vybrnkavani

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
megamimi

vybrnkavani

Příspěvek od megamimi »

Ahoj vsichni mam problem.Cvicim na kytaru vybrnkavani zacinam na 5 prazci E struny a jedu az na posledni nejslabsi strunu pak zpet a tak dokola.Kdyz hraju bez zesilovace vse Ok ale kdyz zapojim kytaru do zesilovace tak se mi deje takova vec kdyz vybrnkavam smerem dolu tak to neni ciste vzdy kdyz pustim strunu a jedu o strunu niz tak mi ta horni porad jeste zni nevim jak to napsat struny jsou citlive na dotek nevim jestli mam neco spatne serizeneho nebo jestli nemam vysoky dohmat prosim poradte.Kdyz hraju odspoda nahoru tak je to dobre struny mi tlumi prsty leve ruky. :roll:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no oni ty struny vždycky trochu zní,ale to je o technice,časem v tom dostaneš cit,já kolikrát když jednu nějaký picking a zavadim o strunu nebo jí moc rozechvěju tak jí utlumim Palmutingem...pro představu,asi jako když hraješ Back in Black, hraješ E pak D a pak G,jestli to říkám správně,(ono třeba to D nemusíš držet uplně přesně) no a mezi každej part dáš PM,čim docílíš těch mezer a čistýho zvuku,nenecháváš je doznít...to samý mužeš dělat při vybrnkávání,ale třeba jen u horních strun atd...časem tomu přijdeš na kloub,ono když jedeš nějaký brutální picking třeba jenom na dvou strunách downstrokem,tak se vždycky rozezní i struny pod a nad :wink:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Drobák píše:no oni ty struny vždycky trochu zní,ale to je o technice,časem v tom dostaneš cit,já kolikrát když jednu nějaký picking a zavadim o strunu nebo jí moc rozechvěju tak jí utlumim Palmutingem...pro představu,asi jako když hraješ Back in Black, hraješ E pak D a pak G,jestli to říkám správně,(ono třeba to D nemusíš držet uplně přesně) no a mezi každej part dáš PM,čim docílíš těch mezer a čistýho zvuku,nenecháváš je doznít...to samý mužeš dělat při vybrnkávání,ale třeba jen u horních strun atd...časem tomu přijdeš na kloub,ono když jedeš nějaký brutální picking třeba jenom na dvou strunách downstrokem,tak se vždycky rozezní i struny pod a nad

:wink:
Diky uvidim jak se s tim poperu ale kuwa stve me to kdyz uz mi to docela jde a zrychluju tak to takhle nezni .... :D no hold jak se rika hra na kytaru je rozmanita,pestra a tezka neni to jen mlaceni do strun :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No,u většině metalovejc songů se u tohodle pickingu hraje třeba horní struna na palmuting a dolní čistě(are you dead yet-COB),takže to má takovej říznej zvuk...časem to pořešíš a taky existuje noise gate kterej taky trochu pomůže a potlačí nežádoucí brumy... :wink:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Drobák píše:No,u většině metalovejc songů se u tohodle pickingu hraje třeba horní struna na palmuting a dolní čistě(are you dead yet-COB),takže to má takovej říznej zvuk...časem to pořešíš a taky existuje noise gate kterej taky trochu pomůže a potlačí nežádoucí brumy... :wink:
Jejda neslo by to napsat trosku laicky :lol: jsem zacatecnik a moc tem vyrazum jeste nerozumim....snazim se ty struny trochu tlumit pravou rukou ale pak to moc nezni a je mozne ze to bude tim ze mam doma tupy drevo :D Washburn X10 komplet za 6000 kč.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Palm muting neboli PM je právě tlumení pravačkou,spíše palcvou a malíkovou hranou,nevim jak ti to popsat...jinak čim víc u kobylky tim míň sustainu to žere,takže když si to dáš na kobylku tak to tolik nezabiješ,nebo hrát čistě a právě to jen přitlumit kdy se ti to hodí...hodně songů se hraje s PM,skoro všichni metalový intepreti tak hrajou...slayer,megadeth,korn,COB,COF,metallica.... :wink:
časem tomu všemu přijdeš na kloub... :wink:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Drobák píše:Palm muting neboli PM je právě tlumení pravačkou,spíše palcvou a malíkovou hranou,nevim jak ti to popsat...jinak čim víc u kobylky tim míň sustainu to žere,takže když si to dáš na kobylku tak to tolik nezabiješ,nebo hrát čistě a právě to jen přitlumit kdy se ti to hodí...hodně songů se hraje s PM,skoro všichni metalový intepreti tak hrajou...slayer,megadeth,korn,COB,COF,metallica.... :wink:
časem tomu všemu přijdeš na kloub... :wink:
Diky moc za rady a za vysvetleni :wink:
Deyw

Příspěvek od Deyw »

jo diky drobaku :) zase si mi pomohl (sice to mam vsechno naopak) :D:) si fakt borec ;) moc diky za vsechno 8)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Deyw píše:jo diky drobaku :) zase si mi pomohl (sice to mam vsechno naopak) :D:) si fakt borec ;) moc diky za vsechno 8)
Jo v pohodě,rádo se stalo... :wink:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

jeste jeden dotaz jak se meri dohmat na 12 prazci?.......je to od spodniho nebo horniho bodu? Tluste E ma byt 2 mm nad prazcem a E slabe 1.5 mm je to tak?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Záleží na prohnutí krku, strunách, stylu hry atd. Nejde exaktně říct kde je to správně. Chce to nastavit akorát tak, jak ti to vyhovuje. Jinak se to měří od hmatníku po dolní okraj.

A k začátku threadu, to přeznívání strun řeš tak, že to utlumíš. Basovější struny pravou rukou, tenčí levou (myšleno vzhledem k tomu, jakou strunu zrovna hraješ).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“