Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Ano.

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Bojsa Nebojsa

Příspěvek od Bojsa Nebojsa »

V jakém pořadí mám nainstalovat Cubase Pro 13, Steinberg Download Assistant, Steinberg Activation Manager a eLicenser Control Center? Kam se tam někam zadává Product Key? Následuje text ze stránek Steinbergu. Steinberg Activation Manager je nástroj, který umožňuje spravovat licence Steinberg Licensing a byl představen v lednu 2022. Dříve vydané programy stále používají pro správu licencí eLicenser Control Center. Steinberg Activation Manager se instaluje automaticky pomocí nástroje Steinberg Download Assistant. V případě potřeby si však můžete nejnovější verzi Steinberg Activation Manageru stáhnout samostatně zde.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

jako první, vytvořit si účet na https://signin.steinberg.net/?goto=http ... m=/alpha#/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Bojsa Nebojsa

LUBOSH píše: 17.09.2025 15:39 jako první, vytvořit si účet na https://signin.steinberg.net/?goto=http ... m=/alpha#/
Já už mám licenci. Začínám znovu úplně od začátku se zakoupeným Cubase Pro 13 a mám k tomu produktový klíč. Účet jsem si již vytvořil při první instalaci na stránkách Steinbergu
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak pak si nainstaluj (lhostejno v jakém pořadí) Activation Manager, Library Manager a MediaBay. eLicenser je nesmysl. Potom můžeš nainstalovat Cubase. Pak je potřeba získat licenci (na stránce MySteinberg - Products - Redeem Code), tu aktivovat (Activation Manager) a následně lze spustit Cubase.

P.

Bojsa Nebojsa

pavlii píše: 17.09.2025 16:41 Tak pak si nainstaluj (lhostejno v jakém pořadí) Activation Manager, Library Manager a MediaBay. eLicenser je nesmysl. Potom můžeš nainstalovat Cubase. Pak je potřeba získat licenci (na stránce MySteinberg - Products - Redeem Code), tu aktivovat (Activation Manager) a následně lze spustit Cubase.

P.
Je licence to samé, co produktový klíč? Jaký je rozdíl mezi licencí a produktovým klíčem? Co je ten Redeem Code? Mám licenci na 3 počítače.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jestli máš licenci ti ukáže Activation Manager. Produktový klíč by mělo být něco jako "po zadání do Redeem Code dostanu na oplátku licenci". Pokud v Activation Manageru žádná licence není vidět, je potřeba jí nejprve na MySteinberg "vyměnit" za ten produktový klíč.

P.

Bojsa Nebojsa

pavlii píše: 17.09.2025 16:41 Tak pak si nainstaluj (lhostejno v jakém pořadí) Activation Manager, Library Manager a MediaBay. eLicenser je nesmysl. Potom můžeš nainstalovat Cubase. Pak je potřeba získat licenci (na stránce MySteinberg - Products - Redeem Code), tu aktivovat (Activation Manager) a následně lze spustit Cubase.

P.
Proč je eLicenser nesmysl?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Protože eLicenser je pro starý způsob licencování, který již asi 2 roky není používán a od letošního myslím května již ani není v provozu. Jeho roli převzal Activation Manager.

P.

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše: 24.11.2025 15:41 WaveLab Elements za polovic
https://www.steinberg.net/promotion/get-wavelab/
Integrace do Cubasu funguje super, tohle potěšilo.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jj, to fungovalo vždycky cajk. Ale ty máš teď na mysli tu "ARA" variantu?

P.

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

pavlii píše: 25.11.2025 20:31 Jj, to fungovalo vždycky cajk. Ale ty máš teď na mysli tu "ARA" variantu?

P.
Teď jsem koupil jen Elements, ten se otevírá (pro vás co to dávno znáte - já jsem dřív měl jiný wav editor, takže jsem to neznal) "postaru" , ne přímo v okně Cubasu jako SpectraLayers - teda jestli správně chápu jak funguje ARA rozhraní.
WaveLab Pro určitě umí ARA, ale pro mě by byl jak vembloud na komára.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - já to nikdy jako plug-in (tj. s využitím té ARA funkcionality) nepoužil; když už, tak editace audio partu/eventu ve WL spouštěným z Cubase prostředí, ale vždycky pak práce v něm. Ale používal jsem to spíš v dávné minulosti a navíc dost sporadicky. Nedělám vlastně na úrovni audio dat takové zásahy, aby mi nestačily možnosti Cubase.

Jinak jako ARA:
WL_ARA_possibilities.png
P.

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

pavlii píše: 26.11.2025 12:12 Nedělám vlastně na úrovni audio dat takové zásahy, aby mi nestačily možnosti Cubase.
Jj, taky nepotřebuju řešit to, co sám nahraju. :)
V zásadě se u mě jedná spíš o zřídkavé importované audio soubory, abych měl jednoduše pod kontrolou, co si prdím do projektu, příp. si odněkud vyndat jen nějaký krátký zvuk, blabla... si rozumíme.
Po posledních dvou letech už mě přestalo bavit si to posílat tam a zpátky na pracovní mac, kde mám v Adobe "výhodném" (cha :roll: ) balíku Audition.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) bodejť, že si rozumíme.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“