Náhradní klávesa k dig. pianu
Pravidla fóra
Náhradní klávesa k dig. pianu
Zdravím. Mám digi piano Kurzweil MP10. Piano má už svůj věk a stalo se, že se mi tento týden zlomil kláves C... Prodejce, u kterého jsem piano kupoval mi řekl, že se díly na tenhle typ již nevyrábí. Našel jsem na internetu několik e-shopů, ale vše ze zahraničí, kde jsou strašně vysoké sumy poštovného. Řešil už tohle někdo? Mám nápad, že bych si tu klávesu nechal vyrobit ve firmě, která dělá 3D tisk... mohlo by to fungovat? Nemáte s tím zkušenost? Odmontoval bych stejnou klávesu, ale funkční a na základě toho by vyrobili novou... jen netuším, jestli to není blbost. Díky 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se dostat ke klávese
Hmm...v zásadě by to nebyla blbost, minimálně za pokus by to stálo.
P.
P.
Re: Jak se dostat ke klávese
A ten material (hustotu apod) oni nejak trefi?
Re: Náhradní klávesa k dig. pianu
No to právě netuším... Proto bych byl rád, kdybys to tady našel někdo, kdo má už s takovým něčím zkušenost. I když nevím, jestli takový někdo bude
))
Ale jo,neboj, materiálů je spousta i technik tisku,vyberou poradí když se tím živí
Ale jestli si to neumíš nakreslit,nebude to levné
Nešla by původní opravit?
Ale jestli si to neumíš nakreslit,nebude to levné
Nešla by původní opravit?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - když to vezmu kolem a kolem, tak ono se to asi moc nezdá, ale za mě je takováhle věc pomalu neopravitelná, protože tam působí v zásadě takové síly, že to nemůže žádné "lepení na tupo" (ofiko termín, kdyby náhodou
) udržet. Platí to i o různých výčnělcích a zoubkách; maximálně s výjimkou těch, na které působí tlak v ose, tj. případně kolmo na lepený spoj. Ale takových částí moc není.
Za sebe bych prederoval opravdu nový kus jako celek.
P.
Za sebe bych prederoval opravdu nový kus jako celek.
P.
Nakreslit ho bohužel nevím. Řekli, že to bude celkově stát cca. 1200kč. Ale nejdražší je návrh a modelování – prý pokud bych chtěl pak vyrobit další stejnou klávesu, bylo by to samozřejmě mnohem levnější. No holt, co nadělám. Jinak v tom místě, kde to je spojeno, se to téměř ani neohýbá, ale zřejmě síla tam bude působit... No a to místo uchycení se doslova rozpadlo na více kusů, čili to nelze opravit či slepit - uvažoval jsem i nad tím. Jinak ještě přemýšlím, že vyberu poslední klávesu F, ta je stejná a přehodím to - jenže mi to aktuálně vůbec nejde odmontovat, je to tam nějak zapečený
No jsem klidnější když vím, že by to mělo tedy fungovat 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A proč si to normálně nekoupíš?
https://syntaur.com/keyboard.php?keyboard=Kurzweil_MP10
https://syntaur.com/keyboard.php?keyboard=Kurzweil_MP10
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No je to sice 50 babek zhruba, ale je to prostě náhradní (=správný) kus. Tady bude docela dobře možné, že se to bude muset poněkud poladit - čili nepovede se to "na první dobrou". Takže jak píše Hendrek - objednání je větší tutovka a cenově to vyjde prakticky stejně.
P.
P.
Tu klávesu jsem nenašel jinde, než na té stránce Syntaur. A má dost špatné recenze. Prý jsou to často poškrábané či jinak poškozené produkty, které jsou odmontovány z porouchaných nástrojů. A za ty peníze to neriskuji.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hele jako jo - všechno je každého volba. Víceméně znáš pozitiva anegativa obou dvou variant, takže se pro jedu rozhodni. Že to nebude "za hubičku" je jasné pro obě možnosti, takže to je fuk. Při nejhorším do toho zahučíš víc jak za cenu jednoho poškrábaného kusu i s poštovným ze států
P.
P.