Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6628
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Cubase

Příspěvek od torst »

"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Ano, používal jsem na starém počítači, na novém ne. Není to špatný produkt bych řekl.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 24.01.2023 11:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 1721
Registrován: 3.11.2011 12:55

Re: Cubase

Příspěvek od Ivan »

:
pavlii píše: 24.01.2023 11:28 Ano, používal jsem na starém počítači, na novém ne. Není to špatný produkt bych řekl.

P.
Ano co? :) 64 alebo 32? Cubase mi ho nevie najst… do ktoreho foldra ho mam dat? (je to len dll subor, javne neinstaluje…)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Odpověděl jsem přesně na otázku, takže žádné "ano co" nepřichází v úvahu 😀 a jak jsem doplnil, protože ho nepoužívám, tak ani nevím, jestli má obě mutace (32/64). Tak jako tak se může dát do jakéhokoli adresáře, který je pro Cubase v definici VST2 Path. Pokud je VST3, tak se obvykle dává do Program Files/Common Files/VST3 nebo tak něco.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 24.01.2023 11:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 1721
Registrován: 3.11.2011 12:55

Re: Cubase

Příspěvek od Ivan »

Tak asi je len 32, lebo Cubase ho v plugin menezeri nevie najst.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6628
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Cubase

Příspěvek od torst »

těhlech maximizerů je hafo.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Ivan píše: 24.01.2023 12:14 Tak asi je len 32, lebo Cubase ho v plugin menezeri nevie najst.
Pokud bys tam ten soubor měl, tak ho Cubase najde, ale informuje o nekompatibilitě a o přesunu do Block Listu. Nevím o možnosti, že by VST soubor byl v prohledávané cestě a Cubase se zachovala jinak než zařazením do seznamu nebo dle popisu výše (blokace).

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6628
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Cubase

Příspěvek od torst »

Znovu: Ten muj TLs je šikovnej v těch dalších funkcích, EQ, Transinet, sice nevím co to je, ale uráží mě to!
Ale pokud si byl zvyklý na Cubasácký Maximizer, stejnou službu ti udělá lecjaký free brickwall limiter.
https://audiowizzards.sk/free-vst-w1-li ... l1-zdarma/
tohle je prý legenda, ale nepoužívám.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

L1 mě nikdy nebavil - obzvlášť od momentu, kdy jsem zjistil, že začíná nezvládat dřív než by bylo záhodno. Myslím, že od jeho vzniku tu byly lepší maximizery.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
Hendrek
Site Admin
Příspěvky: 8352
Registrován: 23.07.2009 12:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od Hendrek »

Hendrek píše: 23.01.2023 12:20
LUBOSH píše: 23.01.2023 10:04
Hendrek píše: 23.01.2023 9:54 Někdy se tu v minulosti psalo, že s mým LE5 mám snad nárok na upgrade zdarma, a že mi to Steinberg oznámí mailem. No, ticho po pěšině, tak jsem zvědavý, jak pak ty LE5 budu spouštět s tím novým licencováním :mrgreen: .
Jestli si to dobře pamamtuju tak pro verze LE/AI měl Steinberg licenci C12 LE/AI zdarma rozesílat do konce března 2022. Mě přišla licence C12LE 31. 3. 2022. I když mám verzi Pro. :mrgreen: Tak zkus kontaktovat podporu.
Tak vzhledem k tomu, že se Steinberg support nedá kontaktovat napřímo, ale pouze přes lokálního distributora, kterým je Yamaha v Německu, tak bych se na to mohl...
Nevím, kde je chyba (no evidentně u Steinbergu, že ano), ale podobných uživatelů, kteří mají SW registrovaný a vedený na svém Steinberg účtu, a kterým nepřišel mailem odkaz na stažení upgradu C12 LE/AI včetně download access code, je více (dle diskuzí na Steinberg fóru).

Edit: našel jsem na Yamaze přímý odkaz na support mail: steinberg-support.cz.sk@email.cz
Uvidím, co mi odpoví.
Zdar.
Tak pan Jirsák ze suportu mi poslal potřebný download access code, takže jsem vše nainstaloval a zdá se, že to funguje. Dokonce funguje VSTi host Halion a Groove Agent jako standalone aplikace, takže mohu hrát přes midi keyboard ještě jednodušeji než doposud.
Ale jinak přeučit se a zvyknout si na nové prostředí bude porod.
Uživatelský avatar
LUBOSH
Příspěvky: 863
Registrován: 3.11.2015 17:38
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Bydliště: Pardubice

Re: Cubase

Příspěvek od LUBOSH »

Tak hlavně, že to dobře dopadlo. No z C5 na C12 je to skok ne že ne. Tak snad to nebude tak hrozné. Vzpomínám si, když jsem si kvůli basákovi instaloval C5LE, abych mu mohl poradit. Jak vytvořit midi stopu v C5LE mi přišlo úplně mimo, ale s YT jsem to dal. :mrgreen:
Tak ať se daří
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

2Hendrek - dobře ty! Jo, Martin je fajn - často mi přijde jako klika mít v daném případě na straně podpory někoho z Česka, kdo je odborník a má i empatii.

V přeučení poradíme, posloužíme😎😉

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
Hendrek
Site Admin
Příspěvky: 8352
Registrován: 23.07.2009 12:11
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od Hendrek »

Díky, až se na něčem zaseknu, ozvu se. :)
Vzhledem k mé intenzitě nahrávání a práce s VSTi (cca 1/rok) to bude pokaždé jako poprvé :D.

PS: A VELKÁ POCHVALA PRO PANA MARTINA JIRSÁKA :mrgreen:
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

:-) já mu to případně mezi řečí předám :-)

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
LUBOSH
Příspěvky: 863
Registrován: 3.11.2015 17:38
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Bydliště: Pardubice

Re: Cubase

Příspěvek od LUBOSH »

Zdravím, měl bych jednu otázku. Jak naroutuju MIDI stopu (VSTi) do Cue v Cotrol Room.
Oč mi jde. Nahrávám bicí a kopák nahráváme pomocí snímače a potřebuju zvuk poslat zpátky bubeníkovi do ucha pomocí CR. Řetězec je následující: snímač - MIDI modul - MIDI kabelem do zvukovky a v DAW přidán sampler. MIDI noty se normálně nahrávají a sampler funguje. Jde mi jen o to jak tu MIDI stopu dostat do Cue. Ostatní audio stopy v CR normálně fungují. Jo a je to Cubase 12 PRO
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Normálně v Cue Sends sekci té VSTi šavle. Je to stejné jako u Audio stopy.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
LUBOSH
Příspěvky: 863
Registrován: 3.11.2015 17:38
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Bydliště: Pardubice

Re: Cubase

Příspěvek od LUBOSH »

No já jsem právě nikde Cue sends nenašel. 2 jsme na to koukali. U audio stop normálně je. Ještě si to zkusím dneska doma večer nasimulovat.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Musí to tam být - VSTi je v podstatě audio kanál.

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uživatelský avatar
LUBOSH
Příspěvky: 863
Registrován: 3.11.2015 17:38
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Bydliště: Pardubice

Re: Cubase

Příspěvek od LUBOSH »

Večer se na to podívám, když tak hodím print screen.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 12; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Uživatelský avatar
pavlii
Globální moderátor
Příspěvky: 7167
Registrován: 2.04.2009 11:47
Skype: studio_kappka
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

OK. Budu kdyžtak k dispozici :-)

P.

Skype: studio_kappka
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“