Opravy efektů?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

https://amtelectronics.com/new/amt-r2/
Dotaz: Pořídil jsem bazarem AMT R2. Když jsem zkusil zkreslení, obrovský šum! S tim by si ani noisegatě neporadil. Rozebrání, hledání, nenalezení. Ale přitom jsem měl jako referenci před ním ještě Digitech Death. A najednou byl šum pryč! Prostě ta druhá (bypass) krabice to nějak odrušila. A dokonce i při dvou separátních napaječích. Názor? Řešení? Žádné drama, není problém mít vždy něco před, ale je to divný. Dík.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
JirkaT
Příspěvky: 317
Registrován: 31.10.2011 13:01

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od JirkaT »

Čemu říkáš šum a čemu brum? Nebyl to brum?
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

Myslím, že brum ne. To je to vrčení ze sítě. Tohle byl opravdu šum, silnej šum. Taky to podobně dělaji nekvalitní VSTčka.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
jihra
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 26.09.2022 21:09

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od jihra »

Zdravím.
Mám efekt BOSS DS-1 a odešel mi u něj ten plastový spínač pod pedálem, kterým se efekt zapíná/vypíná - viz. obrázek https://ulozto.cz/file/9b9kG3AzLOlq/spi ... IyIQR2BN==
Netušíte někdo, kde se dá ten spínač sehnat? Nebo čím jej nahradit?
Dík za rady.
Jirka
HoSl
Příspěvky: 164
Registrován: 16.12.2019 13:39

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od HoSl »

jihra píše: 26.09.2022 21:38 Zdravím.
Mám efekt BOSS DS-1 a odešel mi u něj ten plastový spínač pod pedálem, kterým se efekt zapíná/vypíná - viz. obrázek https://ulozto.cz/file/9b9kG3AzLOlq/spi ... IyIQR2BN==
Netušíte někdo, kde se dá ten spínač sehnat? Nebo čím jej nahradit?
Dík za rady.
Jirka
Hledáš tohle. Jestli se to dá koupit i v rámci EU, netuším. Další řešení by bylo vytáhnout to z nějakého nefunkčního efektu.
https://www.amplifiedparts.com/products ... cts-pedals
https://www.hotroxuk.com/boss-effects-p ... witch.html
Uživatelský avatar
Trevor
Odborník
Příspěvky: 1621
Registrován: 18.04.2011 16:32

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od Trevor »

jak odešel? zkusils ho rozebrat?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

Trevor píše: 27.09.2022 8:21 jak odešel? zkusils ho rozebrat?
To mi připomnělo - kdysi jsem měl taky BOSS s problematickým sepnutím. Stačilo vyklepat, profouknout.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
jihra
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 26.09.2022 21:09

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od jihra »

HoSl píše: 27.09.2022 8:17
jihra píše: 26.09.2022 21:38 Zdravím.
Mám efekt BOSS DS-1 a odešel mi u něj ten plastový spínač pod pedálem, kterým se efekt zapíná/vypíná - viz. obrázek https://ulozto.cz/file/9b9kG3AzLOlq/spi ... IyIQR2BN==
Netušíte někdo, kde se dá ten spínač sehnat? Nebo čím jej nahradit?
Dík za rady.
Jirka
Hledáš tohle. Jestli se to dá koupit i v rámci EU, netuším. Další řešení by bylo vytáhnout to z nějakého nefunkčního efektu.
https://www.amplifiedparts.com/products ... cts-pedals
https://www.hotroxuk.com/boss-effects-p ... witch.html
Jo to je on.
jihra
Nový uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: 26.09.2022 21:09

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od jihra »

Trevor píše: 27.09.2022 8:21 jak odešel? zkusils ho rozebrat?
Tedy zkoušel, ale až teď. Netušil jsem vůbec, že jej lze rozebrat. Ale náhodou jsem na Youtube narazil na video, jak jej borec rozebral a čistil. Takže rozebraný jej mám, vyčistím jej a uvidím, zda to pak bude makat. Ale jak jsem tak koukal na ten plošňák se součástkami, tak by tam mohl být i studený spoj. Přepájím to.
kmensik
Rádce
Příspěvky: 3030
Registrován: 29.05.2008 8:00
Bydliště: Brno

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od kmensik »

torst píše: 6.03.2021 10:16 Tady pro Kinxe o wahu GD:
torst píše: 21.02.2020 9:52 bazarový Wah George Dennis Switch+. Opto control. Funguje, ale nedokvákne do výšek.
Torste, nevíš prosím jaké fotoodpory s v GD používají? Mám Parametric wah z roku 2002, kváká jen ve spodní poloze na patě, a to jen na velmi krátkém úseku. Fotoodpory mají odpor přes 1M ve tmě, při malém osvitu klesne na asi 80k a víc už neklesne ani při velkém osvitu. Zkoušel jsem naklánět ledku, maskovat clonku i odpor černou lepící páskou pro plynulejší chod, nepomáhá. Ve funkci volume pedálu zase hodně šumí, tak se bojím, že je tam závad víc, třeba přehozením polarity zdroje napálené operáky. Díky za nápady.
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

čau. čoveče nevím, svuj wah jsem vyladil tím umístěním, odcloněním fotoodporu. Ale může wah rozebrat a zkusit změřit.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Uživatelský avatar
Trevor
Odborník
Příspěvky: 1621
Registrován: 18.04.2011 16:32

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od Trevor »

Zakladni odpor fotoodporu můžeš změnit paraelnim rezistorem
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Štěpán Axman
Příspěvky: 12
Registrován: 10.03.2020 19:16

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od Štěpán Axman »

HoSl píše: 27.09.2022 8:17
jihra píše: 26.09.2022 21:38 Zdravím.
Mám efekt BOSS DS-1 a odešel mi u něj ten plastový spínač pod pedálem, kterým se efekt zapíná/vypíná - viz. obrázek https://ulozto.cz/file/9b9kG3AzLOlq/spi ... IyIQR2BN==
Netušíte někdo, kde se dá ten spínač sehnat? Nebo čím jej nahradit?
Dík za rady.
Jirka
Hledáš tohle. Jestli se to dá koupit i v rámci EU, netuším. Další řešení by bylo vytáhnout to z nějakého nefunkčního efektu.
https://www.amplifiedparts.com/products ... cts-pedals
https://www.hotroxuk.com/boss-effects-p ... witch.html
Zdravím Vás pánové,
jdu si pro radu - hraju hodně tichou hudbu a potřeboval bych do svého BOSS OC-5 dát jiný switch, který ho dokáže zapnout /vypnout bez onoho klasického kovového cvaknutí...
Věřím, že nejsem první kdo tohle řeší, ale hrozně špatně se to na fórech vyhledává..
Mohu poprosit o tip a radu? Děkuji velmi.
Uživatelský avatar
volfi
Příspěvky: 1125
Registrován: 28.11.2014 23:58
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od volfi »

Žádný boss mi nedělá kovové cvaknutí, jejich spínání je tiché. To cvaknutí slyšíš z reproduktoru/komba, nebo myslíš mechanické cvaknutí pedálu při sešlápnutí?
Pokud ti to cvaká do reproduktoru, tak je to nějaká chyba buď v přepínači, napájecím zdroji nebo jinde v řetězci.
Zkus popsat tvůj řetězec. Jinak switch koupíš např. zde: http://www.banzaimusic.com/SPST-MO-BS-Switch.html
Ale zdá se mi divné, že by u poměrně nové krabice jako je oc-5 měl zlobit switch.
A. RIG (A#drop): Michnov no. 4 (EMG 81X + HAX), Gibson LP studio (EMG 85X + 66) --> Crybaby Classic, Polytune, SMG Cockblocker, Ibanez TS mini, home made FS v.2, ToneWheel Ensemble Box, TC Flashback mini, TC Spark mini, Pigtronix Gatekeeper --> Victory Vx Kraken + HDR 112 (creamback)
B. RIG (E std.): HB Fusion II (RM F4 hot set), Fender HW1 strat (Tůma F50, 69 + SD SSL-5) --> Boss NS-2, Two Notes Le Lead, TC G Major 2, Mooer Radar
C. RIG (E std.): Jolana Diamant (RM F2 set) --> Velorex volume pedal --> Vermona MV3 + 1x12 (Jensen P12r)
Štěpán Axman
Příspěvky: 12
Registrován: 10.03.2020 19:16

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od Štěpán Axman »

volfi píše: 11.02.2023 17:56 Žádný boss mi nedělá kovové cvaknutí, jejich spínání je tiché. To cvaknutí slyšíš z reproduktoru/komba, nebo myslíš mechanické cvaknutí pedálu při sešlápnutí?
Pokud ti to cvaká do reproduktoru, tak je to nějaká chyba buď v přepínači, napájecím zdroji nebo jinde v řetězci.
Zkus popsat tvůj řetězec. Jinak switch koupíš např. zde: http://www.banzaimusic.com/SPST-MO-BS-Switch.html
Ale zdá se mi divné, že by u poměrně nové krabice jako je oc-5 měl zlobit switch.
Máš pravdu, až teď mi došlo, že to je zvuk fyzicky toho sešlápnutého víčka, když se vrací zpátky do vrchní polohy... tak to tak cvakne, asi když se to zarazí o tu šroubovací osičku.... asi bych to mohl něčím měkkým vypodložit a přestalo by to.
Děkuji velice :)
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

já si teda myslím, že to je cvaknutí při došlápnutí, když plocha pedálu narazí na okraje základny. Ale nevadí. Při vracení by nic cvakat nemělo, ten jistící šroubek se pohybuje v gumovém rámečku. Čéče, náhoda, zrovna dnes jsem řešil u svého Boss DS-2 náhradu, protože to gumové pouzdérko bylo už vymačkané, potrhané a šroubek narážel na kov - postupně by se vymlel. Řešení šalamounské: Odmontování pedálku, na dotažený šroubek zevnitř navléct kousek kabelové bužírky, zpětná montáž. Baterii samozřejmě nepoužívám.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
pavel 815
Příspěvky: 47
Registrován: 23.12.2021 13:49

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od pavel 815 »

Snažil jsem se tohle vychytat u Boss krabiček, dělaly mi to jen ty obyčejné z Taiwanu,Waza craft byla absolutně bez cvaknutí, prohlížel jsem to několikrát,ale nepřišel jsem čím to bylo odladěné...
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

ZOOM 2020 z bazaru za socku opraven. Výměna dvou pedálových tlačítek. Šlape jako zamlada! To bylo radosti na Starém Bělidle !
DSCN0137[1].JPG
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
kmensik
Rádce
Příspěvky: 3030
Registrován: 29.05.2008 8:00
Bydliště: Brno

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od kmensik »

Kolegovi jsem měnil všechna tlačítka. Ta guma z pedálů se doslova rozekla a vtekla i do nich.
IMG_20220508_150755.jpg
IMG_20220508_150749.jpg
Hraje to překvapivě dobře. Ono to má analogové zkreslení a až další efekty jsou digi. Oproti tomu třeba 505 je celá digi, a ta zkreslení jsou trošku jinak nepřirozená.
Uživatelský avatar
torst
Příspěvky: 6605
Registrován: 26.01.2010 14:19

Re: Opravy efektů?

Příspěvek od torst »

Čéče, přesně u mě. Asi u dvou pedálů byla ta guma v tekutém stavu. Nechápu! Musel jsem vyčistit desku.
Ano, 2020 a 1010 měly analog. distortiony, hrajou celkem slušně. 505 mám také, ano, tam už digitál.
"Situace je nadmíru výtečná." (Igor Němec, 2002)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“