Orange vs. Kustom (max. 3500)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Orange vs. Kustom (max. 3500)

Příspěvek od Joey »

HU čau a ščastný nový rok vinšuju :P ,

mám dilema...je po svátkách moje pěněženka jaxi ztoustla a když se rozhlídnu po cimře tak aparát nikde...Malo by to být na domácí brnkání potom možná nějaký "jam" na zahradě...však víme ňy?Tudíž a jelikož nějaký ten pátek čučím po kombu kolem tří litrů a mí kandidáti sou:

buďto tuten Kustom 12 GAUGE J

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -j-512.php

hrál sem na to a hraje to pěkně...a Celestion též není k zahození...

a nebó: Orange-CR15R

http://www.muziker.cz/Default.aspx?Oran ... od_id;8746

To sem taky vyzkoušel a též se mi líbí...

tak...bych chtěl ňáké tipy, rady, doporučení, zkušenosti, atd. atd. :)

Ďýk :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Musim říct, že zvuk orange lampovejch komb se mi líbí moc. Takhle u tohohle tranzistůrku ale nemůžu radit. Jen aby to nebylo neco jako Marshall MG.
Ale 12ti palcovej celestion je dvanactipalcovej celestion:) Sel bych asi do kustoma, i kdyz je orange hezci.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já osobně bych taky volil toho Kustoma už kvůli tomu repru. Teď jsem se díval na ty obrázky a vypadá to, že to má i pěkně udělané ovládání. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Smrťokvítek píše:Já osobně bych taky volil toho Kustoma už kvůli tomu repru. Teď jsem se díval na ty obrázky a vypadá to, že to má i pěkně udělané ovládání. :)
Má a to dobře pořešené to jo...no v tom obchodě kde sem na to hodil čučku sem nejdřív zkusil toho pomeranča a měl sem to na OD a Vol. 4 taký kravál že to ani možné nebylo a přitom se to aj poslouchat dalo...a pak ten KUSTOM...ani nemluvím...prostě se bojím že mi to tu v tom pokoju urve uši :?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

Joey: Otevřeš okna, dveře a ono se to částečně vybalastuje :D JInak já o tom Kustomu uvažuju taky :wink:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

No tak abych pravdu řekl designově se mi víc líbí ten Orynž ale zas ta 12" (slint) :) no má někdo nějaké jiné alternatívy??? :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

tyjo děcka... kustom má dobrej reprák, toe výhoda, ale zase Orange je Orange.Je to značka a řekl bych že možná zkreslení to bude mí i lepší ikdyž sem na to ani nehrál, ani neslyšel... Ani jinýho tranzistorovýho oranžovýho kamaráda, ale řeknu že bych si stejně netroufl huknout KUSTOM. Já bych spíš řekl že jestli na orange hrál a hrálo to, tak to bude i lepší
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Joey píše:no má někdo nějaké jiné alternatívy??? :wink:
Co takle malýho rolanda? 15X nebo microcube, aby na tu zahradu nemusel takat šňůru? :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

mycountry píše:
Joey píše:no má někdo nějaké jiné alternatívy??? :wink:
Co takle malýho rolanda? 15X nebo microcube, aby na tu zahradu nemusel takat šňůru? :)
Divej, já nepotřebuju kombo s hyper super efektama když efekt té stejné značky mám :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tak tam, kam se chodím učit na kytaru mám 3 patnáctky... za ty prachy je to dobrý kombo, myslím že těmhle dvěma může směle konkurovat, ty efekty na tom ber "jen tak navíc" :)
myslím že svým jednoduchým zkreslením přejede "učitelova" (já nevím, jestli mu můžu říkat učitel, je to taky ještě dítě) Line6 spider 75 za 10k... aspoň mi to připadá ;)
Naposledy upravil(a) mycountry dne 1.01.2008 19:50, celkem upraveno 2 x.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

mycountry píše:Tak tam, kam se chodím učit na kytaru mám 3 patnáctky... za ty prachy je to dobrý kombo, myslím že těmhle dvěma může směle konkurovat, ty efekty na tom ber "jen tak navíc" :)
Ale...,ale...no....ale mě se nelíbí. 8) :D

Jan Kaplický 1937 - 2009
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Takovou odpověď neberu, já na něho nedám dopustit... :lol:
dobře, už ti ho nebudu vnucovat, když nechceš
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mycountry píše:Tak tam, kam se chodím učit na kytaru mám 3 patnáctky... za ty prachy je to dobrý kombo, myslím že těmhle dvěma může směle konkurovat, ty efekty na tom ber "jen tak navíc" :)
myslím že svým jednoduchým zkreslením přejede "učitelova" (já nevím, jestli mu můžu říkat učitel, je to taky ještě dítě) Line6 spider 75 za 10k... aspoň mi to připadá ;)
třeba to bude tím že ten line 6 je ještě vštěí **** *** **** než ten rolland
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

turbo_MaCk píše:
třeba to bude tím že ten line 6 je ještě vštěí **** *** **** než ten rolland
Třeba asi jo...každopádně toho Rolíka nechcu :roll:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak děcka - teď sem měl co dočinění s kustomem kamaráda stejná verze s 8,5 reprák.No čistej je sympatickej, celé to kombo působí sympaticky.Čistej je s lampovým nádechem - plnější než utranďáku,prostě lepší povedený.A zkreslený je spíše nakřáplí - žádný HI gain,ale dynamický,jde za rukou.No rozhodně bych zkreslení jel přes krabku,ale já sem metalista tak moje měřítka gainu sou napeosto jiné než u někoho jiného.

Design kombo je parádní - pevný,vyhlíží dost kvalitně.V ovládání se mi líbí že má funkci shift - prý zvýraznění středů.

Osobně bych to kombo zvolil - je sympatické levné :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

Red Bull: A něco pro metalistu by nebylo? :D Přeci jen já bych něco z lepším zkreslením. Ale nevím jestli v téhle cenové relaci toho zas po combu nechci moc.. :?: :?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Red Bull píše:Tak děcka - teď sem měl co dočinění s kustomem kamaráda stejná verze s 8,5 reprák.No čistej je sympatickej, celé to kombo působí sympaticky.Čistej je s lampovým nádechem - plnější než utranďáku,prostě lepší povedený.A zkreslený je spíše nakřáplí - žádný HI gain,ale dynamický,jde za rukou.No rozhodně bych zkreslení jel přes krabku,ale já sem metalista tak moje měřítka gainu sou napeosto jiné než u někoho jiného.

Design kombo je parádní - pevný,vyhlíží dost kvalitně.V ovládání se mi líbí že má funkci shift - prý zvýraznění středů.

Osobně bych to kombo zvolil - je sympatické levné :wink:
No už jsem se taky rozhodl pro Kustom přece jenom ta dvanáctka zní líp :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Trainman píše:Red Bull: A něco pro metalistu by nebylo? :D Přeci jen já bych něco z lepším zkreslením. Ale nevím jestli v téhle cenové relaci toho zas po combu nechci moc.. :?: :?
Zkreslení se dá dohnat krabkou na zkreslení.Já sem metalista taky a občas si na čistej si zahraju sám - tady je dobrej základ v čistém kanále ostatní kombo budou mít větší gain na úkor čistého - samozřejmě bavíme se li tady o levném kombu na doma :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Kustom x Peavey

Příspěvek od Trainman »

Trošku tu oživím topic. Mohl by mi prosím někdo poradit jaké kombo si mm vybrat? Rozhoduji se mezi dvěma... Byl jsem pevně rozhodnut pro Kustom Gauge 12W. Ale teď se naskytla možnost koupit Peavey Transtube 158 za 1000,- . A jelikož jsem na tenhle aparátek slyšel jen dobré zkoušenosti byl bych rád kdyby mi někdo poradil. :) Jaký by ste vzali? Pro Kustom hraje fakt že má 12´repro.... Předem moc dík.
P.S. Taky by mě zajímalo na kterém bude přijatelnější poměr v čistém x zkresleném kanále....
http://kytary.cz/kustom-kytarove-kombo- ... Kustom:0:0
http://www.instrumento.cz/recenze-produ ... e-158.html
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ten transtube je gut, ale dvanáctka je dvanáctka... transtube mám, dobrej, dobrej
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“