Fotoodpory jsem vyměnil za jiné, rozměrově menší, neznámých parametrů - vykuchané ze soumrakového čidla venkovního halogenového reflektoru. Funguje to mnohem líp. Nemám jak to srovnat s původním průběhem kváknutí, ale nejspíš to problém vyřešilo.kmensik píše: ↑1.11.2022 13:17Torste, nevíš prosím jaké fotoodpory s v GD používají? Mám Parametric wah z roku 2002, kváká jen ve spodní poloze na patě, a to jen na velmi krátkém úseku. Fotoodpory mají odpor přes 1M ve tmě, při malém osvitu klesne na asi 80k a víc už neklesne ani při velkém osvitu. Zkoušel jsem naklánět ledku, maskovat clonku i odpor černou lepící páskou pro plynulejší chod, nepomáhá. Ve funkci volume pedálu zase hodně šumí, tak se bojím, že je tam závad víc, třeba přehozením polarity zdroje napálené operáky. Díky za nápady.
Opravy efektů?
Pravidla fóra
Re: Opravy efektů?
Bezvadný a dík za tip. Opravdu nevím o jaký odpor jde, tak dalece jsem Wah nezkoumal.
Bolševik metalu nepřál, o to víc jsme se v něm snažili. (Aleš Brichta, 2025)
Využil jsem svátků, konečně dotáhnul pár restů - dodělal povrchovku u komba, dodrátoval TB lištu a uklidil si kus dílny včetně součástek. Našel jsem toho dost na nějakou custom krabku, neměli byste tip na nějaký kreslítko, které je dost zajímavé na ubastlení na univerzální plošňák? Do Silvestra daleko a začínám se nudit. Předem dík za tipy.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Kruhový modulátor
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tyjo, to bych asi neužil. To už, je na mě moc velká exotika. Takhle spíš třeba tip na nějaký vintážní fuzz co ještě číňan nekopiruje a origo by vyšel na nesmysl by nebyl?
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Za me je nejuzitecnejsi kreslitko Les Lius. Je to ultrajednoduchy a hraje to jak blazen. Do lampovyho komba to mam zapnuty 70% pisnicek.
Fuzzu je strasna spousta, mnohdy zalezi spis na vyberu soucastek nez na zapojeni. Zajimave jsou treba - DeviEver Hyperion, Ibanez No59 neboli Superfuzz, Death by Fuzz v.1, Mossrite Fuzzrite, Tonebender Mk3, Jordan Bosstone...
Fuzzu je strasna spousta, mnohdy zalezi spis na vyberu soucastek nez na zapojeni. Zajimave jsou treba - DeviEver Hyperion, Ibanez No59 neboli Superfuzz, Death by Fuzz v.1, Mossrite Fuzzrite, Tonebender Mk3, Jordan Bosstone...
Hraju výhradně na šrot.
Super, to vypadá pěkně. A až na ten operák asi většinu součástek vyhrabu, díky.
Kolegové, praskla mi pojistka v mém G-Sharpu od TC electronic. Vyměnil jsem ji, začoudilo se z trafa a pojistka znovu praskla. Nevíte o někom kdo by se mi na to podíval, nějaký spolehlivý opravář nebo servis? Praha - Plzeň nebo případně pošta. Za každou radu děkuji.
Snad Petr Feireisel v Praze. ESH Amps.
Bolševik metalu nepřál, o to víc jsme se v něm snažili. (Aleš Brichta, 2025)
V tom je spínaný zdroj, ne? To většinou analogoví kytaroví servisáci nedělají. Poptejte se. Třeba 4rockers. Nemáte foto? Z čeho přesně se zakouřilo?
Je tam něco takového?
Je tam něco takového?
Díky za tipy. Dnes ráno jsem ještě pogooglil a zjistil jsem že v servisu Kytary.cz umí i TC, tak jsem to tam odpoledne hodil.
Začoudilo se z něčeho co vypadalo jako mrňavé trafo, vypadalo to přibližně podobně jako na tom videu. Doufám že si s tím v Kytarách poradí.
Začoudilo se z něčeho co vypadalo jako mrňavé trafo, vypadalo to přibližně podobně jako na tom videu. Doufám že si s tím v Kytarách poradí.
Dej vědět, jak to dopadlo. Asi by měli být schopni tam dát originální modul zdroje od výrobce, když mají zastoupení.
Oprava dopadla neslavně. Ve čtvrtek (před týdnem) jsem tam volal že už je to 14 dní a jak to vypadá - že prý se k tomu ještě nedostali. V pondělí ráno SMS že je hotovo. Kolega mi to vyzvedl, ale opraveno nebylo, viz servisní zpráva. Navíc ten tranzistor, který tak slavně vyměnili, zapomněli přiletovat, viz obrázek. Argumentace že není k dispozici manuál a že efekt stojí na ebayi 5kKč tak je oprava nerentabilní... bez komentáře. Najít na netu schéma mi trvalo asi 30s, čtyři vyzkratované usměrňovací diody včetně proměření asi minutu. Po výměně ale pojistka opět vylítla, tak už to řeším s jiným servisákem. Dám vědět jak to dopadlo. Za mne tristní výsledek, s tím zastoupením TC to asi taky nebude nijak slavné, na webu TC uvedení nejsou. Takže děkuji, jednou stačilo...
No to je slušná fušeřina si za neopravení vzít 900.
To je těžká drzost, já kdybych neopravil,tak nic nechci ,ale to je asi špatně;D
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor nieco by si si vyuctovat mal venujes tomu cas a "zariadenie" know how co si si musel kupit, samozrejme adekvatnu cenu, to co pýtali oni je podla mna moc, a na ich reklame im to nepridalo
Sorry jako, když celý modul zdroje stojí 1200, tak si mohli dát tu práci si ho aspoň najít na netu, nebo nejlíp si o něj říct distributorovi TC.
Jinak věřím, že schopný elektronik ten zdroj opraví.
https://www.fixtronix.ie/shop/viewitem.php?productid=75
Jinak věřím, že schopný elektronik ten zdroj opraví.
https://www.fixtronix.ie/shop/viewitem.php?productid=75
Ajvaj, asi také budu potřebovat opravnu. Boss Flanger BF-3 nedrží sepnutí. Ten spínač je zřejmě jako propisovačka - jednou tak, podruhé tak, a stále dokola. Prostě tam potřebuju nový vnitřek té propisovačky. Samotný spínač uvnitř je jistě v pořádku.
Typ switche JM-0404, někde píšou momentary, někde on/off. Každopádně tam není klasický bossácký flip-flop, switch jde rovnou na vstup CPU, takže může být fakt vypínač, ne tlačítko. Zkusil bych to nejdřív zkratem, pak rozebráním a vyčištěním, pak nákupem z ciziny.
JJ, to mi zprvu nenapadlo (ač bývalého programátora), že se tlačítko a přepínač tam-zpět dá řešit softwareově, jsem přecjen stará škola a zastánce mechanických řešení z dobrého materiálu. Kouknu dovnitř.