Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
stita

Cubase

Příspěvek od stita »

Mam problém,když nahrávám v Cubase více stop,tak se to zpožďuje cca o 1 vteřinu.Nahraju 2 stopy a je to o.k.,ale když nahrávám další,tak to pak musim posouvat.Nestíhá zvukovka?Předem díky
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mas tam ASIO ovladace? Co je to za zvukovku?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
stita

Příspěvek od stita »

Zvukovka je SoundMax a ovladače Asio nemám
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Latence - spozdeni je prevít. Je to asi neprijemna skutecnost - na vicestopy nahravani je nutnost mit minimalne poloprofesionalni kartu - je to zel základ, ale ty vysledky a celkova prace jsou podstatne kvalitnejsi, nez na hi-fi karte. I soundblaster ma dneska ASIO - i kdyz jsou levnejsi karty. Chystas se do toho vrazit neco malo penez?
stita

Příspěvek od stita »

Vrazil bych do toho kolem 5 tisíc,až je budu mít.To je asi málo,viď?Ta profesionální zvukovka nahraje i přirozenější zvuk?Je to hodně znát na zvuku kytary?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

za 5K sezenes slusnou kartu, nejlepsi kauf bude asi M-Audio Audiophile 2496 (jetou sezenes pod 2K a prevodniky ma kvalitni dost), pripadne neco od E-MU nebo Esi.

Ad zvuk kytary: dost zalezi na tom, jak nahravas? Primo do kompu z (multi)efektu? Nejprirozenejsi zvuk bude pochopitelne sejmutej mikrakem pred reprakem, ale na to zas potrebujes zainvestovat do lepsiho mikraku (aspon tak 2K) a slusnyho predzesilovace (1500). Kazdopadne by to furt mohlo byt kolem tech 5K :)
Somnus Aeternus
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Wohma to řekl za mně. Obecně platí, že i poloprofesionální zvukovky maj vstupní převodníky výrazně lepší, než konzumní karty určené především pro kvalitní přehrávání než nahrávání. Ten rozdíl jen v samotnym samplování je slyšitelnej na první poslech, to garantuju. Poznal jsem to, když jsem přešel od SB Live! ke kartě MAYA 44 MKII. Dneska bych volil spíš externí verzi - člověk je pak nezávislej na jednom kompu, ale to už je na osobnim rozhodutí každýho zvlášť. Audiophille je naprostá klasika lety prověřená, tak i výrobcem za tu dobu vymazlená karta. Jsou i levnější, ale i zde platí, že je lepší si trošku připlatit za značku.
stita

Příspěvek od stita »

Zatim nahrávam z multiefektu přímo do compu,ale chci to změnit.Přitáhnu ke compu hlavu s boxem a zkusim to nahrát,jsem zvědav,jak to bude znít.Mikrák si vezmu ze skušebny,je to takovej asi horší od Philipsu.Budu muset koupit nějakej kvalitnější časem.Moc mě zajímá,do jakých míst se dává mikrák,aby byl zvuk co nejlepší.Díky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vetsinou se strkaji primo pred reprak, mimo osu, konkretni nastaveni ti nikdo nerekne, protoze je to o tom, jakej mas apec a jakej chces zvuk. Vzdalenost, uhel i misto, kam mikrofon miri, muzou mit na zvuk dost velkej vliv.
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

ještě k tý M-Audio bych doplnil, že zmiňované převoníky sou v poěru cena/kvalita hodně dobrý, ale bohužel se jedná pouze o převodníky - je zapotřebí linkových/mikrofonních předzesilovačů....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jens Ludwig píše:ještě k tý M-Audio bych doplnil, že zmiňované převoníky sou v poěru cena/kvalita hodně dobrý, ale bohužel se jedná pouze o převodníky - je zapotřebí linkových/mikrofonních předzesilovačů....
Na druhou stranu je podle me lepsi je mit externi, pokud nakupujes za takhle malej budget, protoze si tim skoro nepriplatis a pritom kdyz zjistis, ze treba prave predzesilovac je slabej clanek (coz bude dost brzo asi a dost mozna hned prvni), tak ho muzes jednoduse vymenit ;)
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

jo - s tim já souhlasim - jen to doplňuju aby tady za tejden nebyl novej thread ve stylu "Audiophile 2496 a mikrofon: signál z mikrofonu je velice slabý až skoro žádný, čim to???"

jinak pro malý studio je Audiophile super - k tomu nějakej dvoukanálovej preamp typu Goldmike a je na malý projekty vyhráno - sám přemejšlim, že bych jí dokoupil k RME HDSP 9652 právě kuli Goldmiku nebo jinýmu preampu na kopák, snare a pak nějaký další kritický aplikace
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

podobný problém... v cubase se mi to ale neopožďuje, naopak nově nahrávaná předbíhá. Dělá to už 1. nahrávaná - předběhne metronom.
zvukovku mám Creative Labs SoundBlaster Live! 5.1 digital.

zapojeno >mikrák>mix>vstup

když sem nahrával jen mikrákem nebyl nejmenší problém (počítačovým).

V AUDA CITY TO NEDĚLÁ!!!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

sem to anšel, ale tk kdyby se to někomu hodilo:
device>device setup>asio
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Marty

Příspěvek od Marty »

Hoj mám takovej problém Cubase mam tedka kratce a když do toho něco nahraju třeba přes amplitube tak jakmile si to chci poslechnout tak mi nejde zvuk. Nevíte cim to je?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemas zmacklou ikonku repraku u stopy?
Somnus Aeternus
Klema

Příspěvek od Klema »

Latence?No mě se stopy zpožďujou,ale nepochopitelně jak která.Jednou jo,jednou ne... a hlavně,ten posun je pokaždý jinak velkej,ale nikdy nemá hodnotu latence,kterou mi systém vyčíslil.používám Maxi Studio ISIS 8x dovnitř/4x ven,ve svý době kartice za 15litrů.sice mě to štve,ale už sem si zvykl,nicméně za vypátrání tohodle šotka bych byl vděčný.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Klema píše:Latence?No mě se stopy zpožďujou,ale nepochopitelně jak která.Jednou jo,jednou ne... a hlavně,ten posun je pokaždý jinak velkej,ale nikdy nemá hodnotu latence,kterou mi systém vyčíslil.používám Maxi Studio ISIS 8x dovnitř/4x ven,ve svý době kartice za 15litrů.sice mě to štve,ale už sem si zvykl,nicméně za vypátrání tohodle šotka bych byl vděčný.
tak tohle se mě dělo, když jsem nahrával na obyč. kartu Soud blaster... Jako soft jsem teda používal Adobe audition. Ale přesně tak se to chovalo. Deset stop to nahrálo přesně a pak najednou to začalo blbnout. Zpoždění se měnilo během tý stopy tak, že chvíli to nahrálo přesně, chvlíli to bylo mimo. atd. Nevyřešil jsem to nijak... Jednou kapelník volal nějakýmu kámošovi do studia a ptal se jestli neví co s tím. Netuším jak moc nás po tom telefonu pochopil, ale říkal něco o tom, že nejdou stejně nějaký vnitřní a vnější hodiny té karty. Já fakt nevím co to mělo být.
Fender JB, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass ano.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ma to ASIO ovladace? Jestli ne, zkusil bych tam narvat ASIO4ALL. Za zkousku nic nedas... Jinak ta karta uz je docela starik, tak nevim, lepsi by bylo koupit M-Audio Delta 1010LT.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“