Swingová hudba - hledám interpreta
Swingová hudba - hledám interpreta
Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
Nemyslim Birely Lagréneho, Reinharta, Ježka atd ale spíš orchestr...
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69
(omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest
kazdopadne swing je strasna vykopavka.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Dík...Glena znám...framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69(omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest
Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bylo velice trefne ale obavam se, ze ve zdejsim foru, kde pomerne znacne prevazuji "triprstaci se ctyrma powerchordama", patrne narazis na hlusinu.Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzuTreme píše:Dík...Glena znám...framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69(omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest
Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidi
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
Ale nikdy bych o žádném stylu neřekl že je to vykopávka (kromě hiphopu)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Já jsem Glena Mullera v žádném případě nehodnotil, slyšel jsem od něj pouze pár věcí (nejznámější In the mood - ten se fakt povedl), takže ho moc posoudit nemůžu....framikoin píše:kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzuTreme píše:Dík...Glena znám...framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69(omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest
Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....(vysvetlivka: zemrel po nevyjasnem padu letadla, dalsi teorie jsou treba ti mimozemstani)
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidiale treba byla docela sranda, kdyz jsme byli v ramci hudebky na jednom chlapikovi, co na pijano hral pravy harlemsky jazz z 20.-30. let. fajn, hral velice dobre, ale bylo to docela na jedno brdo tak rikajic. jeste ze nezklamal a zahral Summertime, protoze kazdy jazzman musi proste hrat Summertime
Ale k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....
A toto pro mě splnuje Reinhardt - písničky jsou sice skládány pro menší skupinu hudebníků, ale některé věci jsou opravdu chytlavé...
Jazzu jsem zatím moc na chuť nepřišel, třeba se k němu dostanu přes swing... V žádnym případě nejde o vykopávku - jak již tady někdo psal, ten tvůj bebop je tedy vlasně skoro také swing.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
ta vykopavka mela znamenat jen to, ze je to proste stary jak antracitDJmanasek píše:SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
jo a jeste, vzdyt vsichni ti pravoverni swingari, resp. old school jazzmani, bopery nesnaseli
Re: Swingová hudba - hledám interpreta
Ze swingových hvězd je to jednoznačně můj oblíbený Glenn Miller a jeho orchestr, potom určitě stojí za poslech Count Basie nebo Benny Goodman. Z českých je to proslulý orchestr Karla Vlacha. Doma mám tři cdčka Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Je tam moc pěkných zahraničních i českých skladeb, doporučuji poslechnout.Treme píše:Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
S pozdravem, Honza
Parov je dobrej sice to neni uplně klasika ale má to v sobě jak jazz tak swing ale i trochu electra
benny goodman patri jednoznacne k hvezdam, doporucuju poslechnout
ty nejake postupy, pokud jsem to pochopil správně jsou melodické postupy, takže ať sei každý přebere sámAle k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Nevim jak moc budu s timhle offtopic ale v rámci těchle žánrů mě přijde zajímavá kapela T.R.A.M. což je jazzově zaměřenej projekt mistra Abasiho z Animals as Leaders. Podle mě celkem povedená záležitost i když se mnou tenhle názor sdílet nemusíte
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender