Westernka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Remy Bonjasky

Westernka

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Mám obyčejnou španělku a chtěl bych si pořídit westernku, ale má prý o dost menší vzdálenost mezi pražci. Tak se chci zeptat, jestli se na ní vybrnkává hůř nebo jestli to až tak neni znát. Dost se toho bojim. Tak mi kdyžtak někdo dejte vědět jak to je ... Díky ...
Morgaur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morgaur »

vzdálenost mezi pražci?...no spíš ma užší krk a tím pádem jsou struny daleko blíž sobě, vybrkávat se na ni dá, jen to chce cvik(jako asi všechno) a kór pro tebe, jestli jsi hrál doted jen na španělku..
PRS SE Custom Semi-Hollow
Blackstar HT1
Yamaha FG700S
Blueridge BR-43
Cort X6
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

...asi myslíš tu vzdálenost mezi strunama. :)

může být o dost menší a je to nezvyk, to ano. ALE - westernky mají tu výhodu, že mají různou šířku hmatníku! :twisted: takže si můžeš vybrat takovou šířku, která ti bude vyhovovat nejlíp - zkus si zajít do obchodu, kde mají větší výběr, a pokud by se ti zdálo, že na úzkém hmatníku ti to jde blbě, pořád je možnost sáhnout po westernce s krkem širkokým skoro jako má španělka...

(...moje jumbo má taky širší krk... :) má to jen jeden háček - zvykla jsem si na to a když si půjčím kytaru někoho jiného, obvykle má úzký hmatník a hraje se mi na tom špatně...)
maty.ondra

Příspěvek od maty.ondra »

Dreadnought muže mit i sirsi krk ale užší je pro hraní bluegrassu častejsí.Me se na sirsi hraje také trochu lip(mam dve,43 a 47mm),ten uzsi je ale mozna lepsi na rychlost.Chce si to vyzkouset.
Homerda

Re: Westernka

Příspěvek od Homerda »

Remy Bonjasky píše:Mám obyčejnou španělku a chtěl bych si pořídit westernku, ale má prý o dost menší vzdálenost mezi pražci. Tak se chci zeptat, jestli se na ní vybrnkává hůř nebo jestli to až tak neni znát. Dost se toho bojim. Tak mi kdyžtak někdo dejte vědět jak to je ... Díky ...
to neni zadnej problem
Stop dreaming, start playing!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“