Jak zapnout zvuk na millenium mps-850

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Vit Chalupa

Jak zapnout zvuk na millenium mps-850

Příspěvek od Vit Chalupa »

Dobrý den, koupil jsem bicí Millenium mps-850 vše řádně sestavil a zapojil a připojil reprák nebo sluchátka a nic žádný zvuk...nevíte nekdo kde je problém?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zapnout zvuk na millenium mps-850

Příspěvek od Hendrek »

Kam jsou repra nebo sluchátka zapojena?
A nastavil sis volume na knobech pro master a headphone out?
Máme doma stejné bicí a nebyl nikdy žádný problém. Dokonce jsem přišel i na to, jak na nich pouštět mp3 podklady z USB flash disku, byť mi tuto vymoženost manuál zatajil :).
Vit Chalupa

No zkoušeli jsme přes "aux-in" výstup na ovládacím panelu bicích (protože nemáme kablík s tlustými jacky) do repraku i sluchátek a nic. Pak jsme tedy zkusili kabel s tlustými jacky (použili jsme kabel od jednoho čínelu "crash 1") do konektoru "phone" a taky nic. Volume jsme zkoušeli na ovládacím pnelu všemi možnými způsoby (všechno co šlo na max.) Sorry ale jsem úplný laik, máme to pro syna, předtím jsme měli dětské elektronické Alessis, kde jsme vše zapojili a zapli a vše fahčilo, nechápu proč to nemůže jít i teď
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pane kolego..!!!! AUX-In? To myslíte opravdu vážně - zapojovat sem sluchátka (=výstupní zařízení)???

Ještě, že jste zkoušeli i "Phones", to je také jediné správné. Je třeba použít pro sluchátka redukci z velkého na malý jack; nezkoušejte k tomu kabel od činelu, nemá to cenu (protože to je stejně samec-samec, tam sluchátka nezapojíte).

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Vit Chalupa

Děkuji za radu.
Nicméně ten reprak má též tlustý jack na výstup jak ten panel (phone zdířka)
Takže i kabel s tlustými jacky?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hlavně se nezamotávat do pojmů "vstup" a "výstup", tady musí být naprosto jasno, což mi pořád přijde, že není.

Jack do zdířky pro sluchátka je každopádně "TRS", čili špička-prstýnek-stínění, a obsahuje zvuk levého (špička) i pravého (prstýnek) kanálu. Jsou-li zde výstupy i pro repro/zesilovač, čili Line Out (obvykle), tak bývají dva, opět bývají jako TRS jacky, ale zde je v každém zvuko pouze jednoho lanálu (proto je také jeden označen "L/MONO" - obvykle - a "R"). Ve své podstatě zapojení se to nedá nijak míchat, tj. sluchátka či cokoli jiného v tom hrát nebudou, pokud se to nezapojí správně.

Vše je v manuálu.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Doporučuji pročíst manuál a zapojovat věci do správných zdířek k tomu určených. To, že někam něco jde zasunout, ještě neznamená, že to pro ten účel je určeno.
Pro sluchátka slouží POUZE výstup sluchátkový PHONES, pro aktivní bedny nebo navazující audio systém pouze výstupy OUTPUT (Lmono a R).
AUX IN je VSTUP pro připojení přehrávače nebo jiného ZDROJE signálu.

Navíc jacky z jednotlivých padů a činelů neprodukují užitečný audio signál, pouze pulzy, které ve zvukovém modulu spustí příslušný sampl.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vit Chalupa píše: 8.07.2024 8:05 Sorry ale jsem úplný laik, máme to pro syna, předtím jsme měli dětské elektronické Alessis, kde jsme vše zapojili a zapli a vše fahčilo, nechápu proč to nemůže jít i teď
...asi takhle, děckám nepatří do ruky auto, proto jezdí děcka na kole (viz. nějaká dětská sada Alesis). Koupili jste už relativně dospělý nástroj, který není hračka, ale je určen pro muzikanty, kteří už se musí ve zvukové technice aspoň trochu vyznat. To není špatně. Ale potřebujete se trochu dovzdělat, abyste chápali co odkud kam má být zapojeno. Já mám doma tyto bicí také pro dceru (9 let), technické věci samozřejmě řeším za ni. Takže tady to je stejný případ, nemusí se tím zaobírat syn, ale musí mu být schopen technicky věc zprovoznit dospělák.

Kupte si buď:
a) skutečná audio sluchátka (ne nějaká pro spotřební elektroniku s malým jackem), stejně si na uzavřená sluchátka musí syn jako budoucí bubeník zvykat. My máme Superlux HD-681 - spokojenost dítě i rodič.
b) redukci jack TRS 3.5->6.3mm, ale to je spíše zdroj dalších problémů (nebudu předbíhat). BTW redukce je už i součástí výše uvedených sluchátek, ale pasuje dobře a nebyl s ní nikdy problém.
c) odpovídající kabel pro zapojení do repráků (bojím se zeptat, co za repráky máte, asi to nebudou muzikantské monitory, co?)
Vit Chalupa

Zdravím takže tedy pro začátek redukci Jack 3,5 na 6,5 nebo kabel 6,5 palců a zdířku phone na ovl.panelu a bude fahcit? Byl jsem teď na dívčí tak jsem ještě neřešil. Reprák mám obyčejný prenosny bluetooth s mikrofonem
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A má ten reprák vstup na linkový signál ve formě 6,3 Jacku?
Popis repráku, že má bluetooth a mikrofon, je poněkud vágní. Podstatné je popsat jaké má fyzické vstupy.
Vit Chalupa

Má dva vstupy díru pro jack 6,3 (vstup pro mikrofon) i 3,5 (vstup pro ostatní zařízení). Předchozí bicí Alessis by propojeny 3,5 jack kabelem z phones na bicích (panel zde měl zdířku 3,5) na 3,5 díru na repraku. Vše fungovalo.
Zde je jediný rozdíl, že na panelu Thoman millenium je díra pro phones 6,3
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, což je standardní "studiová díra" :-) stačí použít sluchátkovou redukci, je snad u každých studiových sluchátek (k sehnání samozřejmě i separátně).

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ale vždyť je tam i jack OUTPUT L (mono) pro standardní linkový výstup, tak proč to do beden tahat z Phones výstupu, který je navíc stereo. To mi hlava nebere. Prostě správný výstup na bicích je z OUTPUT L (mono). Ne z Phones. Kabel pořiďte nesymetrický s velkým a malým jackem, když do té bedny jsou jen vstupy pro mikrofon a pak s malým jackem nejspíše AUX.
Tady to máte už vyfiltrované:
https://kytary.cz/studio/prislusenstvi/ ... 3%BD%20(M)

Ono by to podle mě šlo i normálním nástrojovým kabelem se dvěma velkými mono jacky zapojit z OUTPUT L (MONO) přímo do mikrofonního vstupu, jen si dát pozor na úroveň hlasitosti výstupu, ať se nepřebudí mikrofonní preamp v bedně. Ten mikrofonní vstup bude pro takové ty karaoke mikrofony s TS jackem, počítám.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - já to konkretizoval na základě posledního popisu tazatele, jak to měl propojené dříve (a funkční). Jinak souhlas.

P.

Vit Chalupa

Děkuji za cenné rady všem. Nakonec jsem po návratu z dívčí koupil redukci a funguje reprák ale pouze na vstupu "phone". Na output L/mono nikoliv ale zřejmě proto že to není žádný profi muzikantský reprák.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak aspoň, že tak. Ať jde dobře cvičení.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Protože je vyřešeno, tak už můžeme diskutovat jen tyhle "doplňkové ex-post" věci. Mě by zajímalo (a pořád je tu terminologický bordel vstup/výstup - ještě, že tě tu s Hendrekem chápeme......), jak jsi zkoušel ten "L/MONO". Jestli jsi tam zastrčil tu redukci 6.3 > 3.5, tak to nehraje z důvodu odečtení fází (předpokládám, že výstupy z modulu budou symetrické). Takže správná funkce. Stejně tak by se to chovalo při zapojení zabelu s jedním koncem 6.3 a druhým 3.5.

Pro správné použití s "consumer" zařízeními (čili ne-studiovými) by na straně 6.3 (například) zdířky musel být kabel/redukce typu "TS" a nikoli "TRS". Čili ten jack bez "prstýnku". Na straně druhé (3.5) by pak musely být špička a prstýnek propojeny mezi sebou a do obou bude připojen ten jediný vodič z té 6.3 strany.

Popis jsem se snažil sestavit tak, aby byl maximálně pochopitelný i přes určitá zjednodušení.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo. Když se kombinují audio zařízení s profi vstupy/výstupy s audio zařízeními s consumer vstupy/výstupy, nedělá to dobrotu. Obyčejný kabel TS 6,3 -> TS 3,5 by to ale taky vyřešil (posílal jsem odkaz výše).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - ale zřejmě by to pak hrálo jen z levého kanálu.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Z té jedné, tedy mono bedýnky, to ničemu nevadí. Aspoň jsem pochopil že je to nějaká blutut bedýnka.
Reprák mám obyčejný prenosny bluetooth s mikrofonem
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“