Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Cubase

Příspěvek od Ivan »

Natiahol som si projekty urobene v C11 do C13. Nastavenie side-chain pluginu SideKick Extended Kubík uplne odignoroval, normalne vyresetoval parametre toho pluginu na kazdej instancii... A kedze som to mal v projektoch pomerne zlozito a delikatne side-chainom poriesene, bude to radost, kym to dam dohromady. Vielen Dank !
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Možná se změnilo pozadí, jak je SC udělaný v C13 oproti C11. Prostě vývoj. Škoda, že na takové věci (teď to zobecňuji - nemyslím konkrétně tenhle případ, který navíc nemusí být pravda) neprezentují (aspoň o tom nevím) souhrnný dokument popisující CO je v nové verzi jinak pořešeno a nebude tak 100% kompatibilní. Ale zase na druhou stranu, nejde to psát vůči všem historickým verzím. Takže laťka by stejnak musela být nastavená tak, že tam spoustu věcí nebudeš schopen dohledat - pokud jsi třeba 1-2 verze neupdatoval.

Tohle je něco, co může být prostě normální - těžko soudit. Na podobné detaily má smysl zeptat se v komunitě, tj. na oficiálním fóru Steinberg.

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii píše: 13.05.2024 11:16 Tohle je něco, co může být prostě normální - těžko soudit. Na podobné detaily má smysl zeptat se v komunitě, tj. na oficiálním fóru Steinberg.
Jo, skusim, ale asi si velmi nepomozem... Ale teraz som si spomenul, ze dokonca aj v ramci jednej a tej istej verzie - C11, ked som menil pocitac (teda "reactivation"), sa mi stalo s jednym projektom a s tymto konkretnym pluginom to iste, takze problem asi nebude v nekompatibilnosti verzii. Nastastie tam to bola rychlovka, lebo tam bol side-chain len jeden (kopak vs basa).
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kluci.
Mám DAW Cubase ve starším notebooku a chci se zeptat, jestli záleží více na rozlišení monitoru než na jeho úhlopříčce. Má menší rozlišení ale větší úhlopříčku než další novější notebook, který má větší rozlišení ale menší úhlopříčku, než ten předchozí. Ten předchozí má menší, než doporučené minimální rozlišení, ale větší úhlopříčku, než ten novější. Při koupi toho DAW v e-shopu jsem zjistil, jaké má minimální požadavky na rozlišení displeje, ale není tam uveden minimální požadavek na úhlopříčku.
torst

Příspěvek od torst »

To by mne nenapadlo řešit. Hlídal bych si zvukovou funkčnost a kompatibilitu. Display si s Cubase poradí.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Úhlopříčka nic nezajímá, jediné směrodatné (pro software) je roslišení.

2torst: není pravda. Při menším rozlišení nebudou vidět části některých dialogů, což bude jaksi problém ;-)

P.

torst

Příspěvek od torst »

pavlii píše: 6.07.2024 17:54 Úhlopříčka nic nezajímá, jediné směrodatné (pro software) je roslišení.

2torst: není pravda. Při menším rozlišení nebudou vidět části některých dialogů, což bude jaksi problém ;-)

P.
Tak určitě jo, to je elementární nastavení Windowsů.
The wind of change, Blows straight into the face of time, Like a stormwind that will ring
The freedom bell for peace of mind. (Wind of Change, Scorpions)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako, že na Mac by tomu bylo jinak? Je to zvídavá otázka - osobně si to nemyslím, ale nevím.

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Mám syntezátor KORG PA700 a DAW Cubase. Chci ten syntezátor zprovoznit na Cubase. Mám nejprve spustit Cubase a potom zapnout klávesy, nebo obráceně? KORG jsem zprovoznoval na starším notebooku a ten KORG se mi automaticky nainstaloval i bez spuštění Cubase, který jsem měl také v tom starším notebooku. Je v tom nějaký problém? Nevadí na pořadí toho spuštění Cubase a instalaci KORGu? Cubase mám již v novém notebooku nainstalován a postupně si přitom zprovoznuji studio. Ted je řada na KORGu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to jedno. Podstatné je pouze to MIDI rozhraní, které by mělo být aktivní před spuštěním Cubase, ale myslím, že od verze 12 to už umí i tuhle MIDI stránku chytit "za běhu". Ale já mám prostě zvyk, takže to dělám dle popisu výše :-)

V zásadě tedy jde o to zařízení, které připojuje KORG tou MIDI cestou k počítači. Klávesy pak samy o sobě mohou být zapínány/vypínány kdykoli a Cubase to nijak nepozná (je-li připojení realizováno mimo ty klávesy, tj. externím interfejsem).

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Pavlii, díky za radu. Měj se fajn. Petr
fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Ahoj mám dotaz k vyčištění starých nahrávek.
Digitalizoval jsem nějaké hodně staré audio stopy z MC kazet do Cubase. Dětské žvatlání, básničky, písničky z doby dětsví mého a sourozenců. Máte prosím nějaký tip, čím by to šlo v Cubase trochu dodatečně vylepšit, odšumit, vyčistit atd?
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Šum mezi úseky s užitečným signálem zvládne do určité míry Gate. Obecně na odšumění jsou plug-in modyly DeNoiser (například), ale není součástí základní výbavy Cubase (je například v balíčku Izotope RX). Pomocí podobného modulu (DeClicker) se dají odstranit i nějaké lupance a praskání.

Lépe na takovou práci je audio editor, takže třeba WaveLab, ale ve své podstatě to bude v Cubase (i jinde) fungovat shodně.

Můžu na nějakém krátkém vzorku zkusit, neb Izotope RX mám.

P.

fantomasxxx
Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fantomasxxx »

Pavlii díky za info i za nabídku. Zatím jsem to co nejvíce prostříhal a trochu vylepšil EQ, lupance oříznul. Zní to už mnohem lépe než z kazeťáku. Dále s tím už nebudu nic tvořit, šlo mi primárně to převést na digitál.
Díky
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jasnačka, pohoda :-) fajn, že se to povedlo dle představ :-)

P.

LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Tak máme venku C14. https://www.steinberg.net/cubase/new-fe ... H02NMTakže Steinberg na "půlverze" kašle, no neva, pojedu po sudé řadě. Vyzkouším v blízké době jak jim funguje Grace Period.
A propos Cherreda,
cherreda píše: 20.09.2024 11:18 Když je ta 50% sleva, tak jsem se teda zlomil do upgradu na Cubase 13.
Zas budu muset něco instalovat a nastavovat a... sakrafix, nemá to konce... :roll:
měl by si spadat taky do Grace Period https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... iod-update a měl by si mít nárok na bezplatný up na C14. Podívej se na odkaz.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Myslím, že ano, díky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já vyzkouším C14 asi až zítra v noci, aspoň z rychlíku. Dřív si na to nenejdu prostě čas.

P.

EDIT: Tak jsem se k tomu dostal už dnes, instalace bez problémů, je třeba jen zapnout (VST Plug-In Manager) VST2 moduly (tlačítko), jinak to pracuje jen s VST3! Otevřen jeden projekt z C13, vše hrálo bez problémů. Tak v tom budu postupně pracovat a uvidím, zdali na něco přijdu.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 7.11.2024 20:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Včera jsem se narychlo podíval na C14. Pro mě trochu sklamání. Insert sloty v Inspectoru na můj vkus zbytečně malý. Když jsem uzavíral projekt bez uložení změn, vytvořeny v C12, tak se Cubase sekla. Když jsem projekt uzavřel s uložením změn tak v pohodě. Celkově odezva mi přišla pomalejší než C12. Ale zase rychlejší start než C12. Uvidím určitě přijdou nějaké opravy.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“