Swingová hudba - hledám interpreta

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Treme

Swingová hudba - hledám interpreta

Příspěvek od Treme »

Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
Nemyslim Birely Lagréneho, Reinharta, Ježka atd ale spíš orchestr...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Treme

Příspěvek od Treme »

framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.
Dík...Glena znám...
Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

,,Mimozemšťani! Asi chtějí vrátit Glena Millera.''
,,Cože?''
,,Tohle oni dělají, vracejí všechny ty lidi, co záhadně zmizeli. Do kosmu, ten nám tu scházel, Glen Miller, co nás unudí k smrti svou „Pennsylvania six-five thousands''.... ''

Uvedeno na pravou míru (-:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
Tak to bylo velice trefne ale obavam se, ze ve zdejsim foru, kde pomerne znacne prevazuji "triprstaci se ctyrma powerchordama", patrne narazis na hlusinu. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Glenn Miller je dobrej, mám ho dost rád :-) je to super pohoda

poslouchám ho víceméně už odmalička :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A kytarove zajimavy - ma-li se zahrat dobre, napr. hejno sestkovych a devitkovych akordu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Treme píše:
framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.
Dík...Glena znám...
kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzu :-) (vysvetlivka: zemrel po nevyjasnem padu letadla, dalsi teorie jsou treba ti mimozemstani)
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidi :!: ale treba byla docela sranda, kdyz jsme byli v ramci hudebky na jednom chlapikovi, co na pijano hral pravy harlemsky jazz z 20.-30. let. fajn, hral velice dobre, ale bylo to docela na jedno brdo tak rikajic. jeste ze nezklamal a zahral Summertime, protoze kazdy jazzman musi proste hrat Summertime :D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
Ale nikdy bych o žádném stylu neřekl že je to vykopávka (kromě hiphopu)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Treme

Příspěvek od Treme »

framikoin píše:
Treme píše:
Dík...Glena znám...
kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzu :-) (vysvetlivka: zemrel po nevyjasnem padu letadla, dalsi teorie jsou treba ti mimozemstani)
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidi :!: ale treba byla docela sranda, kdyz jsme byli v ramci hudebky na jednom chlapikovi, co na pijano hral pravy harlemsky jazz z 20.-30. let. fajn, hral velice dobre, ale bylo to docela na jedno brdo tak rikajic. jeste ze nezklamal a zahral Summertime, protoze kazdy jazzman musi proste hrat Summertime :D
Já jsem Glena Mullera v žádném případě nehodnotil, slyšel jsem od něj pouze pár věcí (nejznámější In the mood - ten se fakt povedl), takže ho moc posoudit nemůžu....
Ale k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....
A toto pro mě splnuje Reinhardt - písničky jsou sice skládány pro menší skupinu hudebníků, ale některé věci jsou opravdu chytlavé...

Jazzu jsem zatím moc na chuť nepřišel, třeba se k němu dostanu přes swing... V žádnym případě nejde o vykopávku - jak již tady někdo psal, ten tvůj bebop je tedy vlasně skoro také swing. :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

DJmanasek píše:SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
Ale nikdy bych o žádném stylu neřekl že je to vykopávka (kromě hiphopu)
ta vykopavka mela znamenat jen to, ze je to proste stary jak antracit :-) nic hanliveho. jo, bebop pravda pekne swinguje :-), ale je mi celkove sympatictejsi. rytmus je snad nejlepsi na swingu :-) kazdopadne sorry, ze tady zacinam hadky, ale to uz je ma povaha :D
jo a jeste, vzdyt vsichni ti pravoverni swingari, resp. old school jazzmani, bopery nesnaseli :-)
timac
Kontaktovat uživatele:

Re: Swingová hudba - hledám interpreta

Příspěvek od timac »

Treme píše:Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
Nemyslim Birely Lagréneho, Reinharta, Ježka atd ale spíš orchestr...
Ze swingových hvězd je to jednoznačně můj oblíbený Glenn Miller a jeho orchestr, potom určitě stojí za poslech Count Basie nebo Benny Goodman. Z českých je to proslulý orchestr Karla Vlacha. Doma mám tři cdčka Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Je tam moc pěkných zahraničních i českých skladeb, doporučuji poslechnout.

S pozdravem, Honza
pochmanek

Příspěvek od pochmanek »

Parov je dobrej sice to neni uplně klasika ale má to v sobě jak jazz tak swing ale i trochu electra
barlaam

Příspěvek od barlaam »

benny goodman patri jednoznacne k hvezdam, doporucuju poslechnout
Ale k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....
ty nejake postupy, pokud jsem to pochopil správně jsou melodické postupy, takže ať sei každý přebere sám
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Nevim jak moc budu s timhle offtopic ale v rámci těchle žánrů mě přijde zajímavá kapela T.R.A.M. což je jazzově zaměřenej projekt mistra Abasiho z Animals as Leaders. Podle mě celkem povedená záležitost i když se mnou tenhle názor sdílet nemusíte

Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“