Opravy efektů?
Pravidla fóra
Re: Opravy efektů?
https://hudebnibazar.cz/nefunkcni-wah-w ... /ID294951/
že bych si dal repete?
že bych si dal repete?
Ženský esport je v Counter-Striku neudržitelný. Elitní tým přichází o organizaci (Playzone 2025)
Koupil jsem (o)Nano Clone, viz zde.
co-jsme-zrovna-koupili-8819-15220
Je mírně z kondice, ale ani od nového bych zázraky nečekal, recenze jsou "trošku zdrcující". Nicméně o nějaký tunning se asi pokusím, resp. už se mi podařilo mírně zvýšit hlasitost zmenšením odporu R25. Pořád ale výrazně chybí basy. Kdyby se někomu chtělo začíst a zamyslet, možné zde :
https://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?t=3082
Já už z toho asi víc nevykoukám. Dík za případný postrk !
co-jsme-zrovna-koupili-8819-15220
Je mírně z kondice, ale ani od nového bych zázraky nečekal, recenze jsou "trošku zdrcující". Nicméně o nějaký tunning se asi pokusím, resp. už se mi podařilo mírně zvýšit hlasitost zmenšením odporu R25. Pořád ale výrazně chybí basy. Kdyby se někomu chtělo začíst a zamyslet, možné zde :
https://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?t=3082
Já už z toho asi víc nevykoukám. Dík za případný postrk !
Ženský esport je v Counter-Striku neudržitelný. Elitní tým přichází o organizaci (Playzone 2025)
nejjednoduší pro tebe bude, stahnout si datasheety aktivních součástek, zjistit, kde má být jaké napětí, kde je vstup a výstup, co daná součástka u obvodu má cca dělat, pak si vytvořit sledovač signálu, po přeměření napětí na daných bodech dle datasheetu, sledovačem od začátku do konce signál vysledovat a pokud najdeš místo, kde je signál degradován, můžeme bádat dále
3,7,8 je na kýblbrigádě vstup a výstupy
číslicový obvod bude oscilátor hodin
proud tr zjistíš úbytky napětí na K a E rezistorech
zesílení výstupu bych řešil na zpětné vazbě posledního OZ před výstupem
3,7,8 je na kýblbrigádě vstup a výstupy
číslicový obvod bude oscilátor hodin
proud tr zjistíš úbytky napětí na K a E rezistorech
zesílení výstupu bych řešil na zpětné vazbě posledního OZ před výstupem
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Díky, ale pěti slovům jsem rozuměl.
Tohle je na mě moc velká kláda . Zatím to celkem hraje, no uvidíme.
Tohle je na mě moc velká kláda . Zatím to celkem hraje, no uvidíme.
Trevor ti radí dobře. R25 nech na pokoji, hlasitost zvýšíš zvětšením R29 třeba na dvojnásobek a víc. Basy zvětšením vazebního kondíku C1, C9, C11, 17, 18, 20 atd. - podle toho, který má nápadně nízkou hodnotu.
Nejdřív je třeba najít tu hlavní chybu, proč to kdo prodával jako vadné. Není možnost porovnat se zaručeně funkčním? Abys poznal, co je vada a co vlastnost.
Nejdřív je třeba najít tu hlavní chybu, proč to kdo prodával jako vadné. Není možnost porovnat se zaručeně funkčním? Abys poznal, co je vada a co vlastnost.
dík, ještě na to kouknu. No, porovnat s jiným nemohu, mám jen tento. A ono se i o tomhle typu píše, že ubírá hlasitost a potlačuje bassy. Takže spíš customizing než oprava.
Kmensik: Moc děkuju za radu. Večer jsem se do toho pustil , ten R29, TO BYL ON ! Zvýšil jsem zkusmo z 68k na 1.1 M a je to přesně ta hlasitost k bypassu, možná i chlup nad. Jedině dobře! Tím se i objevily ty pocitově chybějící basy. No, mohlo by jich být ještě trochu víc, ale nechtějme zázraky. Dost možná podobné spektrum dělají i ověřené chory. Každopádně radost na Starém Bělidle, ještě jednou hlubokosklon.
Už jen malá muška, při ztlumené kytaře a zapnutém choru se objevují takové nepravidelná ruchy, jako když zapnutý mikrofon stojí ve větru. To je poměrně přesně totéž. Ale při hře se to ztratí. Není to výrazné, stačí šlápnout OFF.
Už jen malá muška, při ztlumené kytaře a zapnutém choru se objevují takové nepravidelná ruchy, jako když zapnutý mikrofon stojí ve větru. To je poměrně přesně totéž. Ale při hře se to ztratí. Není to výrazné, stačí šlápnout OFF.
-
- Nový uživatel
Zdravím všechny.
Nevím kde jinde se poptat. Kdo by měl doma nějaký (jakýkoli) efekt maroda a nechtěl by se s nim dál zabývat, rád za rozumnou cenu odkoupím.
Nevím kde jinde se poptat. Kdo by měl doma nějaký (jakýkoli) efekt maroda a nechtěl by se s nim dál zabývat, rád za rozumnou cenu odkoupím.
Zdarec, mám jednoho maroda. Je to Mxr micro amp svítí ale nehraje, co bych měl proměřit/prověřit ? Mám ho 10 let a má pro mě sentimentální hodnotu
Zacal bych od prepinace, zda se byt nejak jetý, jestli to neni nejaky odlesk
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mám jetá BOSS CE5 s vylomeným poťákem Filter. Jde o tento typ: RK0972310 50KAX2+250KC
Asi bych ho koupil někde na ebay, jinde v USA, ale cena by možná převýšila cenu efektu. Nijak na tom nebazíruju, chorus hraje normálně dobře, jen kdyby třeba někdo měl náhodou něco takového v šuplíku, věděl o nějaké alternativě v ČVR, byl bych zavázán.
Asi bych ho koupil někde na ebay, jinde v USA, ale cena by možná převýšila cenu efektu. Nijak na tom nebazíruju, chorus hraje normálně dobře, jen kdyby třeba někdo měl náhodou něco takového v šuplíku, věděl o nějaké alternativě v ČVR, byl bych zavázán.
asi bych pot rozebral a zjistil průměr tyčky co je ulomená, snad by ji šlo levně nahradit...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
prostě rozmontovat poťák? No uvidim, u starých Tesel, resp. i u dnešních plechových jsem to už dělal, ale u těhlech plastových kostiček - mám obavu. Ale mrknu na to. Dík.
nz, trocha opatrnosti se hodí : )
třeba tam padne plastová tyčka od lízátka nebo něco, uvidíš no...
třeba tam padne plastová tyčka od lízátka nebo něco, uvidíš no...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zkusil bych vyměnit jen hřídelku a případně ten čelní odlitek se závitem. Drží to na dvou mininýtech, které nahradíš drátkem. Mechanicky stejnej poťák musíš kuchnout z nějakého autorádia, DVD apod.
Známý mi přinesl externí zvukovku, do které se násilím dobýval, všechny poťáky byly rozlámané, šlo to opravit, zdrátovat, slepit.
Známý mi přinesl externí zvukovku, do které se násilím dobýval, všechny poťáky byly rozlámané, šlo to opravit, zdrátovat, slepit.
včera jsem se na to díval. Ty mini nýty, toho se bojim. To jak rozebereš, už to nikdy nedáš do kupy. Ten vnější pot Low funguje, tak to tak asi nechám být. znám své limity ..
On je dvojitý, ne stereo, že? S koncentrickou hřídelí jsem ještě neměl rozdělaný a bude o dost těžší náhradní hřídelky z něčeho vytěžit. Tak nevím, hlavně to úplně nezničit.
jo, dvojitý, vnitřní + vnější hřídel. To nezvládnu.
zvladnes. ja som takto rozoberal vsetky potaky na boss PQ-4, pretoze tie sa nove proste zohnat nedaju a kus co sa mi dostal do ruk mal vsetky osky odkopnute. kupil som na ali za par drobnych podobne koncentricke potaky a proste z tych novych pouzil iba osky. neni to nic tazke
věřim, ale nestojí mi to za to. Stejně mám oba EQ na Flat a nevidim důvod, proč ubírat.