Bend - Problém
Pravidla fóra
Bend - Problém
Ahoj. Mám takový menší (pro mě teda velký) problém. Nedávno mi vypadávalo tremolo z těla a kytarář mi tam dal nový pružiny. Jenže od tý doby se mi velice blbě benduje. Například tenké éčko musim bendovat akorát dvěma prsty a když to zkouším bez prnknutí, tak s tou strunou nejde ani pořádně hnout, přičemž na mé druhé kytaře to jde bez problémů. Mám Fender by Squirel... Jestli tu tenhle dotaz někde byl, tak se moc omlouvám, já ho nenašel...
Tak to mi nějak hlava nebere ...
Jsi si jist, že máš tu kytaru správně naladěnou? Potom by to mělo jít normálně stejně, nebo samozřejmě podobně jako na jiných kytarách (na každé kytaře jde o pocit/tloušťku strun/menzuru), takže to nechápu...
EDIT: Ještě mě napadlo, jestli jsi náhodou nepřehodil některé dvě struny když si je nandával ? !!!
Jinak Fender by Squirel je fakt hustopřísná haluz
veverky na ztéééééč.....
Jsi si jist, že máš tu kytaru správně naladěnou? Potom by to mělo jít normálně stejně, nebo samozřejmě podobně jako na jiných kytarách (na každé kytaře jde o pocit/tloušťku strun/menzuru), takže to nechápu...
EDIT: Ještě mě napadlo, jestli jsi náhodou nepřehodil některé dvě struny když si je nandával ? !!!
Jinak Fender by Squirel je fakt hustopřísná haluz
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Struny mám 9 na třech tenkých strunách (myslím, že to jsou struny SIT) a 10 na tlustých strunách, ale o to nejspíš nejde, protože před opravou jsem měl ty samé struny a bendovalo se normálně. Teď to jde opravdu ztěžka a na druhé kytaře (šméčkové Tensonce za pár kč) se dá vytahovat struna naprosto bez problémů. Vím, že je to zmatené, ale bohužel lépe to vyjádřit neumím. Prostě se mi zdá, že ty struny jsou moc napnuté. 
A máš to naladěný podle standartního ladění? Nejsi třeba o oktávu výš?? Podle mě to nemůže bejt těma pružinama, ty tlačej na tu kobylku a maximum co z toho dostanou je že ti bude ležet na tělu, ale schopnost vytahovat struny by to měnit nemělo. Teda pokud se ti třeba před opravou nepohybovala ta kobylka a nebylo subjektivně lehčí je vytahovat. Nebo nevim co by bylo těžší, možná se ti hejbe teď. Nebo to může bejt těma strunama.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Mám to standartně nalazený. No před opravou mi ta kobylka díky slabejm pružinám vylejzala z těla, ale bendovalo se dobře. Teď, když mám silnější pružiny, tak kobylka je v těle, ale tak, aby se dala použít vibrapáka, ale benduje se opravdu hodně špatně. No ta teď při lehčím povolení struny mi éčko prasklo...
Jejej, co tady pořád řešíš? Menzuru jsi nejspíš nezměnil, tudíž je docela zjevné, že jsi NADladil ty sruny, proto je máš tak tuhé!!! To, že je kobylka v jiné poloze, a že má více pružin je úplně jedno, protože tuhost struny při správném naladění je prostě neměnná!
Pro příklad, 648 mm menzura při naladění tenkého ečka 10 struny je tah myslím nějakých 7 Kg. Takže pokud nezměníš menzuru nebo tloušťku struny, tak jediná možnost je, že máš špatně naladěno
Snad jesm to "nepřefáral"
Pro příklad, 648 mm menzura při naladění tenkého ečka 10 struny je tah myslím nějakých 7 Kg. Takže pokud nezměníš menzuru nebo tloušťku struny, tak jediná možnost je, že máš špatně naladěno
Snad jesm to "nepřefáral"
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
myslíš jako pérka za kamenama co jsou na těch šroubcích nebo péra zespoda přepevněná k bloku? No ty šroubky za kamenama jsou na seřízení oktáv, jinak ty uvnitř na to nemaj vliv - ty jenom drží kobylku na místě.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu jedine co mne napada - tedy pokud mas spravne naladeno - je ta vyska strun, cim vyse jsou struny nad hmatnikem, tim hure se prirozene benduje.
Tak vem obycejne pravitko a zmer vzdalenost 12 policka od struny - pozor ne prazce ale policka.
Tak vem obycejne pravitko a zmer vzdalenost 12 policka od struny - pozor ne prazce ale policka.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..