelné. Kamarád zkoušel na kytaru nějaký starší Bose a říkal, že latence tam i na aux-in byla tak velká, že na hraní nepoužitelné (daň za zvuk, aktivní procesing signálu) . Takže u party boxu bych si na tohle dal pozor.
Posunulo se to někam?
Já před časem zkoušel jen tak, ze srandy, zapojit Vox Amplug Bass do malé přenosné aktivní bedničky (umí mikro SD kartu, bluetooth a AUX in) kablíkem do auxu. Hrálo to, kupodivu ne úplně špatně, basa v hlasitosti téměř akustické kytary (podotýkám, malá outdoor bednička za 300 Kč). Ale jen do okamžiku, než jsem zaslapoval. Pak se to zahltilo, křuplo v tom a na sekundu - dvě ztichlo. Nejspíš je tam na vstupu nějaký digitál... Analog by jenom zachrčel. Kupodivu bez latence, aspoň tedy bez znatelné. Kamarád zkoušel na kytaru nějaký starší Bose a říkal, že latence tam i na aux-in byla tak velká, že na hraní nepoužitelné (daň za zvuk, aktivní procesing signálu) . Takže u party boxu bych si na tohle dal pozor.
Nejraději Warwick Streamer pětka přesTrace Elliot Transit B a TE Elf do bedny s B&C speakers 10CLA64. V jednoduchosti je síla, zvlášťe je-li gain pořádně nakrmený
Bezpražec většinou přes chorus.
Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.

Blues/boogie/zydeco/reggae/funk. Prostě pohoda jazz.
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.