Ahoj a předem děkuji za odpověď. Doporučujete pro propojení nástrojů Nord (mám Stage a Electro) s mixpultem Behringer X32 (rack) DI Box? Nord nástroje mají nesymetrické výstupy a k mixu jsem připojený poměrně krátkým kabelem - určitě do 5m. Nemáme (snad) žádné problémy s kvalitou signálu (šum, brum), ale spíš občas se sílou signálu, které jdou z Nord. Gain pak musí být na mixu trochu víc než obvykle.
Doporučujete tedy DI Box a můžete kdyžtak prosím poradit nějaký model pro amatérské hraní v dobrém poměru cena/výkon? Nebo je to zbytečné, když nehrajeme žádné velké stage a jsem vždy připojen relativně krátkým kabelem? Má DI Box kdyžtak nějaké další výhody? Pokud to bude přínosem, pořídím je samozřejmě rád. Moc děkuji za každou odpověď.
Nord Stage/Electro a DI Box
Pravidla fóra
Re: Nord Stage/Electro a DI Box
Ano, zvukaři říkají, že signál z Nordu je slabší, ale jinak s tím není problém. Prostě se dá víc gainu. Nikdy jsem to víc neřešil.
OK, tak jo. Nebudu řešit další krabice, když to funguje. Díky
Takhle. Většina zvukařů ti tam ten DI box stejně dá. Protože na páráku/stageboxu mají jen XLR a potřebují si to převést.
Pokud je na pódiu něco jako Soundcraft UI apod., tak podle mě v pohodě stačí píchnout přímo jackový kabel do mixu - pokud nesedíš od toho 10 metrů...
Pokud je na pódiu něco jako Soundcraft UI apod., tak podle mě v pohodě stačí píchnout přímo jackový kabel do mixu - pokud nesedíš od toho 10 metrů...
vasekh+1, potvrzuji, zvukaři to berou jako zásadu dobré praxe, takže ti DI box dají... (mimo jiné i jako ochranu svého aparátu).
U naší samozvučící kapely na moji D-50, taky nesymetrické výstupy, DI box nedávám, praxe ukázala, že to není potřeba, a to mám z pohodlnosti 10m "stereo" kabel vyrobený naprasáka z mikrofonního kabelu, tj L+R se společným stíněním a problémy to nikdy nedělalo. Ale ty klávesy jsou případ od případu, proto zvukaři DI boxy používají
U naší samozvučící kapely na moji D-50, taky nesymetrické výstupy, DI box nedávám, praxe ukázala, že to není potřeba, a to mám z pohodlnosti 10m "stereo" kabel vyrobený naprasáka z mikrofonního kabelu, tj L+R se společným stíněním a problémy to nikdy nedělalo. Ale ty klávesy jsou případ od případu, proto zvukaři DI boxy používají
- countrymetalman
Používám k Nord Stage a dalším 2 syntům miniaturní mixík Rolls MX 28, zvukaři dám zesílený stereo main výstup a pro sebe z Headphone výstupu signál do mého Bose odposlechu, tedy si mohu řídit jeho hlasitost nezávisle na tom, co jde ven a zvukaři i já max. spokojenost. Pokud beru jen Norda, nastavím Mono, zapojím do skvělého miniaturního stage monitoru IMG Stageline FLAT-M100 kablem Jack-XLR a zvukaři berou z monitoru XLR out, též naprostá spokojenost.