Tloušťka strun
Pravidla fóra
Tloušťka strun
Zdravím basáky.Chtěl bych se podělit o novou zkušenost.Nevím jestli to někoho už potkalo.Mám basu CORT A 5 Plus OPN.Doposud jsem používal struny 45.Teď jsem to chtěl zkusit a koupil jsem struny 40.Bohužel struna G nejde v oktávách naladit.Rozsah kobylkového kamene to neumožňuje.Je to normální?
Re: Tloušťka strun
Ne, to určitě není. Určitou roli může hrát výška nad 12 pražcem, ale i tak je něco špatně. Třeba usazení kobylky. Jak koukám na obrázek na kytarách.cz, velké rozpětí pro posun kamene tam není. Asi budeš muset strunu G trochu přizvednout. Nebo kulatým jehlovým pilníkem propilovat otvor, aby šel kámen více posunout požadovaným směrem.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Zdravím.Dík za radu.Už jsem to zkoušel pilovat a přijde mi to takové nijaké.Nejde nijak určit kolik ještě propilovat.A pořád sundávat strunu to je otázka času jak dlouho se ji to bude líbit.Asi tam vrátím na struny 45.Ty jdou naladit úplně v pohodě.Bavím se o oktávách.Přijde mi že prostě tyhle basy jsou určeny jen pro 45 struny.Takže tolik moje postřehy.
Jinak výšku strun mám hodně dobrou.Pomohl mi to seřídit učitel ZUŠ.Kvůli slapu.