Bend - Problém

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Dennis.16

Bend - Problém

Příspěvek od Dennis.16 »

Ahoj. Mám takový menší (pro mě teda velký) problém. Nedávno mi vypadávalo tremolo z těla a kytarář mi tam dal nový pružiny. Jenže od tý doby se mi velice blbě benduje. Například tenké éčko musim bendovat akorát dvěma prsty a když to zkouším bez prnknutí, tak s tou strunou nejde ani pořádně hnout, přičemž na mé druhé kytaře to jde bez problémů. Mám Fender by Squirel... Jestli tu tenhle dotaz někde byl, tak se moc omlouvám, já ho nenašel...
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Zkrátka ta struna je strašně napnutá, tak nevím, jestli to může být těma přidanejma pružinama, nebo tím, že jí mám moc napnutou....
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak to mi nějak hlava nebere ...
Jsi si jist, že máš tu kytaru správně naladěnou? Potom by to mělo jít normálně stejně, nebo samozřejmě podobně jako na jiných kytarách (na každé kytaře jde o pocit/tloušťku strun/menzuru), takže to nechápu...

EDIT: Ještě mě napadlo, jestli jsi náhodou nepřehodil některé dvě struny když si je nandával ? !!!

Jinak Fender by Squirel je fakt hustopřísná haluz
:lol: veverky na ztéééééč.....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Struny mám 9 na třech tenkých strunách (myslím, že to jsou struny SIT) a 10 na tlustých strunách, ale o to nejspíš nejde, protože před opravou jsem měl ty samé struny a bendovalo se normálně. Teď to jde opravdu ztěžka a na druhé kytaře (šméčkové Tensonce za pár kč) se dá vytahovat struna naprosto bez problémů. Vím, že je to zmatené, ale bohužel lépe to vyjádřit neumím. Prostě se mi zdá, že ty struny jsou moc napnuté. :?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pokud umis seridit kytaru, tak bud vyhod jednu pruzinu, nebo ji spis vymen za slabsi...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

nepohybuje se ti při tahání strun kobylka?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Tak jsem se rozhodl zkusit vyměnit tenké éčko (za jiný typ struny) a sotva jsem otočil kolíkem, tak struna praskla. Je možné, že by to dělali ty pružiny?
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

A máš to naladěný podle standartního ladění? Nejsi třeba o oktávu výš?? Podle mě to nemůže bejt těma pružinama, ty tlačej na tu kobylku a maximum co z toho dostanou je že ti bude ležet na tělu, ale schopnost vytahovat struny by to měnit nemělo. Teda pokud se ti třeba před opravou nepohybovala ta kobylka a nebylo subjektivně lehčí je vytahovat. Nebo nevim co by bylo těžší, možná se ti hejbe teď. Nebo to může bejt těma strunama.

Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Mám to standartně nalazený. No před opravou mi ta kobylka díky slabejm pružinám vylejzala z těla, ale bendovalo se dobře. Teď, když mám silnější pružiny, tak kobylka je v těle, ale tak, aby se dala použít vibrapáka, ale benduje se opravdu hodně špatně. No ta teď při lehčím povolení struny mi éčko prasklo...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Raso: Ted jsi mne dokonale pobavil, obcas se zadari. Tobe uz se nekdy podarilo naladit beznou strunu o oktavu vys? - Nemyslim to zle, moc me to pobavilo. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Dennis: Co je to za nastroj a jak se jmenuje ten kytarar?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Fender Stratocaster by Squier a kytarář se jmenuje tuším Dušek a je z Dejvickýho Aleximu.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Atkins: no, nikdy jsem to nezkoušel... :lol:
jinak není to jen tim že se ti to teď zdá prostě těžší kvůli tý kobylce?

Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

rasomaso píše: jinak není to jen tim že se ti to teď zdá prostě těžší kvůli tý kobylce?
No je to možný, a pokud tomu tak je, tak nechápu, jak budu hrát dál, když na tý kytaře nejde udělat ani polovniční vytažení struny... :(
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Squiery jsou relativne slusny nastroje.

Nezvysil se Ti dohmat? Nehejbal kytarar taky s krkem?
Zmer suplerou vysku struny nad 12tym polickem.
alkaba

Příspěvek od alkaba »

sežeň si někde ladičku a mrkni se jak to máš nalazené... je to na 99,9% tím, že to máš nalazené o pár tónů výš :)
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Atkins píše: Zmer suplerou vysku struny nad 12tym polickem.
Jé, to bys chtěl po mně moc, to bohužel neumim.
Každopádně mám lamovskou otázku, ale nemůžou to napínání strun ovlivňovat pérka přímo na kobylce?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jejej, co tady pořád řešíš? Menzuru jsi nejspíš nezměnil, tudíž je docela zjevné, že jsi NADladil ty sruny, proto je máš tak tuhé!!! To, že je kobylka v jiné poloze, a že má více pružin je úplně jedno, protože tuhost struny při správném naladění je prostě neměnná!
Pro příklad, 648 mm menzura při naladění tenkého ečka 10 struny je tah myslím nějakých 7 Kg. Takže pokud nezměníš menzuru nebo tloušťku struny, tak jediná možnost je, že máš špatně naladěno :)

Snad jesm to "nepřefáral" 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

myslíš jako pérka za kamenama co jsou na těch šroubcích nebo péra zespoda přepevněná k bloku? No ty šroubky za kamenama jsou na seřízení oktáv, jinak ty uvnitř na to nemaj vliv - ty jenom drží kobylku na místě.

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Opravdu jedine co mne napada - tedy pokud mas spravne naladeno - je ta vyska strun, cim vyse jsou struny nad hmatnikem, tim hure se prirozene benduje.
Tak vem obycejne pravitko a zmer vzdalenost 12 policka od struny - pozor ne prazce ale policka.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“